Als het hele kaartenhuis in elkaar flikkert….

jan 24, 2021 | Column

Als alles in je leven tegen lijkt te zitten, probeer dan nog maar eens elke dag die klote slingers op te hangen. Er moet toch nog wel een lichtpuntje te vinden zijn? Al een tijdje is hier het licht in geen velden of wegen meer te bekennen. Geen TL-lamp, geen gloeilamp, geen zonnestraal. Nee, zelfs geen nachtkaars. Het laatste lichtje is onlangs langzaam uitgegaan. En zie dan nog maar eens een ‘holadijee, ik ben zo gelukkig!’ stukje te schrijven voor ENJOY! The Good Life.

Donkere wolken

Je zou denken dat bij ENJOY! altijd de zon schijnt, het gras stralend groen is, geen gouden berg te hoog is en er altijd licht in de duisternis straalt. Vergeet het maar. Ook hier stapelen zich weleens de figuurlijke donkere wolken samen en komen wij in zwaar weer terecht. Alles, maar dan ook alles, lijkt dan mis te gaan. Het hele kaartenhuis flikkert dan stukje bij beetje in elkaar.

In bed

Er kwam een moment dat ik het allemaal voor gezien wilde houden. Gewoon voorgoed in mijn bed blijven, de gordijnen dicht en voor altijd de dekens over mij heen trekken. Niets en niemand meer onder ogen te hoeven komen. Ik heb het serieus geprobeerd. Na een half uur begon de onrust al.

Poes

Beneden stond de poes te blèren want het was voedertijd. En hoewel de poes een lieftallige, zachtaardige lieveling van ons allemaal is, kon ook zij wat mij betreft de pest krijgen. Ik kroop dieper onder de dekens en besloot het beest te negeren. Zij besloot het volume nog een paar tandjes harder zetten. Wat een gezeik!

De bel

Toen het beest eindelijk haar kop dicht hield, ging de bel van de voordeur. Jammer dan, ik blijf voorgoed in bed dus ik doe net of ik niets hoor. Even later gaat weer de bel. Nee, ik lig in bed en doe niet meer mee. Stil. Net als ik denk dat ik ongestoord verder kan wegkwijnen in mijn bed, gaat weer die bel. Serieus?! Ik hoor geklepper van de brievenbus en daarna is het stil. Nu ben ik toch benieuwd wie er aan de deur was en wat er in mijn brievenbus zit. Ik draai onrustig heen en weer en spreek mijzelf streng toe dat het mij allemaal geen klap meer interesseert en probeer de draad van het voor gezien houden weer op te pakken. Dat valt nog niet mee kan ik je vertellen.

Tandarts

Opeens bedenk ik mij dat ik later die dag een afspraak heb bij de tandarts. Die kan ook de pot op. Na vijf minuten ga ik mij daar toch zorgen over maken. Als ik niet op kom dagen, is dat ook asociaal en daarnaast moet ik dan voor het consult betalen. Dat is ook niet handig want ik kan elke cent momenteel hard gebruiken. Ik besluit het even te parkeren en te zien wat er van komt.

Pubers

Even later wordt er op mijn slaapkamerdeur geklopt. Zoonlief roept “Mam!, mijn sokken zijn op”. Ik reageer niet want hij zoekt het maar uit met zijn sokken. Hij roept zijn zus erbij en voor mijn slaapkamerdeur raken ze verwikkeld in een heftige discussie. Ik hoor hem roepen dat hij haar sokken dan pakt. Dochterlief klopt op de deur. “Mam!, hij wil sokken van mij pakken. Waarom heb je geen sokken gewassen?”. Ja, hallo!! Ik lig het hier voor gezien te houden. Dan trekt hij maar geen sokken aan. Dat is mode. En nu wegwezen!

Ze lopen kibbelend naar beneden. Ik hoor de één tegen de ander zeggen, dat ‘ze’ vast weer last heeft van haar hormonen. Wat de ander dan weer beaamd met “altijd hetzelfde met haar”. Nou ja. En dat zeggen die twee wandelende hormoonbommetjes! Eindelijk hoor ik het geluid verstommen.

Inmiddels lig ik naar het plafond te staren en zie in mijn ooghoek dat er een spinnetje over het plafond loopt. Ik slaak een heel diepe zucht. Ik geef het op, sleep mezelf uit bed, ga de spin vangen, sokken wassen, de poes eten geven en uitvogelen wie er voor een dichte deur stond. Morgen doe ik een nieuwe poging….

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Als het hele kaartenhuis in elkaar flikkert.... | ENJOY! The Good Life

 

John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: