Het is kersentijd! De lekkerste baksels met kersen.

jul 3, 2019 | Baking time, Food, Recipes

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

Het is kersentijd! De lekkerste baksels met kersen.

Het is kersentijd! In de winkels en op de markt zijn momenteel volop kersen verkrijgbaar. Ik ben er gek op en kijk altijd reikhalzend uit naar de oogsttijd. Het seizoen is maar kort en loopt, afhankelijk van het weer in het vroege voorjaar, van half juni tot half augustus. Meestal zijn ze in juli overal goed verkrijgbaar. Elke week als ik mijn boodschappen bestel, doe ik standaard twee bakken kersen in mijn virtuele mandje. Als het seizoen weer op zijn eind loopt, dan bestel ik wat extra, ontpit ze en vries ze in zodat ik er later nog wat plezier van heb.

Hieronder vind je, als op de titel van het desbetreffende baksel klikt, de lekkerste recepten uit de keuken van ENJOY! The Good Life. Ben jij ook zo gek op die heerlijke, dikke sappige kersen? En wat is jouw favoriete gerecht of baksel met kersen?

BROWNIE MET KERSEN | ENJOY! The Good Life

BROWNIE MET KERSEN

Een sexy combi ‘made in heaven’. Een brownie met kersen. De brownie, op de brownie van De Browniehemel na, kan ik met gemak afslaan. Ik heb er niet zoveel mee. Daarom vond ik het een extra leuke uitdaging er een nieuwe twist aan te geven. En dat is perfect gelukt met deze brownie waar heerlijke verse, sappige kersen doorheen zitten.

KERSENCLAFOUTIS MET YOGHURT | ENJOY! The Good Life

KERSENCLAFOUTIS MET YOGHURT

Een Clafoutis is een Frans nagerecht. Meestal wordt deze met kersen gemaakt. De kersen worden overgoten met een simpel beslag van eieren, bloem, melk en suiker. Het heeft eigenlijk veel weg van een hele dikke pannenkoek. Natuurlijk kun je hier eindeloos mee variëren. Zoet of hartig, wat je maar wilt. Als nagerecht extra lekker met een bolletje kaneelijs of een flinke klodder lobbige slagroom. Maar je kunt de Clafoutis natuurlijk ook prima als ontbijtje eten. En wil je nu een ‘healthy’ Clafoutis? Dan laat je de suiker weg of vervang je deze door een beetje honing.

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

HAVERMOUT KERSENTAARTJES

Hoewel ik van mening ben dat echt lekere taartjes gewoon lekker met roomboter en suiker gemaakt moeten worden, maak ik toch af en toe een gezondere variant om de boel een beetje in evenwicht te houden. Deze taartjes zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog een heel erg lekker. Heerlijk ook als ontbijt.

Monchoutaart, gezonde stijl | ENJOY! The Good Life

MONCHOUTAART HEALTHY STYLE

Vooruit, we doen nog een ‘gezond’ taartje met kersen. Deze beauty is gemaakt van een havermout/kokosolie bodem en de monchou is vervangen door Griekse yoghurt. Lekker bij de koffie en thee, maar zeker ook als ontbijt.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

MINI MERINGUE TAARTJES

Deze mooie lekkernij is ideaal om te maken als je een eiwitten over hebt. No waste en als beloning krijg je daarvoor deze beauties die ook nog eens goddelijk smaken. Je maakt ze in een handomdraai. En de topping is geheel aan jou. In dit geval siert er een mooie glanzende Amarena kers op.

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

MINI CHEESECAKE MET ARAMENA KERSEN

Kersen zelf vind ik heel lekker en ik kijk dan ook altijd enorm uit naar de kersentijd. Maar voor de rest van het jaar heb ik een andere lieveling. De Amarenakersen van Fabbri. De prachtige potten waarin ze verkocht worden zijn gruwelijk duur, maar het is de prijs wat mij betreft dubbel en dwars waard. Ik maakte er deze prachtige mini cheesecakejes van.

KERSENTAARTJES

En aan deze lijst van heerlijke recepten met kersen voeg ik graag nog een nieuw recept toe. Tijdens het uitzoeken van foto’s kwam ik deze schatjes tegen. Eigenlijk waren ze niet goed genoeg voor de website omdat ze nu niet bepaald een schoonheidsprijs verdienen. Toch zijn ze heel lekker en leuk om te maken. Aan jou de uitdaging er iets mooiers van te maken dan die van mij. TIP: maak dit niet bij warm weer 🙂

Ingrediënten:

  • 100 gr roomboter, koud
  • 175 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • citroenrasp van een halve citroen
  • snufje zout
  • 1 el ijskoud water
  • extra bloem

Voor de vulling

  • 300 gram kersen, gewassen en ontpit
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 el maïzena

Aan de slag:

Voeg de bloem, roomboter, citroenrasp, zout, basterdsuiker en helft van het ei (eerst even klutsen, andere helft houd je apart) in een kom. Kneed dit tot een mooi deeg. Laat het deeg daarna voor een uurtje rusten in de koelkast.

Voor de vulling doe je de ontpitte kersen in een kom, voeg daar suiker en een eetlepel bloem aan toe. Roer alles goed door elkaar. Je kunt ook een wat smeuïger kersenvulling maken door de kersen in een steelpannetje te doen, daar de suiker en 4 eetlepels water aan toe te voegen. Kook dit zachtjes op een laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Meng ondertussen de maïzena met twee eetlepels water en voeg dit aan de kersen toe. Kook de kersen in tot het iets ingedikt is en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de muffin vorm in en strooi er wat bloem in. Klop de muffin vorm goed uit zodat alle overtollige bloem eruit valt. Haal het deeg uit de koelkast en houd een derde apart voor het raster op de taartjes. Vul met de rest van de deeg de bodem en randen van de muffin vormpjes. Bak dit even 10 minuutjes in de oven. Vul de taartjes met de kersenvulling. Gebruik de rest van het deeg om een mooi raster op de taartjes te maken. Rol het deeg uit tot een paar mm op een met bloem bestrooide aanrecht. Vergeet je deegroller ook niet met bloem te bestrooien. Snijd dunne reepjes en vlecht een mooi raster. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de rest van het ei. Bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuten in de oven goudbruin.

Ik ben benieuwd naar jullie taartjes! Leuk als je jouw baksels met ENJOY! wilt delen. Tag in je post ENJOY! The Good Life of stuur een fotootje naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! cherries.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: