Goddelijke chocolade macarons

jan 6, 2016 | Baking time, Food, Recipes

Goddelijke chocolade macarons | ENJOY! The Good Life

Goddelijke chocolade macarons 

Ik durf deze heerlijkheid bijna niet online te zetten. Iedereen om mij heen is aan het lijnen of op z’n minst heel gezond aan het eten. Maar aangezien dat altijd maar even duurt deel ik toch dit recept voor chocolademacarons met jullie. Een leuk bakprojectje om samen met je kind te doen. Vooral op zo’n sombere woensdagmiddag.

In de vakantie zijn de pubers meestal in de keuken te vinden. Dit keer de damespuber met onze gezamenlijke vriendin R. En man… wat was ik blij. Ze hadden namelijk bedacht de macarons van ‘de goddelijke huisvrouw’ te maken. Oftewel van Nigella Lawson uit haar boek “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?” Deze macarons zijn ‘to die for!’ Dat weten zij, ik en inmiddels ook diverse gasten die heel toevallig hier aanschuiven als de schaal met dit lekkers gevuld is. Binnen no time zijn ze altijd op.

Het is echter best een klusje. Een pittig klusje want de dames hebben het weliswaar op hun ‘dooie doesje’ gedaan maar ze waren er wel een hele middag zoet mee. Ze hebben dan wel twee verschillende smaken gemaakt. Waaronder onze favoriet, de pistachemakronen. Hier heeft de damespuber al een een post over geschreven. Deze kun je hier teruglezen.

Wat je nodig hebt?….

Goddelijke chocolade macarons | ENJOY! The Good Life

Voor de macarons:

 • 200 gram poedersuiker
 • 125 gram gemalen amandelen
 • 25 gram cacao
 • 4 grote eiwitten
 • 25 gram fijne kristalsuiker

Voor de vulling:

 • 0,9 dl (6 eetlepels) slagroom
 • 150 gram pure chocolade in stukjes gehakt
 • 45 gram roomboter

Goddelijke chocolade macarons | ENJOY! The Good Life

 1. Verwarm de oven voor op 180ºC of gasovenstand 4
 2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
 3. Zeef de poedersuiker, gemalen amandelen en cacao in een kom.
 4. Klop de eiwitten half stijf, strooi er de suiker over en ga door met kloppen tot je een heel stijf, maar niet droog schuim hebt. Spatel er geleidelijk de gezeefde ingrediënten door.
 5. Stop het spuitmondje in de spuitzak, zet de spuitzak in een groot glas, sla de bovenkant van de zak terug als een manchet en vul de zak met het macaronmengsel. Spuit 18 rondjes van een diameter van 5 cm op de beklede bakplaat. Laat ze 15 minuten staan tot zich een vliesje vormt.
 6. Bak de macarons in 12-15 minuten: het is de bedoeling dat ze aan de bovenkant droog zijn maar daaronder lekker taai. Laat ze afkoelen.
 7. Spuit nogmaals 18 rondjes op de bakplaat en bak ze af en laat ook deze afkoelen.
 8. Tussen het bakken door kun je de ganache maken door alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem op een laag vuur te verhitten tot de chocolade gesmolten is. Zet de pan van het vuur en klop tot je een dik mengsel hebt.
 9. Smeer wanneer het mengsel afgekoeld is wat op de onderkant van de macaron en plak de andere er op. Ga door tot je 18 gevulde macarons hebt.
 10. En smullen maar 🙂

Goddelijke chocolade macarons | ENJOY! The Good Life

ENJOY! deze goddelijke lekkernij….

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken