Gnocchi quattro formaggi (vier kazen)
De jongenspuber duikt zo af en toe graag achter de pannen. Dan heeft hij weer een lekker recept op internet gezien en wil dat dan graag zelf maken. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Een dikke pré voor later want een man die lekker kan koken is natuurlijk super sexy.
Calorieën bommen
Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de gerechten van zoonlief meestal wel een aanslag zijn op hart en bloedvaten. Maar hé, dat zijn wel vaak de allerlekkerste gerechten! En aangezien hij niet dagelijks kookt, zal ik er ook geen onvertogen woord over zeggen. Dat doe ik sowieso niet want ik vind het veel te leuk als de pubers koken. En ik snap dat ze dan gaan voor gerechten die zij echt lekker vinden en met pubers zijn dat altijd calorieën bommen.
Gnocchi
Dit gerecht was weer een schot in de roos. In dit recept dat ik met jullie deel, ben ik uit gegaan van kant-en-klare gnocchi. In ons geval was ik verantwoordelijk voor het maken van de gnocchi en zoonlief maakte de saus. Gnocchi is heel simpel zelf te maken alleen lukte het mij niet om ze vergelijkbaar te maken met die uit de supermarkt. Bij mij werden het kleine gedrochten. Ze smaakten er niet minder om, maar ik moet nog even oefenen voordat ik dat met jullie kan delen.
Ingrediënten:
- 75 ml droge witte wijn
- 250 gram mascarpone
- 125 gram grof geraspte Gruyère (of Fontina als je eraan kunt komen)
- 40 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml melk
- 600 gram gnocchi
- 75 gram gorgonzola
- peper en zout
- peterselie (garnering) of vriesverse peterselie van Darégal
Aan de slag:
Doe de wijn in een pan met een dikke bodem. Kook de wijn zonder deksel in tot de helft. Zet het vuur lager en voeg de mascarpone toe. Roer dit tot een glad mengsel. Voeg dan de Gruyère, Parmezaanse kaas en de melk toe. Laat de kazen zachtjes smelten en roer regelmatig tot een gladde saus.
Kook intussen de gnocchi in een pan met kokend water (zonder deksel) en zout, volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat ze uitlekken.
Snijd de gorgonzola in blokjes en voeg toe aan de saus. Laat het in de saus smelten en voeg de gnocchi toe. Meng alles door elkaar. Voeg nog wat versgemalen zwarte peper toe.
Dien op in een schaal of op mooi bord en strooi er nog een beetje fijngehakte peterselie over.
Als je niet zo gecharmeerd bent van gnocchi, kun je deze saus natuurlijk ook prima gebruiken door andere pasta soorten.
Wijntip: Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz, Vermentino, Soave.
ENJOY! a comforting pasta dish.
Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥