ENJOY! BOOKS: Happy Life 365

sep 26, 2020 | Movies and Books, Movies, books and art

 

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365

Wil niet iedereen een gelukkig leven? Of dat het leven je in ieder geval makkelijk afgaat en je tevreden kunt zijn met wat je hebt. En juist om dat laatste beter onder controle te krijgen is dit boek Happy Life 365 van Kelly Weekers een mustread. Niet iedereen in het leven gaat je leuk vinden, controle over alles hebben is onmogelijk en perfectie is een utopie. Dit zijn onderwerpen waar we allemaal tegenaan lopen. We trekken ons allemaal de mening van een ander aan en gaan soms met gemak over onze eigen grenzen. Nee zeggen is voor iedereen lastig. Voor deze onderwerpen en meer, geeft Happy Life 365 je een handleiding om hier beter mee om te gaan. En zo een gelukkiger leven te krijgen.

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good Life

Verwachtingen

We maken het leven voor onszelf vaak onmogelijk door de torenhoge verwachtingen die we hebben, maar ook omdat wij heel erg op ‘anderen’ gefocust zijn. We zien de perfecte plaatjes op Social Media, willen ons meten aan die leuke collega, wat de buren doen en niet onderdoen voor familie en vrienden. Maar waar het echt om gaat is, wat jou gelukkig maakt. Andermans geluk nastreven is niet wat jou gelukkig gaat maken. Beseffen waar je nu staat, wat je zou willen en wat je gelukkig maakt. Daarnaar toe te werken is de weg naar een gelukkiger leven.

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good LifeOmdenken

Het boek geeft je mooie tools om te leren omdenken. Het is niet zo zwart/wit als jij altijd denkt. Met eenvoudige en handige tekeningen wordt pijnlijk duidelijk hoe je nu denkt, reageert en handelt en welk effect dat heeft. Door dat te veranderen kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Het boek leert je als het ware om de klok om te zetten. Terwijl je het boek leest zul je vaak van die ‘aha’ momentjes hebben, dat je jezelf afvraagt waarom je het niet eerder zo bekeken hebt. Je zit vast in een bepaald patroon en denkwijze dat je jezelf hebt aangemeten. Als je daar eens anders naar kijkt worden dingen ineens veel simpeler.

Tijdsgeest

Wat het boek naar mijn idee onderscheid van andere zelfhulpboeken, is dat het heel erg in de huidige tijdsgeest geschreven is. Waar lopen wij tegenaan, wat is de invloed van social media en de maatschappij op dit moment. Daarnaast is het ook heel breed ingezet en misschien zelfs een beetje op de vlakte. Maar daardoor wel toegankelijk voor een groot publiek. Want mijn geluk kan iets heel anders zijn dan dat van jou. De vraag is, hoe ga je ermee om en dat is wat in het boek centraal staat.

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good Life

Tegenslagen

We krijgen allemaal klappen van het leven. Van tegenslagen blijft niemand verschoond. De kracht zit hem in hoe je met die tegenslagen omgaat. Hoe harder je blijft vechten tegen dingen waar je geen invloed op hebt, hoe ongelukkiger je wordt. Als je de dingen accepteert die je niet kunt veranderen, wordt het vanzelf al een stuk makkelijker. En loslaten is een toverwoord.

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good LifePiekeren

Piekeren is ook zo’n fijn herkenbaar onderwerp in het boek. Allemaal hebben we fases in ons leven waarbij ons gepieker ons uit onze slaap houdt of ons gemoed beïnvloed. Wat Kelly zegt in het boek is heel simpel. Wees je bewust dat je piekert. Benoem voor jezelf dan waarover je piekert. En de gouden vraag voor jezelf is op dat moment: Kan ik daar nu, op dit moment, iets aan doen? Is het antwoord Ja? Kom dan in actie en maak een plan. Is het antwoord Nee? Laat het los.

Zo piekeren we vaak over het verleden. Wat er is gebeurt, hoe had ik dat anders kunnen doen. Sommige ervaringen uit het verleden, houden je vandaag de dag nog steeds bezig. Het is heel belangrijk om te beseffen dat hoe vervelend die dingen ook zijn, je daar niets meer aan kunt veranderen. Laat het los, want het is zinloos.

Inspiratiebron

Voor Kelly is haar dochter een inspiratie bron. Dat herken ik heel erg. Kinderen, en vooral jonge kinderen, leven veel meer in ‘het nu’. Zij zijn niet bezig met wat er in de toekomst gebeurt of wat er in het verleden was. Zij focussen zich op waar ze nu mee bezig zijn. En ze zijn natuurlijk kampioenen in ‘NEE!’ zeggen. Het boeit ze niets wat jij daarvan vindt en of ze dan misschien niet aardig gevonden worden. Dat vond ik wel een mooi besef. Wat meer bij mijn kinderen te kijken hoe zij met dingen omgaan. Hun leven is meestal heerlijk zorgeloos. En verlangen wij daar ook niet een beetje naar?

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good Life

Wat vind ik van dit boek?

Het boek van Kelly lees je makkelijk weg. Alles is heerlijk overzichtelijk en alle pijnpuntjes hebben een eigen hoofdstuk. Het is duidelijk en vooral heel toegankelijk en simpel geschreven. Daarbij zijn de quotes die door het hele boek verspreid staan echte eye openers. Happy Life 365 vind ik een absolute mustread voor de Millenials. Ga het lezen, het geeft je veel inzichten. En geef het vooral ook kado!

Persoonlijk heeft het boek mij weinig nieuws opgeleverd. Het meeste was een schot voor open doel. Veel inzichten krijg je als je ouder wordt. Alles wordt een beetje makkelijker bij het stijgen der jaren. Toch was het zeker fijn om het boek te lezen en zo weer even alles op scherp te zetten.

ENJOY! a happy life

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

ENJOY! BOOKS: Happy Life 365 | ENJOY! The Good Life

 

 

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken