Eierkoeken paastaart in 10 minuten
Met Pasen wordt van ons verwacht dat we thuis blijven. Het is even niet anders en we gaan er gewoon gezellige dagen van maken. De paasdagen zijn een ideale gelegenheid om wat meer uit te pakken dan normaal. Een gezellig ontbijt met het gezin, iets lekkers bij de thee of koffie en het avondeten tover je om tot een diner. Alles net even met meer aandacht.
Hoewel wij de afgelopen weken aan de lopende band aan het bakken zijn, willen we met pasen toch iets bijzonders op tafel zetten. Omdat het momenteel niet makkelijk is om aan bloem of meel te komen, heb ik een taartje gemaakt waar je geen bakproducten voor nodig hebt. Het is alleen slagroom kloppen en versieren maar. Binnen 10 minuten heb je een beauty van een paastaart.
En een ander voordeel. Hij is klein en dat is fijn want we krijgen geen bezoek met Pasen dus dan hoeven we niet een enorme taart naar binnen te werken. Niet dat dat een probleem is, maar in deze weken eten we al meer dan goed voor ons is en de kilo’s vliegen er aan.
Wat heb je nodig voor dit beeldige mini taartje:
- 3 eierkoeken
- 250 ml slagroom
- aardbeien
- suiker naar smaak
- 1 zakje klop-fix
- 4 chocolade eitjes
- Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf, halveer de aardbeien en snijd ze in reepjes. Je kunt ook de gehalveerde aardbeitjes (als die niet al te groot zijn) gebruiken. Hier zie je hoe het er dan uit komt te zien.
- Klop de slagroom samen met de suiker en de klop-fix stijf.
- Leg een eierkoek met de bolle kant naar boven. Schep een paar eetlepels slagroom op het midden Leg hier een eierkoek op met de bolle kant naar beneden. Druk zachtjes aan tot de slagroom naar de buitenkant komt. Smeer de zijkanten mooi af met een glaceer mes of spatel. Druk de reepjes of gehalveerde aardbeien in de slagroom.
- Schep op de bovenste eierkoek weer een paar eetlepels slagroom en leg daar weer een eierkoek op met de bolle kant naar beneden. Druk weer zachtjes aan en strijk de zijkanten glad. Druk de aardbeien reepjes of helften in de slagroom.
- Strijk de bovenkant van de eierkoek af met slagroom en spuit wat toefjes of balletjes bovenop de taart en leg wat chocolade eitjes op de bovenkant.
- Serveer dit beeldige mini taartje op een prachtige glazen taart mini schaal.
ENJOY! this easy peasy Easter cake
Beeld: ©ENJOY! The Good Life