Een BULLET JOURNAL beginnen

dec 13, 2016 | Useful

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Een BULLET JOURNAL beginnen

Een nieuw jaar staat voor de deur. En dus de hoogste tijd om een verse agenda aan te schaffen. Voor vele een strooptocht naar de mooiste, meest bijzondere, inspirerende, gelukzalige agenda. Een agenda met een harde kaft, een ringband of misschien ben jij van het moderne soort dat zijn agenda bij houdt op zijn smartphone. Hulde! Mij lukt dat echt niet want steevast vergeet ik verjaardagen van beste vriendinnen, de tandarts, die belangrijke afspraak. You name it.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Lekker ouderwets… Of toch niet?

Ik houd dus vast aan een papieren agenda. Eerder schreef ik daar al eens een artikel over. Lekker ouderwets 🙂 Maar voor het komende jaar ga ik moderniseren want ik ga mijn hele hebben en houden aan verlanglijstjes, to-do lijstjes, blog- en werkbelangrijks én de agenda bijhouden in een Bullet Journal.

In het filmpje hieronder zie je, in een notendop, hoe een Bullet Journal precies werkt. Dit gaat allemaal wat snel en het is ook nog eens in het Engels dus ik neem het daarna nog even stap voor stap met je door.

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal zorgt ervoor dat je leven overzichtelijk en eenvoudig wordt. En hoe je dat doet, heb je op een paar vaste ‘tools’ na geheel in eigen hand. Wil je er een hysterisch geheel van maken? Beetje opleuken met tekeningen en stickers? Foto’s? Of gewoon heel clean? Je kunt er heerlijk je creativiteit in kwijt. Do it your way!

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Heel handig.

Het Bullet Journal is een notebook naar keuze waar alles samen komt. Een heel handig systeem om je afspraken, to-do lijstjes, plannetjes en taken te verzamelen. Het lijkt heel ouderwets in deze snelle wereld maar het is een geweldig analoog systeem in dit digitale tijdperk. En omdat je er dagelijks actief mee bezig bent zul je merken dat je leven stukje bij beetje beter op orde komt. Lekker overzichtelijk!

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Wat kun je allemaal in je Bullet Journal kwijt?

Je kunt er natuurlijk je eigen draai aan geven en van alles en nog wat in noteren wat in jouw leven past. Maar je kunt er ook je agenda overzichtelijk in bijhouden. Dit kan allemaal in een Bullet Journal:

 • Agenda
 • Jaarlijks- en maandelijks overzicht
 • To-do lijstjes
 • Wishlist
 • Bucketlist
 • Travellist
 • Films, TV-series of boeken die je nog wilt zien of lezen
 • Reis checklist

Alles terug te vinden.

Ik heb dit niet bedacht maar vind het wel heel erg handig om te gebruiken. Afgelopen jaar heb ik al een beginnetje gemaakt en dat is mij heel erg goed bevallen. Het is ook prettig dat je alles zo makkelijk terug kunt vinden. Dat leuke restaurantje, die blogpost die ik nog wilde schrijven en wanneer was die spannende date ook alweer?  It all in The Bullet Journal.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Bullet Journal beginner.

Maar ik ben net als jullie nog een beginner en er zijn heel veel leuke en creatieve tips om je Bullet Journal nog praktischer, mooier of spannender te maken. Op Pinterest vind je heel veel inspirerende tips en foto’s. Voor het komende jaar ben ik van plan om serieus van start te gaan met het Bullet Journal.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt is een notitieboekje dat jou aanspreekt of wat jouw handig lijkt en een pen. Afgelopen jaar gebruikte ik gewoon een leuk notitieboekje van de HEMA. Ik merkte wel al snel dat ik het leuk vind om tekeningetjes te maken dus kocht er ook Hema gekleurde schrijfstiften bij, speciale artist pens (Faber Castell) en washi tape en stickers. Dat hoeft allemaal dus niet! Maar deze ‘Krea-Thea’ gaat daar dan weer helemaal op los.

Bullet Journal | ENJOY! The Good Life

Er zijn inmiddels ook leuke Bullet Journals verkrijgbaar met wat uitleg etc. Leuk om cadeau te geven. Je leest er hier meer over.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Meer profi.

Dit jaar wil ik het dus iets meer profi aanpakken en heb een mooi notitieboekje gekocht van Leuchtturm1917. Volgens Bullet Journal enthousiastelingen ‘the best’. Het voordeel van dit boekje is dat het zuurvrije papier mooi glad is, het voorzien is van stipjes om tussen te schrijven, tekenen, tabellen te maken of lijnen te trekken. De bladzijden zijn wat dikker, er is een inhoudsopgave, pagina nummering, uitneembare bladzijden, handige stickers en labels, twee leeslintjes en een elastieken sluiting.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Hoe te beginnen: 

Op de allereerste pagina kun je, je naam en adresgegevens zetten. En de betekenis van de symbolen, ook wel ‘keys’ die je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: een O (dit is de bullet waarnaar het hele systeem vernoemd is) voor een event, een voor een taak, een – voor een notitie etc.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Index: 

Begin na de eerste pagina met een index. Ik gebruik een notebook met pagina nummering maar je kunt natuurlijk ook zelf de pagina’s nummeren en deze in de index verzamelen. Dan blijft overzichtelijk waar je, je to-do lijstjes en andere handige zaken terug kunt vinden.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Maandoverzicht:

Ik heb vier maanden per pagina aangehouden en hier krijg ik een goed overzicht van belangrijke activiteiten en events. Alleen de ‘grote’ gebeurtenissen zet ik hier.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

Dag/week planner:

De dag en weekplanner is voor mij van groot belang. Ik zie dan wat ik die dag allemaal moet doen. Het ziet er nu nog allemaal maagdelijk uit omdat ik nog met het nieuwe jaar moet beginnen. Maar hierboven zag je mijn journal van afgelopen jaar en het is heel fijn om een goed overzicht te hebben en je ook terug kunt vinden, in mijn geval wat het weer was en welke blogpost ik die dag geplaatst heb of moet plaatsen.

Naast de 4 standaard indelingen heb ik nog een pagina met:

 • Wannahaves (verjaardagslijstje)
 • Recepten die ik nog wil maken
 • Wat ik nog wil fotograferen
 • To-Do’s
 • Een standaard checklist wat er mee moet op reis
 • Sites die ik wil onthouden
 • Inspiratietips
 • etc. etc……

Vanaf januari ga ik dus geen ‘normale’ agenda bijhouden maar gaat alles via het Bullet Journal. Zo af en toe zal ik een update met jullie delen over hoe het mij bevalt, handigheidjes, tips etc.

Misschien gebruik jij al een Bullet Journal? Of misschien lijkt het jou ook wel wat en heb je vragen of wil je hier iets over delen? Laat het mij weten en dan gaan we samen deze nieuwe uitdaging aan 🙂

De LEUCHTTURM1917 gestippelde notitieboekjes zijn verkrijgbaar voor € 16,95 bij de betere boekhandels en hier online.

Een BULLET JOURNAL beginnen | ENJOY! The Good Life

ENJOY! the Bullet Journal

Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: