DRESS RED DAY 2015

sep 29, 2015 | Healthy life

dress red

DRESS RED DAY 2015

Vandaag is het Dress Red Day. Ik vind het een positieve en vrolijke dag in het teken van het VROUWENHART. En laat mijn favoriete kleur ook nog eens rood zijn!

dress red day

De Dress Red Day is voor mij een heel bijzondere dag waarin ik voor mezelf en anderen stil sta bij de gevolgen van hart- en vaatziekten.

dress red day koffietijd

De eerste keer dat Dress Red Day in Nederland werd gehouden (7 jaar geleden) zat ik samen met Janneke Wittekoek bij Koffietijd. Janneke is cardiologe en zet zich in voor het vrouwenhart. De symptomen van een hartinfarct zijn bij vrouwen namelijk heel anders dan bij mannen. En daar zit het gevaar. Hart- en Vaatziekten is doodsoorzaak nummer één bij vrouwen.

dress red day taart

Een jaar later hadden we met een paar vriendinnen een koffieochtendje. Vriendin C. had een rode hartentaart meegenomen.

dress red day cadeau

En ik had voor iedereen een leuk presentje. Een ‘glazen’ hart.

Elk jaar sta ik op een leuke ‘rode’ manier stil bij deze dag. Een paar jaar terug was ik bij het event van de Dress Red Day in de Boeddha Bar Amsterdam en daarna met het hele gezelschap naar een leuke Feel Good film (ik ben de titel even kwijt) in het City Theater.

week 39 red dress day

Vorig jaar hadden we een Dress Red Avondje. Allemaal in het rood! Met thee, taart en wijn. Samen even stilstaan bij deze dag…. Met een hele dikke lach en een traan.

En dit jaar? Om eerlijk te zijn sta ik zelf het liefst niet vaak stil bij mijn hart. Ik heb een goede balans gevonden en zolang ik er niet aan denk… is het er ook niet. Maar natuurlijk kan ik daar vandaag niet omheen. Ook ik vraag aandacht voor het vrouwenhart. Door lekker naar buiten te gaan, in de benen en dan ergens neerstrijken om de innerlijke mens te verwennen met thee en taartje(s). En dit jaar weer met mijn trouwe Dress Red vriendin! M….. ik kom eraan.

ENJOY! Dress Red Day

Foto Koffietijd @Edwin Smulders
Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken