Brei razendsnel een deken van lontwol

jan 16, 2018 | DIY, Interior, Things I love

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Brei razendsnel een deken van lontwol

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens iets zou gaan breien. Hoewel ik het leuk vind om creatief bezig te zijn heeft breien, en handwerken, nooit echt mijn interesse gehad. Ik ben weleens aan een breiproject begonnen, maar het hele zwikje lag uiteindelijk te verstoffen ergens in een hoek. Ik heb er het geduld niet voor.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Deken van lontwol

Op Instagram zag ik regelmatig de grof gebreide dekens van lontwol voorbij komen. Al lang stond zo’n deken op mijn verlanglijstje. Maar eigenlijk vond ik het altijd veel te duur om er één te kopen. Tot ik bij een trouwe lezeres van ENJOY! de deken op Insta voorbij zag komen. Vol trots showde ze haar zelfgemaakte plaid. Volgens haar ‘a piece of cake’ om te maken en zeker iets dat ik zou kunnen. Ik had daar zo mijn twijfels over. Binnen twee uur heb je de deken gefixt en kun je, je lekker warm nestelen. Klinkt aanlokkelijk én het is een heel stuk voordeliger om zo’n deken zelf te breien dan hem kant en klaar te kopen.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Zijdewinkel.nl

De volgende dag nam Lia mij op sleeptouw naar de Zijdewinkel.nl in Heemskerk, waar ze de lontwol verkopen. Wat een snoepwinkel! Grote balen prachtig gekleurde, superzachte merino wol en veel mooie voorbeelden. Natuurlijk was ik gelijk verkocht. Ik besloot het er op te wagen en ging voor de antraciet grijze kleur. Met een enorme baal wol ging ik huiswaarts.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Aan de slag

Gelukkig zette Lia mij gelijk aan het werk, anders had die baal er misschien nu nog wel gelegen. Het eerste opzetje was gedaan en ik had gelijk de smaak te pakken. Binnen een half uur was ik al een heel eind op weg. De damespuber was nieuwsgierig wat ik aan het doen was en besloot ook een paar baantjes te breien.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

XXL breien

Je kunt met de wol XXL breien. Dat doe je met je armen, mega grote breipennen, pvc buizen of bezemstelen;) Maar wij zijn gewoon op de eettafel gaan breien. Het voordeel daarvan is, dat als je even van je werk af moet, je niet met je armen vast zit in een breiwerk. Je legt het makkelijk even opzij en gaat later weer verder. Hoewel ik denk dat weinig mensen dat zullen doen. Als je eenmaal begint wil je hem gelijk afmaken.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Zo gepiept

Mijn deken was met anderhalf uur klaar. Dat is nog eens breien met snel resultaat. Samen met de damespuber zijn wij er ‘s avonds gelijk onder gekropen. Zó heerlijk warm. En hij staat prachtig in het interieur. We moeten wel oppassen dat de humeurige witte kater deze deken niet als zijn plek gaat toe-eigenen.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Nu hoor ik je denken…. Maar dat kan ik niet want ik ben niet handig of heb geen geduld. Onzin. Als jij graag zo’n deken wilt, gaat je dat zeker lukken. Het is ontzettend makkelijk en het gaat razendsnel. Je koopt of besteld een zak met 3 kilo lontwol. Dat is genoeg voor een deken zoals die van mij. De afmeting van de deken is ongeveer 120×150 cm. Afhankelijk van hoe vast of los je breidt. Voor de deken zet je 15 steken op en brei je de wol helemaal op.

Aanbieding

Ik heb de wol van de Zijdewinkel in Heemskerk. Momenteel hebben zij een leuke aanbieiding voor een zak met 3 kilo lontwol, ivoor of antraciet gemeleerd, voor € 49,00. Je kunt hier op donderdag en vrijdag tussen 10-17 uur terecht of op afspraak. De wol is ook makkelijk online te bestellen. Als je vragen hebt over de wol etc. staan de dames van de Zijdewinkel.nl je graag te woord.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Gevoelig voor wol

Zelf ben ik heel blij met mijn warme deken en maakte hem van de lontwol die in de aanbieding is. Echter ben ik heel erg gevoelig voor de wol en krijg kriebelende ogen en moet vaak niezen. Heb je last van wolproducten of allergieën houdt hier dan rekening mee. Je kunt in dat geval beter voor de iets duurdere Merino wol kiezen. Deze is van een fijnere kwaliteit (21/22 micron) en is gladder. Omdat hij geverfd is heb je minder kans op een allergische reactie.

Brei razendsnel een deken van lontwol | ENJOY! The Good Life

Op de website van de Zijdewinkel.nl vind je alle informatie, de wol en filmpjes (helemaal naar onder scrollen) hoe je zelf een deken kunt breien. Wil je een deken, kussen of bedloper kant en klaar kopen? Dat kan bij Wolletje Bol. En er worden ook workshops gegeven. Voor informatie kun je terecht op de website van de Zijdewinkel.nl. Dank aan Lia voor de tip en medewerking en de Zijdewinkel.nl voor de prachtige wol en alle info.

Hou jij ook zo van woonplaids? Lekker ‘s avonds onder wegkruipen met een kop dampende thee en Netflix aan? 

Op zoek naar meer DIY ideetjes van ENJOY!?

week 9 dierpotjes

 

 

♥  Beestenboel opbergpotjes

 

DIY: Botanische wandbordjes | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Botanische wandbordjes maken

 

DIY: Eucalyptus krans | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Eucalyptus krans maken

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! some XXL knitting

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly