Brasserie HALTE3, Amsterdam

mei 7, 2015 | Uncategorized

halte 3

Fijn! Het is weer bijna weekend…. En tijd om plannetjes te gaan maken. Een paar weken geleden heb ik gegeten bij Brasserie Halte3 in De Hallen in Amsterdam. Ja…. ik weet het…. weer Die Hallen. Ik ben gewoon een enorme fan!

Nadeel is alleen dat het in de Foodhallen zo mega-druk is in het weekend dat je veel geduld moet hebben om je maaltje bij elkaar te scharrelen en er geen plek is om het lekker op te peuzelen. Overdag en doordeweeks kun je overigens prima terecht bij de Foodhallen.

Samen met een vriendin ging ik op zaterdag avond naar de film La Famille Bélier, wat overigens ook een dikke aanrader is. Vooraf wilde wij gezellig een hapje eten. Van een andere bourgondische vriendin kreeg ik de tip eens naar Brasserie Halte3. Daar kun je vooraf makkelijk reserveren en dus relaxt een hapje eten.

Eerst even borrelen bij de Gin & Tonic Bar in de Foodhallen. En ondertussen helemaal de tijd vergeten… té laat kwamen wij met de Gin & Tonic nog in ons handen de Brasserie ingerend. Gelukkig was onze tafel nog gereserveerd voor ons en de vriendelijke serveerster nam ons met Gin en al mee naar ons tafeltje.

Het interieur is modern, tikje industrieel maar ondanks dat is er toch een gezellige sfeer gecreëerd. Het doet echt aan als een Franse brasserie. Het is er behoorlijk rumoerig en druk maar dat voelde voor ons niet vervelend. Als je een tafeltje hebt gereserveerd is het juist leuk dat er zoveel om je heen gebeurt. Reserveren, zeker in het weekend, is dus wel aan te raden.

Brasserie Halte3 is een gezellige plek om te dineren of lunchen. Genoeg reuring dus, No-nonsense en simpel maar lekker eten. En… betaalbaar. De kleine kaart gevuld met heerlijkheden maakt het makkelijk om een keuze te maken. Voor ieder wat wils… Van Linguini Vongolo, zwaardvis, hamburger tot Brandt & Levie worst, kreeft, steak tartare, salades etc. etc.

Wij gingen als voorgerecht voor:

halte3 steak tartare

STEAK TARTARE met truffelmayonaise en foccacia.

Halte 3 garnalenkroketjes

 GARNALENKROKETJES van Oma Bob’s. Met citroenmayonaise en brood.

En als hoofdgerecht…..

halte 3 hamburger

HALTE3-BURGER met pancetta, huisgemaakt bbq-saus en friet

Wij hebben echt héérlijk gegeten! De hamburgers zijn bijna niet met goed fatsoen naar binnen te krijgen. Je zit werkelijk van oor tot oor onder de saus en eetresten maar dat mag de pret niet drukken want hij was goddelijk. Daarbij dronken wij heerlijk rode huiswijn.

Ik zeg…. op naar Brasserie HALTE3 voor een gezellig en ‘heul’ smakelijk avondje. Je kunt ook terecht voor ontbijt, lunch, borrelen én ze hebben een heerlijk zonovergoten terras.

Brasserie HALTE3, Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam. Website Reserveren kan niet telefonisch maar wel heel makkelijk online via de website.

ENJOY!

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: