Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY!

sep 12, 2020 | Baking time, Food, Recipes

Appeltaart!

De drie lekkerste recepten van ENJOY!

In mijn mailbox ontvang ik regelmatig leuke berichtjes over artikelen die op ENJOY! zijn verschenen. En soms ook van lezers die denken dat ENJOY! de onderwerpen in de artikelen ook verkoopt. Nou zou dat een geweldig idee zijn, en dat speelt ook al weleens in mijn achterhoofd, maar dat is (nog) niet het geval.

Zo ontving ik van de week een heel leuk bericht van een lezer die zo enorm genoten had van de heerlijke appeltaart die zijn kinderen hadden meegenomen. Hij en zijn vrouw wilde ENJOY! hartelijk bedanken want het was de lekkerste appeltaart die ze ooit hadden gegeten.

Zo’n leuk bericht, maar helaas had ik de taart niet gebakken. Was het maar zo’n feest. Ik zou best zo’n taartje eens willen bakken. Het ging om de appeltaart van Winkel43. Als je het mij vraagt de lekkerste appeltaart die er is. Dus ik snap de mailschrijvers helemaal! Maar…. Er gaat niets boven zelfgebakken appeltaart en dat bracht mij op het idee de favoriete appeltaart recepten van ENJOY! nog eens met jullie te delen.

Hier komen ze. En mocht het weekend een appeltaart gaan bakken? Stuur dan vooral foto’s van jouw versie van de recepten van ENJOY! of jouw favoriete appeltaart recept. Hartstikke leuk en natuurlijk wordt die dan gedeeld op Instastories.

Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Äppelkaka

Men weet ondertussen wel dat we bij ENJOY! appeltaart fans zijn. Ik kreeg daarom ook het Appeltaart boek van Janneke Philippi toegestuurd waar ruim 70 recepten in staan. Echt een top boek voor appeltaart-fans. Dit is één recept uit het boek. Meteen de eerste taart die ik maakte was een schot in de roos. Heerlijk, heerlijk!, deze appelcake. En ook nog eens reuze makkelijke om te maken. Je vindt het recept hier.

Appelkruimeltaart met bitterkoekjes | ENJOY! The Good Life

Appelkruimeltaart met bitterkoekjes

Hoewel ik appeltaart met zo’n ouderwets deegraster over de bovenkant het lekkerst vind, zijn mijn appeltaarten steevast van kruimels voorzien of ze zijn ‘naakt’. Simpelweg omdat het mij teveel werk is om die deegrepen over de taart heen te vlechten. Naast taart met een laagje amandelspijs is deze appeltaart met bitterkoekjes een grote favoriet. De combinatie van appel en bitterkoekjes is hemels. Hier vind je het recept.

Appelkruimel plaattaart | ENJOY! The Good Life

Appelkruimel plaattaart

Weer zo’n super simpele, maar oh zo lekkere taart. Dit keer niet uit een springvorm, maar gewoon in een ovenschaal of op de bakplaat gebakken. Het ideale daarvan is dat je makkelijker stukjes kunt snijden. Natuurlijk serveer je deze taart met een flinke klodder lobbig geklopte verse slagroom erbij. Je dag kan dan niet meer stuk. En reken maar dat je de mensen waar je de taart mee deelt ook heel gelukkig maakt. Het recept vind je hier.

Op zoek naar meer heerlijke baksels met appel? 

Appelcake met blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Appelcake met blauwe bessen

 

 

Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Bananenbrood met appel en cranberry

 

 

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Havermout appelcake

 

Appelhartjes voor jouw Valentijn | ENJOY! The Good Life

 

 

Appelhartjes

 

 

 

Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY! | ENJOY! The Good Life

 

Croissant met appel en kaneel

 

 

ENJOY! these apple recipes

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly