Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY!

sep 12, 2020 | Baking time, Food, Recipes

Appeltaart!

De drie lekkerste recepten van ENJOY!

In mijn mailbox ontvang ik regelmatig leuke berichtjes over artikelen die op ENJOY! zijn verschenen. En soms ook van lezers die denken dat ENJOY! de onderwerpen in de artikelen ook verkoopt. Nou zou dat een geweldig idee zijn, en dat speelt ook al weleens in mijn achterhoofd, maar dat is (nog) niet het geval.

Zo ontving ik van de week een heel leuk bericht van een lezer die zo enorm genoten had van de heerlijke appeltaart die zijn kinderen hadden meegenomen. Hij en zijn vrouw wilde ENJOY! hartelijk bedanken want het was de lekkerste appeltaart die ze ooit hadden gegeten.

Zo’n leuk bericht, maar helaas had ik de taart niet gebakken. Was het maar zo’n feest. Ik zou best zo’n taartje eens willen bakken. Het ging om de appeltaart van Winkel43. Als je het mij vraagt de lekkerste appeltaart die er is. Dus ik snap de mailschrijvers helemaal! Maar…. Er gaat niets boven zelfgebakken appeltaart en dat bracht mij op het idee de favoriete appeltaart recepten van ENJOY! nog eens met jullie te delen.

Hier komen ze. En mocht het weekend een appeltaart gaan bakken? Stuur dan vooral foto’s van jouw versie van de recepten van ENJOY! of jouw favoriete appeltaart recept. Hartstikke leuk en natuurlijk wordt die dan gedeeld op Instastories.

Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Äppelkaka

Men weet ondertussen wel dat we bij ENJOY! appeltaart fans zijn. Ik kreeg daarom ook het Appeltaart boek van Janneke Philippi toegestuurd waar ruim 70 recepten in staan. Echt een top boek voor appeltaart-fans. Dit is één recept uit het boek. Meteen de eerste taart die ik maakte was een schot in de roos. Heerlijk, heerlijk!, deze appelcake. En ook nog eens reuze makkelijke om te maken. Je vindt het recept hier.

Appelkruimeltaart met bitterkoekjes | ENJOY! The Good Life

Appelkruimeltaart met bitterkoekjes

Hoewel ik appeltaart met zo’n ouderwets deegraster over de bovenkant het lekkerst vind, zijn mijn appeltaarten steevast van kruimels voorzien of ze zijn ‘naakt’. Simpelweg omdat het mij teveel werk is om die deegrepen over de taart heen te vlechten. Naast taart met een laagje amandelspijs is deze appeltaart met bitterkoekjes een grote favoriet. De combinatie van appel en bitterkoekjes is hemels. Hier vind je het recept.

Appelkruimel plaattaart | ENJOY! The Good Life

Appelkruimel plaattaart

Weer zo’n super simpele, maar oh zo lekkere taart. Dit keer niet uit een springvorm, maar gewoon in een ovenschaal of op de bakplaat gebakken. Het ideale daarvan is dat je makkelijker stukjes kunt snijden. Natuurlijk serveer je deze taart met een flinke klodder lobbig geklopte verse slagroom erbij. Je dag kan dan niet meer stuk. En reken maar dat je de mensen waar je de taart mee deelt ook heel gelukkig maakt. Het recept vind je hier.

Op zoek naar meer heerlijke baksels met appel? 

Appelcake met blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Appelcake met blauwe bessen

 

 

Bananenbrood met appel, kaneel en cranberry | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Bananenbrood met appel en cranberry

 

 

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Havermout appelcake

 

Appelhartjes voor jouw Valentijn | ENJOY! The Good Life

 

 

Appelhartjes

 

 

 

Appeltaart! De drie lekkerste recepten op ENJOY! | ENJOY! The Good Life

 

Croissant met appel en kaneel

 

 

ENJOY! these apple recipes

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

Het Noord-Hollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat

  Het Noord-Hollands Duinreservaat Afgelopen weken heb ik heel wat kilometers afgelopen in mijn dorp en in het Noord-Hollands Duinreservaat. Het mooie weer is uitnodigend genoeg om er, tussen de werkzaamheden door, even op uit te trekken. Elke dag 30 minuten...

Lees meer
Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek De tijd dat wij het Sinterklaasfeest vierde ligt al lang achter ons. Als er door de pubers niet gewerkt hoeft te worden op deze avond, maken we er een gezellige avond van met een hapje, drankje, spelletje, een film en vooral heel veel...

Lees meer
SNAPSHOTS Week 48/2020

SNAPSHOTS Week 48/2020

  Wij vieren het Sinterklaasfeest niet meer, maar houden wel van al die Sinterklaaslekkernijen. Hier vind je alle recepten. Deze maangedroogde tomaatjes heb je als trouwe lezer van ENJOY! vast al vaker voorbij zien komen. Met een schaal van deze tomaatjes kun je...

Lees meer

Samenwerken