7 voordelen van single zijn

jun 24, 2018 | Column

7 voordelen van single zijn

Onlangs hoorde ik mezelf tegen een vriendin voor het leven als single pleiten. Een paar pluspunten op een rij…

1. Regie in eigen hand

Gaan en staan waar je zelf wilt zonder dat je uit hoeft te leggen waarom je ergens heen gaat, of dat wel verstandig is, wanneer je terug bent, hoe laat we eten enz. Je hebt zelf de regie in handen. Lekker naar huis gaan als een feestje geen bal aan is en niet hoeven wachten tot het zoveelste laatste biertje op is. En als het wel leuk is, je de zaak uit laten vegen, zonder dat je weg moet omdat hij de volgende dag een voetbalwedstrijd heeft. Eten wanneer je trek hebt, al is het om negen uur ‘s avonds en niet omdat hij vindt dat de piepers om zes uur op tafel moeten staan.

2. Baas over de afstandsbediening

Deze is zo fijn! Non-stop Netflixen, snotteren bij Spoorloos of All You Need, een heerlijke feelgood movie opzetten, naar een reality soap kijken waarvan je jezelf ook afvraagt waarom je er naar kijkt. Tijdens het zappen bij Voetbal Inside, ander sport geleuter, Formule 1 gewoon lekker verder zappen.

3. Laat maar groeien

Geen zin om de boel te ontharen? Dan laat je het lekker groeien, zeker in de winter, dat is nog lekker warm ook. Je kunt er ook leuke dreads van draaien of invlechten. Vergeet niet de boel bij te werken als de zon gaat schijnen en bepaalde delen bloot komen te liggen.

4. Een roze bank of een tijger behangetje?

Je huis inrichten zoals je dat zelf wilt. Ik hoor nog weleens van vriendinnen: “Als ik geen man had zou ik mijn huis ook zo inrichten”. En dan heb ik nog niet eens een roze interieur 🙂 Fijn is het wel, dat je het helemaal in kunt richten zoals je het zelf wilt. Geen compromissen. En zeker geen lelijke afgeragde relaxstoel, met bijpassende voetenbank, omdat de stoel nog uit zijn ‘wilde’ studententijd stamt. Veel pastel kleurtjes, pluizige schapen vachtjes, zachte kleedjes om onder weg te kruipen, heel veel kussentjes en alle leuke hebbedingen die je op Insta voorbij ziet komen.

5. Alleen maar leuke mensen

Je hebt geen schoonfamilie dus je hoeft ook niet de schijn hoog te houden bij een schoonmoeder die je niet kunt luchten of zien. Of die doodsaaie vriend van je partner gedogen die altijd sterke verhalen heeft die je totaal niet interesseren. Je gaat alleen maar om met mensen die jij leuk vindt en waar jij blij van wordt. En vriendinnen kunnen altijd aanwaaien voor een theetje of een fijn glas wijn. Vrienden trouwens ook 😉

6. Lekker verliefd zijn en flirten

Oogcontact met een charmante man een tafeltje verder? Je lacht eens naar hem en hij lacht terug. Die kriebel in je buik, lekker flirten of gewoon hopeloos verliefd worden. Het kan allemaal!

7. Jachtpak en haar op zolder

Er is niemand waar je er een beetje appetijtelijk voor uit hoeft te zien. De humeurige witte kater zal het een worst wezen en de pubers lopen er al net zo bij. Als je zin hebt om een hele dag in je oudste huispak (lees jachtpak), zonder make-up en je haar woest bovenop je hoofd geknoopt te lopen? Dan doe je dat gewoon. Niet te vaak want zul je net zien…. staat ineens die heel leuke pakjesbezorger bij je op de stoep.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Ik houd het voor nu even bij deze zeven. Straks denkt die leuke man, die altijd mijn stukjes leest, dat ik echt een verstokte vrijgezel ben 😉 En om eerlijk te zijn….. gooien de tieners en/of de humeurige witte kater met regelmaat roet in mijn single utopie…..

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

blinde vink | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Blinde Vink

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken