3 meest bijzondere duikplekken ter wereld

jul 11, 2019 | Travel and trips

3 meest bijzondere duikplekken ter wereld

Soms kom je, als je op zoek bent naar inspiratie voor een vakantie, op de meest waanzinnige plekjes terecht. Zo af en toe deel ik die bijzondere juweeltjes hier op ENJOY!. Dit keer zijn het een drietal geweldige plekken waar je kunt duiken of snorkelen. Niet zomaar een plek waar je mooi koraal kunt bewonderen en omringt bent door kleurrijke vissen. Dit zijn droombestemmingen voor duikfanaten en avonturiers.

HEART REEF in het Great Barrier Reef, Australië

Het Great Barrier Reef in Australië komt in vrijwel elk lijstje voor met favoriete duikplekken. Niet zo gek want het behoort tot één van de wereldwonderen. Een onderwaterwereld die zich uitstrekt over een gebied van ruim 2300 kilometer, een kleine 3000 riffen en 900 eilandjes.

Een geliefde uitvalsbasis zijn de paradijselijke Whitsunday Islands, die ten oosten van het Great Barrier Reef liggen. 70 tropische eilandjes met langgerekte, spierwitte zandstranden en kristal helder water. Populair bij verschillende soorten reizigers want je vindt er voor ieders wat wils. Luxe resorts tot kamperen op onbewoonde eilandjes.

Is duiken voor jou een brug te ver? Er worden ook diverse trips georganiseerd die je naar de mooiste plekjes brengen om te snorkelen. Heb je een beetje watervrees of zie je al het moois het liefst op veilige afstand, dan zijn er ook glass bottom boat trips.

3 meest bijzondere duikplekken ter wereld | ENJOY! The Good Life

Wil je toch een keer een duik wagen ga dan voor een introductieduik met een begeleider. Wie weet ben je na deze duik enthousiast om vaker te gaan duiken. In een paar dagen haal je je duikbrevet en als je eenmaal je PADI in de pocket hebt kun je het bijzondere ecosysteem gaan ontdekken en je vergapen aan alle mooie koralen, vissen, schildpadden, pijlstaartroggen, dolfijnen, haaien etc. De mooiste duikspots van het Great Barrier Reef zijn Cod Hole in de Ribbon Reefs, Challenger Bay en Lighthouse Bommie.

Natuurlijk is er ook veel te zien rond Heart Reef, maar het mooiste is te zien vanuit de lucht vanwege het hartvormige rif. Boek daarom een tripje met een watervliegtuigje en speur het glasheldere water af naar dit bijzondere natuurverschijnsel. Onderweg maak je een landing op het vlakke water voor een picknick op een verlaten eilandje. Als dat niet romantisch is? Via Air Whitsunday kun je zo’n tripje boeken.

GREAT BLUE HOLE, Belize

Belize Barrier Reef Reserve System is het op één na grootste Barrier Reef én UNESCO werelderfgoed. Daarin ligt deze immens donkere, blauwe cirkel in het midden van de zee. Met een doorsnee van 300 meter breed en een diepte van zeker 120 meter, het grootste natuurlijke gat ter wereld. Ooit was het een kalksteengrot waarvan het dak instortte, nu is het een spectaculaire onderwatergrot. Naast stalactieten zie je hier ook kleine zwarte punthaaien en Caribische rifhaaien. Ervaren duikers kunnen hier tot grote diepte duiken, maar ook de minder ervaren duiker kan hier een prachtige duik maken. Kortom een must go voor echte duikfanaten.

MUSA MARINE PARK, Cancun, Mexico

Op het eiland Isla Mujeres, voor de kust van Cancun ligt een bijzonder eiland. Met de ferry ben je zo over en direct omringd door helder blauw water. Hier ligt op 8 meter diepte een wereldberoemd museum (Museo Subacuático de Arte). Op de bodem van de zee kun je duiken naar een grote hoeveelheid sculpturen. Door de jaren heel worden deze steeds meer bedekt met zeegras waardoor het ook steeds rijker wordt aan zeedieren. Een heel unieke plek om te duiken. En omdat het water er heel helder is en vrij ondiep kun je hier ook perfect snorkelen.

Zelf heb ik na één introductieduik mijn PADI voor gezien gehouden, maar toch zouden dit zeker bestemmingen zijn die ik zou willen zien en beleven. En jij? Zou jij hier een duik wagen?

ENJOY! these amazing divingspots

Beeld: Pixabay, Pexels, Musa Mexico & Verkeersbureau Centraal-Amerika

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken