Duivels gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

Duivels gevulde eieren

Als er iets is waar ik mijn kinderen een plezier mee doe, dan is het wel met duivels…

Als er iets is waar ik mijn kinderen een plezier mee doe, dan is het wel met duivels gevulde eieren. Hoewel deze gruwelijk uit de mode zijn, blijft het hier altijd een succesnummer. Tijdens het fotograferen van deze eitjes, moest ik ze met hand en tand beschermen. Ook onze Pluis kwam af en toe even met haar koppie en een paar schele ogen, boven de tafel koekeloeren, of ze in een onverwacht moment kon aanvallen.

Duivels gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

Lekker ouderwets

Gevulde eieren, doodsimpel en geweldig lekker op een borrelplank, bij brunch of buffet, verjaardag, kerst, oud & nieuw. Of gewoon lekker als snack tussendoor. Voor alle hippe kippen onder ons waarschijnlijk hopeloos ouderwets, maar dat kan ons niets schelen. Ik verlang steeds meer terug naar recepten uit vervlogen tijden en uit mijn jeugd. Grappig genoeg kan het grut dat zeker waarderen. Hoeveel ik er ook maak, er wordt altijd om gevochten.

Duivels gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 18 stuks:

  • 12 grote eieren op kamertemperatuur
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl zeezoutvlokken (Maldon)
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder (La Chinata) + wat extra om de eieren te bestrooien
  • een paar druppels Tabasco
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el (gekookt) water
  • 2 tl gehakte bieslook

Duivels gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

  1. Breng water aan de kook in een pan waar 12 eieren liggend in passen. Leg de eieren er voorzichtig een voor een in en breng het water weer aan de kook. Kook de eieren 1 minuut, zet het gas uit en laat ze 12 minuten in de pan liggen.
  2. Laat de eieren schrikken en vervolgens in steenkoud water 15 minuten liggen, waarna je ze rustig en voorzichtig pelt.
  3. Halveer de eieren overlangs, druk de eidooiers eruit in een schaal. Leg de mooiste 18 halve eiwitten op een groot bord of in een speciale schaal voor gevulde eieren. (Voor de vulling heb je meer eidooiers nodig dan eiwit om alle eieren te vullen)
  4. Doe de mayonaise, 1 tl mosterd, zout, paprikapoeder, Tabasco, olijfolie, water bij de eidooiers en meng met de staafmixer tot een dikke, gladde puree. Voeg naar smaak nog wat zout, mosterd of Tabasco toe en eventueel nog een eetlepel water als de vulling te dik is om op te spuiten.
  5. Schep de vulling in een spuitzak en spuit mooie rozetten in de de uitgeholde eiwitten. Garneer de eitjes mooi met wat paprikapoeder en gehakte bieslook.

Duivels gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

Tips:

De eitjes zijn makkelijk van te voren te maken. Dek de schaal met eiwitten af en bewaar de vulling in de spuitzak. Spuit de eitjes vlak voor het opdienen op.

Echt ideaal zijn wegwerp spuitzakken. Geen gedoe met afwassen, je gooit ze na gebruik gewoon weg. Daarbij heb ik diverse losse ijzeren spuitmondjes.

Wil je ook zo’n handig en mooi serveerschaaltje voor je gevulde eitjes? Kijk dan op ENJOY! The Second Life of stuur mij een mail.

Het recept voor deze gevulde eitjes komt uit “Bij mij aan tafel” van Nigella Lawson.

ENJOY! retro style party snacks

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Duivelse gevulde eieren | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem brood bakken is een van mijn grote passies. Ooit aangestoken door Made by Ellen. Haar hysterische enthousiasme over zuurdesembrood begreep ik eigenlijk niet zo goed totdat ik ook een poging waagde mijn eigen zuurdesembrood te bakken. Dan ben je verkocht! Na...

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: