Overstappen zorgverzekering 2021? | ENJOY! The Good Life

Overstappen zorgverzekering 2021? Dat loont!

Zoals elk jaar neem ik mij voor om mijn zorgverzekering eens tegen het licht te houden. Elk jaar ben ik daar weer te laat mee. Maar omdat er in het nieuwe jaar, financieel gezien veel voor mij gaat veranderen, heb ik mezelf bij de kladden gegrepen en ben ik eens in de premies gedoken van zorgverzekeraars. En dat is leuker dan gedacht. Ik bespaar namelijk ruim 150 euro per jaar door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar!

Overstappen

Tot 31 december 2020 is het nog mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Of je kunt je huidige verzekering opzeggen voor 31 december 2020 en dan heb je tot 31 januari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Zelf heb ik gelijk actie genomen en met een paar muisklikken leverde mij dat een behoorlijke kostenbesparing op.

Vergelijken

De makkelijkste manier om de zorgverzekeraars te vergelijken is via een vergelijkingssite. Er word je gevraagd een aantal gegevens in te voeren en dan krijg je een overzicht van alle zorgverzekeraars met premies, voorwaarden etc. Je kunt heel makkelijk en snel zien welk voordeel het je oplevert om over te stappen.

Al jaren ben ik naar tevredenheid verzekerd bij FBTO, maar de premie vond ik dit jaar echt de pan uit rijzen. Voor komend jaar heb ik gekozen voor Ditzo. Dat levert mij een maandelijkse besparing op van € 12,65. Per jaar is dat meer dan 150 euro. Betaal je de premie in één keer voor het hele jaar dan krijg je zelfs nog een korting van 1%. Alle beetjes zijn meegenomen!

5 budget tips waar je flink geld mee kunt besparen | ENJOY! The Good Life

Tips om te besparen:

  1. Zelf heb ik altijd alleen een basisverzekering. Dat scheelt enorm veel geld. Daarnaast reserveer ik maandelijks zelf een bedrag voor onvoorziene aanvullende zorg of tandartskosten. Jarenlang betaalde ik mij scheel aan aanvullende verzekeringen, die ik aan het eind van het jaar helemaal niet nodig bleek te hebben of dat de declaraties gelijk waren met de betaalde premie. Nu heb ik het zelf in de hand, maar zorg wel dat ik geld achter de hand heb als ik extra zorg nodig heb. Als ik de balans opmaak kan ik aan het eind van elk jaar van de uitgespaarde premie wat leuks kopen of doen.
  2. Betaal je premie in één keer, als je de financiële middelen hebt, voor het hele jaar vooruit. Je hebt er geen omkijken meer naar de rest van het jaar en vaak krijg je nog een korting van 1 à 2%.
  3. Heb je aanvullende verzekeringen? Bekijk elk jaar of deze nog bij je passen en of het nog nodig is. En belangrijk, reken ook eens uit of het je voordeel oplevert om extra verzekerd te zijn.
  4. Eigen risico. Reserveer elke maand een bedrag voor je eigen risico. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als de zorgverzekeraar het eigen risico incasseert. Gebruik je het eigen risico dat jaar niet, dan heb je een reserve potje achter de hand voor het nieuwe jaar. Wil je meer besparen, dan kun je het eigen risico verhogen. Doe dit alleen als je gezond bent en genoeg financiële middelen hebt om het eigen risico op te vangen, of reserveer hier maandelijks geld voor.
  5. Vraag zorgtoeslag aan. Heb je een laag inkomen? Dan kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een maandelijkse bijdrage van de overheid. Check via www.toeslagen.nl wat de voorwaarden zijn.

Deze budgettip van mij, aan jou, is op basis van mijn eigen ervaringen om te besparen. Ik word hiervoor niet gesponsord. Zie het als een kadootje van mij 🙂 Wel kunnen er in het artikel affiliate links verwerkt zitten. Dit maakt voor jou, als lezer niets uit. Je betaalt niet meer of iets dergelijks. Het levert mij een kleine bijdrage op om het mogelijk te maken dit soort artikelen te maken.

ENJOY! budgeting for 2021

Beeld: Pexels

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: