Hoe was 2020 en hoe verder in het nieuwe jaar?

persoonlijke column | ENJOY! The Good Life

Hoe was 2020 en hoe verder in het nieuwe jaar?

Na heerlijk relaxte kerstdagen is het eind van 2020 in zicht. Een jaar om nooit te vergeten. Natuurlijk stond het helemaal in het teken van het virus. Heel verdrietig werd ik van alle dramatische verhalen van mensen die hun geliefden verloren, baan of bedrijf kwijt raakten. Zou dit ooit voorbij gaan? Ik hield mezelf voor dat niets voor altijd is en dat ook deze crisis weer voorbij zal gaan. Voor mij persoonlijk leek de crisis niet een heel groot drama want ik vond het heerlijk om op mezelf terug geworpen te worden. Even een pas op de plaats. Toch zorgde de crisis, met de eindstreep in zicht, ook voor mij voor een heel onaangename verrassing. Mijn sociale- en financiële zekerheid schud momenteel op z’n grondvesten. Het zal een enorme uitdaging worden om in het nieuwe jaar weer in rustiger vaarwater terecht te komen.

Zonder uitdagingen, geen leven zullen we maar zeggen. Hoewel ik wel erg naar uitkijk om eens een jaar te hebben waarin ik terug kan kijken op alles wat geweldig ging of dat alles op z’n minst zijn gangetje ging. Toch kan het na een jaar als 2020 in het komende jaar alleen maar beter worden. Daar moeten wij ons maar aan vast houden.

Pubers

Het afgelopen jaar hebben wij heel veel tijd doorgebracht met z’n drietjes. Dat vond ik dan wel weer een kadootje. Onder normale omstandigheden vliegt het grut van hot naar her en is het altijd maar de vraag wanneer ik één van mijn nazaten thuis tref. Zelf denken zij daar anders over want het virus gooide voor hen heel veel roet in het eten. Ze raakten hun bijbanen kwijt, sporten was vrijwel niet mogelijk en ook het studentenleven lag volledig op z’n gat. Knap hoe ze daarmee om gingen. Stiekem genoten ze ook van de eenvoud en rust op het nest. We maakten en maken er met z’n drietjes iets gezelligs van. Netflix draait overuren en ook brengen we veel tijd door in de keuken. Er is heel wat afgebakken en gekookt het afgelopen jaar.

About ENJOY!

Voor ENJOY! is het afgelopen jaar dramatisch te noemen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het plezier, wat ik al jaren beleef aan ENJOY!, de laatste tijd ver te zoeken is. De bezoekersaantallen zijn in de loop van het jaar bijna gehalveerd. De bezoekersaantallen daalden van 65.000 bezoekers naar een bedroevende 37.000.

Dat heeft niets met de crisis te maken, maar met het feit dat ik een nieuwe layout van de website wilde. Dit heeft voor zoveel problemen gezorgd, dat de website er maanden uit gelegen heeft en nog steeds niet optimaal werkt. Het heeft mij een soort van lamgeslagen en eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed meer wat ik eraan moet doen. In het nieuwe jaar ga ik daar weer mijn schouders onder zetten.

TOP 5 best gelezen:

Nog altijd ben ik ontzettend trots op ENJOY! Zo leuk hoe bezoekers de website en Social Media kanalen weten te vinden. In “The Best Nine” de best bekeken post op Insta. Grappig genoeg veel posts waar ik of de kinderen op staan. Ik wilde dat nooit zo graag, maar krijg vaak te horen dat ik meer in beeld moet. Dat doe ik dan wat vaker met enige tegenzin, maar zo te zien werkt het haha…..

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good LifeSNAPSHOTS WEEK 35/2019 | ENJOY! The Good LifeHavermout appelcake | ENJOY! The Good LifeSNAPSHOTS week 38/2016 | ENJOY! The Good Life

De recepten op ENJOY!:

 1. Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen -koolhydraatarm- (108.650x)
 2. Kip in de hoed (78.350x)
 3. Havermout Appelcake (69.150x)
 4. Kip in ‘t pannetje (69.140x)
 5. Jamie’s spinazietaart met feta (35.450x)
 6. monchoutaart-gezonde-stijl (30.680x)
 7. bananenbrood-met-appel-kaneel-en-cranberry (25.530x)
 8. kanelbullar-zweedse-kaneelbroodjes (21.660x)

Na heel veel recepten zijn ook dit artikelen die graag gelezen worden:

Social Media

Afgelopen jaar heb ik behoorlijk meer tijd besteed aan Instagram. Ik vind dit een ontzettend leuk medium. Ik kijk dan voornamelijk de Stories. Heerlijk om bij iedereen mee te kijken. Accounts van interieur- en vintage liefhebbers volg ik het liefst. Zelf vergeet ik vaak te posten. Mijn dochter regelt het plaatsen van de posts op ENJOY! want anders zou er nooit iets geplaatst worden. Zelf vind ik het wel leuk om Stories te posten. Soms heel vaak en soms helemaal niet.

Favoriete Instagram accounts:

SNAPSHOTS WEEK 50 en 51/2019 | ENJOY! The Good Life

Samenwerkingen

Afgelopen jaar mocht ik, net voor de Corona uitbraak, naar Lissabon. Geweldige stad en ik heb er vier heerlijke dagen doorgebracht. Je leest er hier alles over. Verder heb ik op een paar opdrachten na, geen samenwerkingen meer gehad. Ook heb ik veel samenwerkingen voorbij moeten laten gaan omdat de website offline was.

Voor mezelf had ik al besloten dat ik alleen nog bij hoge uitzondering naar een event ga. Deze kosten over het algemeen meer dan dat ze wat opleveren. Die keus hoefde ik het afgelopen jaar ook helemaal niet te maken want door Corona waren er geen events.

SNAPSHOTS WEEK 42 en 43/2019 | ENJOY! The Good Life

Hoe verder…

Het nieuwe jaar kan alleen maar beter gaan. Mijn grootste uitdaging wordt om de website van ENJOY! weer te laten draaien zoals voor de vernieuwing en de crisis. Dat moet gaan lukken want ook hierbij geldt; het kan alleen maar beter worden.

 

Afgelopen jaar is het niet gelukt om mijn doel af te vinken om een webshop toe te voegen de website. Dus dat doel schuif ik door naar dit jaar. Ook ben ik aan het onderzoeken of er misschien een aparte website moet komen voor  food- en food gerelateerde artikelen. De meeste bezoekers van ENJOY! komen via de recepten. Dus misschien is het beter om daar een ‘nice’ van te maken. Verder moet er wat professioneler fotomateriaal komen van mezelf. Daar is de tijd nog niet voor geweest dus ook dat staat op de doelen lijst voor komend jaar.

Ook zal ik meer spullen gaan verkopen. Mijn huis staat volgepakt met mooie vintage artikelen en mijn grootste hobby is het om parels te vinden. Ik ben afgelopen jaar begonnen om af en toe iets te verkopen op het Instagram account ENJOY! The Second Life. Ik kan nog niet zo goed afstand doen van al het moois. Dit jaar ga ik ervoor. Reageer dan met VERKOCHT! en de eerste die dat doet mag het artikel kopen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Privé

Vorig jaar was deze quote mijn doel voor het afgelopen jaar. Niet wetende dat ik dat doel zonder enige moeite zou behalen. De crisis heeft ervoor gezorgd dat we allemaal tot stilstand kwamen.

SNAPSHOTS WEEK 2 en 3/2020 | ENJOY! The Good Life

Doelen van 2020:

Ik heb de doelen er weer bijgenomen die ik elk jaar in mijn Bullet Journal zet. Dat was:

 • moestuin – gelukt! Geen volkstuintje, maar een geweldige oogst van mijn moestuindak
 • op tijd komen – gelukt! want ik kon nergens heen 🙂
 • verven – mijn woonkamer en keuken opnieuw laten schilderen
 • garagesale – niet gelukt vanwege de lockdown
 • Mini – niet gelukt want eigenlijk is een nieuwe auto helemaal niet zo belangrijk. Het is maar een vervoermiddel en ik koester mijn Panda.
 • 52-weeks spaarchallenge – deze heb ik voor het eerst helemaal volbracht. Daar ben ik echt trots op. Een fijn potje om achter de hand te hebben.
 • hartjes en klavertjes vier – beide mislukt! Geen nieuwe liefde en ook niet veel geluk
 • zon – gelukt! we hebben heel veel warme dagen gehad afgelopen jaar
 • lezen – niet echt gelukt! Te weinig rust om een heel boek uit te lezen.

Zie je die poes in de cijfers van 2020? Bizar! Niet gedacht dat we Spook zouden verliezen afgelopen jaar. En ik wilde pertinent geen kat meer. Maar mijn kinderen weten dat ik van was ben en kwamen met Pluis aanzetten via Verhuisdieren.nl Zij is wel ons hoogtepunt van afgelopen jaar. Ze is zo schattig en brengt zoveel warmte en liefde.

Doelen voor 2021:

 • nieuwe baan –  dit jaar moet ik een nieuwe baan vinden. Eén die beter bij mij past. Het liefst dichterbij huis want reistijd is een enorme verspilling van tijd. Een part-time baan voor 24-uur. Bij een leuk bedrijf en niet teveel gedoe. Het liefst als content marketeer, marketing, pr- of klantenservice medewerker. Of iets heel anders zolang het maar geen ingewikkelde baan is die mij veel stress oplevert. Mijn inspiratie en energie wil ik graag steken in de website en mijn vrije tijd.
 • spaarchallenge – zoals elk jaar ga ik weer de spaar challenge aan
 • besparen – komend jaar moet de broekriem flink aangetrokken worden. Gelukkig kan ik goed met geld omgaan en zie het dan ook als een uitdaging in plaats van een opgave
 • beleggen –  momenteel lees ik het boek “Blondje beleggen beter”. Dat heeft mij geïnspireerd om weer te gaan beleggen. Dat hoeft niet alleen met bakken geld, maar kan ook in het klein.

hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Nieuw jaar

Heel veel zin heb ik om het afgelopen jaar achter mij te laten. Ik zal heel wat nieuwe uitdagingen in het nieuwe jaar aan moeten gaan en stiekem heb ik daar wel zin in.

 • Nieuwe baan – Mijn grootste prioriteit is het vinden van een nieuwe baan.
 • Website van ENJOY! – De website weer op niveau brengen.
 • Daten – Elk jaar roep ik dat ik ga daten, maar na een paar dates ben ik er altijd alweer helemaal klaar mee. Komend jaar ga ik daar geen tijd meer aan besteden. Het komt, heel leuk! Of het komt niet. Ook prima.
 • Meer bewegen – Het liefst meer te wandelen. Dit is wel een punt waar ik een stuk strenger voor mezelf mag zijn.

 

Vakantie checklist voor vliegvakantie binnen Europa | ENJOY! The Good Life

Reizen

Reizen was afgelopen jaar geen optie. Hoewel ik voor de lockdown nog even met de kinderen naar Kopenhagen ben geweest en op perstrip naar Lissabon.

Voor dit jaar stond een roadtrip met de pubers naar Kroatië op de planning. Dat is niet gelukt, dus die schuiven we door naar komend jaar. Hoewel ik niet denk dat mijn dochter nog van de partij zal zijn. Die gaat lekker haar eigen weg.

Heel graag zou ik dit jaar weer eens naar Scandinavië gaan. Een roadtrip langs de westkust van Zweden, eindelijk eens naar Herang Tunet, kerst vieren in Røros. Wie weet….

En Bossche Bollen eten in Den Bosch!

 

Weer genoeg plannen en ideeën voor het nieuwe jaar zoals je kunt lezen. Ik hoop je het komende jaar weer te ontmoeten hier op ENJOY! en leuk om jullie te blijven inspireren met mijn schrijfsels en die van de gastbloggers.

Mocht je het zelf ook leuk vinden om mee te schrijven? Stuur dan een mail en wie weet  worden jouw schrijfsels gepubliceerd op ENJOY! Ik ben nog op zoek naar gastbloggers die over health, beauty, sport, mindfulness, budgetteren en geldzaken willen bloggen.

Lieve, lieve lezers van ENJOY!….

Ik wens jullie al het goede voor het nieuwe jaar! En niet vergeten….

ENJOY! The Good Life

Bewaar voor later op Pinterest

Hoe was 2020 en hoe verder in het nieuwe jaar? | ENJOY! The Good Life

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Valentijnsdag heeft een nieuwe dimensie gekregen

Valentijnsdag heeft een nieuwe dimensie gekregen

Het is Valentijnsdag vandaag en het is het eerste jaar, sinds ik mij bewust ben van deze dag, dat het compleet langs mij heen lijkt te gaan. Voor de vorm heb ik hier op ENJOY! nog een Valentijns tip gegeven en van een oud Valentijns recept het stof afgeblazen, verder...

De ‘Siberische Beer’ gaat los!

De ‘Siberische Beer’ gaat los!

Al zo'n kleine week gaan de geruchten dat het dit weekend weleens extreem weer kan worden. Code oranje voor het weekend is al dagen van tevoren afgegeven en nu is zelfs code rood van kracht. Het hele land is al dagen in rep en roer. De weermannen en vrouwen buitelen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly