Naakte kerstbomen en ander kerstboom leed….

Naakte kerstbomen en ander kerstboom leed….

Daar zit ik dan. Het is zaterdagavond en een naakte kerstboom staat mij vanuit de hoek van de kamer aan te gapen. Gisteren heb ik in de stromende regen, samen met de jongenspuber, een kerstboom gekocht bij het plaatselijke tuincentrum. In tegenstelling tot andere jaren heb ik er dit jaar niet over nagedacht en ben ‘gewoon’ een boom gaan kopen. Eens niet ‘last minute’ wanneer de keus lelijk, lelijker en lelijkste kerstboom is.

In de zeikregen staan honderden bomen mij aan te gapen en ogenblikkelijk krijg ik een aanval van keuzestress. Tot overmaat van ramp komt ook de kerstboom verkoper mij meteen enthousiast tegemoet lopen.

Olijke kerstboom verkoper

Van te voren heb ik nog helemaal niet over dé boom nagedacht . Groot, klein, middelmatig, den, spar, Nordmann…. geen idee. “Zo mevrouwtje”, roept de olijke kerstboom verkoper. “Welke boom mag het dit jaar worden?”. Naar waarheid zeg ik dat ik geen flauw benul heb en dat ik het al een hele prestatie vind, dat ik twee dagen nadat de Sint het land verlaten heeft, al in zijn bomen paradijs sta. Hij kijkt mij een beetje glazig aan.

De verkoper herpakt zich en begint allemaal bomen aan te prijzen. Té groot, té breed, té duur, té vol…. hij wordt al minder enthousiast om mij een mooie boom te slijten. Vervolgens gaat hij allemaal bomen van hun netje ontdoen en daar krijg ik het helemaal Spaans benauwd van, geen van allen vind ik wat. Na diverse bomen geshowd te hebben, zie ik hem ineens opgelucht weglopen omdat hij voor een klant een boom naar de auto moet brengen. We hadden geen klik, de kerstboom verkoper en ik.

Sneue kerstboom

Ik dreutel nog steeds heen en weer en de jongenspuber dreutelt in mijn kielzog mee. Dan toch maar een miniboompje in een mooie pot? Of een boom uit het ‘kale kerstbomen voor een tientje’ vak. Ik heb met ze te doen. Zo lang bezig geweest om een ‘Oh Denneboom’ te worden en dan word je weggezet in het hoekje sneue kerstbomen voor weinig.

Smalle boom

De jongenspuber maakt het geen bal uit welke boom ik meeneem. Hij vindt alles prachtig zolang ik maar heel snel tot een keuze overga, zodat we weer naar huis kunnen en hij weer kan gamen. Er komt een nieuwe olijke kerstbomen verkoper aan. Hij kijkt mij vragend aan en ik adviseer hem het stel naast mij eerst te helpen want ik weet nog steeds niet wat ik nou wil. Hoewel, ik weet inmiddels dat ik een smalle boom wil. De dame naast mij beaamt, dat ook zij een smalle boom wil.

Gemiste kans

De verkoper verlost een boom uit zijn netje en slaat de stam een paar keer flink op de grond. En als een Spa reclame, waarin een mooie dame uit zee komt en haar lange haar in een weelderige zwier naar achter gooit, zo ontluikt deze boom uit zijn netje. De vrouw en ik kijken elkaar ademloos aan en roepen beide in een reflex. ‘Dat is ‘m!’. Tsja, jammer voor u, want u hebt uw beurt voorbij laten gaan. Het voelde als het winnen van de postcode loterij waarvoor je niet meespeelt.

Het stelletje neem de boom onder de arm en gaan ermee vandoor. Inpakken en wegwezen. Mij beteuterd achterlatend. De verkoper keek mij met een vuil lachje aan, of verbeelde ik mij dat nou? Ik piepte dat ik de tweeling zus van die boom wilde en hij pakte de volgende uit de berg. Met een even galante zwaai showt hij deze boom. Maar hetzelfde euforische gevoelletje van de vorige ontbreekt. “Nou mevrouwtje, dit is ook een plaatje. Hij komt vast uit dezelfde familie!”.

Inclusief standaard

Ik durfde het niet te ontkennen en zei dat deze het maar moest worden. Kordaat zaagde hij een stuk van de stam, maakte er een handig gat in voor de standaard. En nu wegwezen met die wazige muts, moet hij gedacht hebben. Ik probeerde hem toch nog even duidelijk te maken dat deze boom wel een heel eigenaardige vorm had. Dan knipt u hem gewoon even met de snoeischaar in model, was zijn advies. Schaapachtig lachte ik maar wat. Dat wordt dan 39 euri, inclusief die handige kerstboom standaard.

Past net niet

Voor dat geld brengt hij hem ook nog naar de auto en gaan de jongenspuber en ik druk in de weer om banken plat te gooien, de hoedenplank te verwijderen om die boom in mijn piepkleine auto te kunnen prakken. De piek moet even in de achterbak dubbel gevouwen worden anders kan de achterklep niet dicht. Doorweekt rijden we terug naar huis. Het ‘Driving home for Christmas’ gevoel is ver te zoeken.

Positionering

Vandaag zijn de jongenspuber en ik verder gegaan met ons ‘project kerstboom’. Het onooglijke ding heeft al in alle hoeken van de kamer gestaan. De jongenspuber sleept het ding geduldig van de ene, naar de andere kant van de kamer. De humeurige kater slaat het schouwspel gade. Je ziet hem denken; “Daar heb je dat kreng ook weer”. Hij heeft in zijn jonge jaren heel wat bomen neergehaald en heeft nog altijd een pesthekel aan kerstbomen. Ik kan hem geen ongelijk geven.

Oké, het zoveelste tafeltje is van zolder gesleept, alles is al diverse keren verplaatst. Er zit niets anders op dan genoegen te nemen met de minst slechte plek. Na even zoveel keren draaien en draaien blijkt de mooiste kant van de boom er gewoon niet te zijn (toch morgen maar even met de snoeischaar in de weer). Ik ben voor vandaag helemaal klaar met die klote boom.

Kriebel

Ik zit op de bank en mijn blik gaat steeds naar rechts, waar ‘het ding’ staat. Stiekem hoop ik dat de kerstdagen heel snel voorbij zullen zijn en deze draak naar de brandstapel kan. Opeens word ik gek van mijn kriebelende ogen en neus. De tranen lopen mij over de wangen en waarom moet ik toch steeds niezen? Geweldig….. ben ik ook nog eens allergisch voor de kerstboom 🙂

Heb jij de kerstboom al staan? Is het een echte op een nepperd geworden dit jaar? En heel belangrijk…. Hoe heb jij de kerstboom dit jaar versierd?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ LAMKAKKEN OP ZONDAG.

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday and the Christmas feeling.

Picture: @Meijnhout Fotografie

Naakte kerstbomen en ander kerstboom leed.... | ENJOY! The Good Life

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Valentijnsdag heeft een nieuwe dimensie gekregen

Valentijnsdag heeft een nieuwe dimensie gekregen

Het is Valentijnsdag vandaag en het is het eerste jaar, sinds ik mij bewust ben van deze dag, dat het compleet langs mij heen lijkt te gaan. Voor de vorm heb ik hier op ENJOY! nog een Valentijns tip gegeven en van een oud Valentijns recept het stof afgeblazen, verder...

De ‘Siberische Beer’ gaat los!

De ‘Siberische Beer’ gaat los!

Al zo'n kleine week gaan de geruchten dat het dit weekend weleens extreem weer kan worden. Code oranje voor het weekend is al dagen van tevoren afgegeven en nu is zelfs code rood van kracht. Het hele land is al dagen in rep en roer. De weermannen en vrouwen buitelen...

2 Reacties

 1. AlettA

  Hier is ie zojuist achter het knieschot vandaan geplukt en naar beneden gebracht, de dozen met de overige attributen, lees de ballen, slingers en rest heb ik zelf gedragen.
  Straks ga ik ‘m optuigen…de lampjes zitten er (gelukkig) al in. De kleur zilver in glimmende, glitter en matte uitvoering.
  Hier geen echte kerstboom wel geprobeerd maar idd een niezende en snuiven van de overige bewoners laat het helaas niet toe….

  Antwoord
 2. Eline

  In verband met 2 kittens van ongeveer een half jaar oud, hebben we dit jaar een wat kleiner Nordman-boompje gekocht wat op een tafeltje staat. Ietsjes hoger, zodat we een soort van drempel hebben opgeworpen… Helpt alleen niks. ze kunnen er nog prima bij!
  We hebben onze dure, glazen ballen en ornamentjes maar in de doos laten zitten en dit boompje volgehangen met vilten balletjes in rood en wit (die helaas wel erg leuk zijn om mee te spelen, we blíjven dus steeds maar afpakken en terughangen). Ze zijn er gelukkig nog niet ingeklommen, ze zijn er toe in staan…
  Ik ben benieuwd in welk jaar de glazen versiering weer in de boom kan…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly