DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

DIY: Kerstboom kaarsen maken

De dagen zijn weer korter geworden en het wordt al vroeg donker. De verwarming gaat hoger, de haard aan en ook de kaarsjes en waxinelichtjes worden weer ontstoken. Zo gezellig! Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat de ‘twisted candle‘ weer een revival heeft gemaakt. De mooie gedraaide kaarsen in allerlei mooie kleuren, al dan niet met glitters zijn helemaal hot. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Speciaal voor kerst is er nu een nieuwe variant. Zelf kerstboom kaarsen maken!

DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

Kaarsen zijn allang niet alleen meer alleen sfeervol om te branden, maar ook een echte eye-catcher in je interieur. Leuk voor op de kersttafel, dat mooie gestijlde hoekje óf om cadeau te geven! En iedereen kan het want het is doodsimpel om te maken.

DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

Hoe doe je dat?

Voor mijn kerstboom kaarsen gebruikte ik groene rustieke diner kaarsen in verschillende groentinten en hoogtes van Xenos.  Gebruik een hoge kom en vul deze met heet water uit de kraan. (ongeveer 40 graden) Hang eerst de onderste helft van de kaars in het hete water (ongeveer 20 seconde afhankelijk van je kaars) Trek met een scherp mesje krullen richting de bovenkant van de kaars. Hang daarna de andere helft in het hete water en trek dan krullen tot de lont. En klaar is je kerstboom kaars.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bolig Magasinet (@boligmagasinetdk)

DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

TIP!

Oefen eerst even je ‘kerstboom krullen skills’ op een random kaars, zodat je goed de slag te pakken hebt, voordat je je mooie kaarsen gaat gebruiken. Mijn kaarsen zijn niet allemaal even mooi geworden en er zitten zelfs een aantal omgekeerde kerstbomen tussen.. Nu hoeft het voor mij niet allemaal even perfect, maar jou gun ik allemaal mooie kerstboompjes 🙂 Op zoek naar meer kerst knutsel projectjes? Maak dan ook eens een kerstster van papieren boterhamzakjes.

Natuurlijk zet je deze mooie kaarsen in een prachtige kandelaar. Ik kocht mijn vintage messing kandelaars via Marktplaats en Handjeklap. Ook vind je geweldige kaarsenstandaards online bij Sissy Boy.

DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

Ga jij ook een poging wagen om deze kerstboomkaarsen te maken? Leuk als je jouw creatie wilt delen door ENJOY! The Good Life te taggen in jouw foto. Ik ben heel benieuwd hoe jouw kerstboomkaarsen eruit zien.

ENJOY! DIY Christmas decoration

Beeld: ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

DIY: Kerstboom kaarsen maken | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Wat je misschien ook leuk vindt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: