Tomatenrisotto met romige burrata

apr 10, 2019 | Food, Recipes

Tomatenrisotto met romige burrata | ENJOY! The Good Life

Tomatenrisotto met romige burrata

Zelf risotto maken was altijd nog wel een uitdaging voor mij. Tot voor kort dan ook geen favoriet om te maken. Het liefst at ik het buiten de deur bij Melange7. De lekkerste ever! Helaas bestaat Melange7 niet meer en het nieuwe restaurant dat er gekomen is, heeft jammergenoeg niet meer die goddelijke risotto op de kaart.

Dus dan toch maar zelf achter de pan voor zo’n bordje heerlijke comfort food. Eigenlijk is het heel simpel om te maken en alles gaat in één pan. Belangrijk is alleen dat je erbij blijft en af en toe blijft roeren. Je kunt niet afgeleid worden of even iets tussendoor doen want dan zit de boel aan je pan vastgeplakt.

Wat je er vooral niet genoeg aan toe kunt voegen is liefde. Dit is zo’n gerecht dat geen straf is om te maken en met liefde roer je elke keer weer in de pan. Vooral als ik de witte wijn rijkelijk toevoeg, voel ik mij net een gepassioneerde Italiaanse die de familia haar allerlekkerste gerecht voor gaat schotelen. Ik zeg… absoluut maken deze heerlijke risotto!

Tomatenrisotto met romige burrata | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 3 flinke eters of 4 kleine eters

  • 300 gram risotto rijst (Arborio)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 gram burrata of buffelmozzarella
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • linke scheut droge witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • verse of gedroogde basilicum naar smaak

Tomatenrisotto met romige burrata | ENJOY! The Good Life Tomatenrisotto met romige burrata | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Neem een pan met een dikke bodem (bijvoorbeeld gietijzeren pan) Snipper de ui en knoflook klein. Verhit olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de rijst toe en laat die meebakken tot de korrels glazig zien.

Schenk een flinke scheut wijn in de pan en laat pruttelen tot de wijn opgenomen is. Roer regelmatig door de rijst. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het vocht van de tomaten ook iets opnemen. Voeg dan elke keer een soeplepel bouillon toe, roer en laat pruttelen totdat alle bouillon opgenomen is en de risotto gaar is.

Hak de verse basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Roer de kaas en de basilicum door de risotto. Voeg vers gemalen zwarte peper toe en eventueel zout naar smaak. Schep de risotto in een diep bord met een stuk burrata en genieten maar!

Voeg eventueel wat rucola toe en wil je het een beetje ‘fancy’ maken, dan zou je als decoratie, een paar gegrilde gamba’s op de risotto kunnen serveren.

Tomatenrisotto met romige burrata | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer Italiaanse gerechten? 

Pasta met gehaktballetjes | ENJOY! The Good Life

 

Pasta met gehaktballetjes

 

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

 

 

Supersnelle pasta carbonara

 

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

 

 

Pasta Puttanesca

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! this comforting risotto

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Lees meer
Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: