PASTA MET GEGRILDE GROENTEN
Op ENJOY! heb je al vaker recepten met gegrilde groenten voorbij zien komen. Ik ben fan van deze veggies. Simpelweg omdat het gemakkelijk is en je er veel gerechten van kunt maken. Je doet even een therapeutische haksessie. Gooit de groenten in een ovenschaal met wat kruiden en olijfolie. Schuift het in de oven en klaar! Daarna kun je het verwerken in lasagne, gegrilde groenten schotel, couscous met merquez worstjes, gegrilde groenten bij de kaasfondue, pasta salade, Turks brood met mozzarella, Heks’nkaas en groenten etc.
Dit keer verwerkte ik de groenten in een pasta. Lekker makkelijk als je uit je werkt komt, weinig tijd hebt en toch een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Wil je het extra gezond maken, dan gebruik je in plaats van gewone pasta, volkoren pasta. Krijg je net wat meer vezels binnen en ben je sneller verzadigd.
Ik gebruik voor dit gerecht geen gehakt door de saus. Als je het wel lekker vindt, dan kun je dat natuurlijk gewoon toevoegen. Met dit recept kun je alle kanten op.
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik blokjes tomaten (400 gram)
- Gegrilde groenten naar keuze en hoeveelheid (recept in de link)
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
Aan de slag
Verhit olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin zachtjes de ui en de knoflook. Voeg hierbij de gegrilde groenten. Laat even meebakken en voeg er de tomatenblokjes, peper, zout en kruiden bij. Laat dit even pruttelen.
In de tussentijd kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als deze gaar is, giet je het af en roer je de pasta goed door de saus. Rasp nog even royaal de Parmezaanse kaas over de pasta als je deze opdient.
ENJOY! a delicious pasta dish.
Beeld: ©ENJOY! The Good Life