NIGELLA’S GODDELIJKE BLONDIE

nov 8, 2017 | Baking time, Food, Recipes

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

NIGELLA’S GODDELIJKE BLONDIE

Elke maandag is Nigella Lawson op BBC2 (21.30 uur) te zien met haar nieuwste kookprogramma gebaseerd op haar laatste kookboek “At my table”. Ik ben enorme fan van Nigella en zit dan ook elke  maandag een half uurtje likkebaardend aan de buis gekluisterd.

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

Het nieuwe kookboek van Nigella

En laat ik nu afgelopen week ook nog eens de Nederlandse uitgave van het kookboek van haar, “Bij mij aan tafel” ontvangen. Binnenkort kom ik wat uitgebreider terug op het kookboek, maar ik kon het niet laten om alvast één van de heerlijke recepten uit dit kookboek te gaan maken. Een keus maken is bijna onbegonnen werk. Ik ging voor de blondie’s. Die stonden al lang op mijn lijstje om eens te maken.

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

Goddelijk lekker

En hoe leuk is het dan om deze blondie’s uit het spiksplinternieuwe boek van Nigella te maken. Gemaakt van witte chocolade, walnoten en amandelen. Dat klinkt niet alleen super lekker, het smaakt ook nog eens goddelijk. Hier bleven binnen ‘no time’ alleen nog een paar verloren kruimels achter. De blondie’s zijn niet alleen lekker bij de koffie of thee, maar als je de blondie’s een beetje verwarmt, is het ook heerlijk als toetjes met een toefje crème fraîche en een paar decoratieve framboosjes.

Ingrediënten:

  • 200 gram roomboter + een beetje om in te vetten
  • 75 gram witte chocolade
  • 175 gram lichtbruine of witte basterdsuiker
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 100 gram walnoten, even in de keukenmachine grof malen
  • 150 gram amandelmeel of fijngemalen amandelen
  • crème fraîche (optioneel als garnering)
  • frambozen (optioneel als garnering)

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 150°C. (gewone oven 175°C.) en vet een vierkante bakvorm of ovenschaal in.
  2. Smelt de boter en de chocolade heel langzaam in een pan met een dikke bodem. Houd het vuur heel laag en heb geduld. Roer niet, til de pan alleen af en toe op en draai hem even rond.
  3. Is er een blubberige pasta in een boterachtige vloeistof ontstaan, roer er dan van het vuur af rustig de suiker en de gember door. Alles moet samensmelten tot een glanzende toffee. Laat de pasta, van het vuur af, voor zeker 10 minuten afkoelen. Geen paniek als de boel gaat schiften. Alles komt goed als de eieren toegevoegd worden.
  4. Roer de eieren erdoor en blijf roeren tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg de gehakte walnoten en het amandelmeel toe en roer alles rustig door.
  5. Schenk het geheel in de bakvorm en bak het in 35-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en de randjes krokant zijn. De cake moet wat zompig aanvoelen onder de stevige bovenkant; een satéprikker zal er niet helemaal schoon uitkomen maar met wat vochtige kruimeltjes eraan.
  6. Laat de cake drie kwartier afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer eventueel met crème fraîche en frambozen.

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

 

Dit recept komt uit het nieuwste kookboek van Nigella Lawson’s “Bij mij aan tafel”. Nu in de boekhandel of hier online verkrijgbaar € 34,99

Op zoek naar meer recepten van Nigella? 

Pistache makronen van Nigella Lawson pin

 

Pistache makronen

NIGELLA'S COURGETTE FRITTERS | ENJOY! The Good Life

 

 

Courgette fritters

 

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

 

 

Chocolade Sinaasappelcake

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your blondie.

Pictures ©ENJOY! The Good Life

 

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Lees meer
Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: