Cakerol met Nutella en framboos

okt 16, 2014 | Baking time, Food, Recipes

cakerol nutella en framboos af

Cakerol met Nutella en framboos

Het is herfstvakantie dus de damespuber heeft weer bezit genomen van mijn keuken. Ze heeft samen met haar vriendin een Cakerol met Nutella en framboos gemaakt. Ze kijken graag de filmpjes van Foodgloss waar ze dit recept ook vandaan hebben.

Pret in de keuken

Tijdens het bakken hebben de meiden dikke lol, maken ze ontelbare Selfies en filmpjes en wordt alles natuurlijk geproefd. Ondertussen waren de dames ook nog een ander baksel aan het maken met gecondenseerde melk. Ik geloof dat ze uiteindelijk een beetje groen zagen van al dat snoepen.

De Cakerol ziet er erg feestelijk uit en wat hebben ze de keuken keurig achter gelaten! Knap gedaan hoor, meiden 🙂

cakerol nutella en framboos voor

Wat heb je nodig? (voor 1 rol):

  • 100 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 140 gram frambozen
  • 150 gram Nutella
  • poedersuiker
  • 50 gram chocolade

Klop de eieren met de suiker en de vanille suiker 10 minuten (niet korter!) met de mixer zodat alles heel luchtig doorgeklopt is. Dit is noodzakelijk voor een luchtige en sponzige cake. Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de maïzena door de bloem en voeg dit bij het eiermengsel en roer alles heel voorzichtig door met een spatel van buiten naar binnen. Als je te hard roert of klopt gaat de lucht uit je beslag. Leg bakpapier op de bakplaat. Laat het bakpapier ook over de randen steken zodat het beslag niet naast het bakpapier kan lopen. Verdeel het beslag over de bakplaat (ong. 1 cm dik) tot een dunne plak en zet het deeg 15 minuten in een warme oven. Zorg ervoor dat het beslag niet te bruin wordt. Het beslag moet eigenlijk net gaar zijn en heel licht gekleurd zodat je het makkelijk op kan rollen. Zet desnoods de oven de laatste minuten iets lager (150 graden).

cakerol nutella en framboos rollen

Haal de cake uit de oven en rol hem met bakpapier en al op terwijl deze nog warm is en laat het opgerold liggen tot het helemaal is afgekoeld.

cakerol nutella en framboos nutelle

Smelt de chocolade Au Bain-Marie en rol ondertussen de cake heel voorzichtig weer uit en besmeer de cakeplak met de Nutella en de frambozen en rol deze weer heel voorzichtig op maar dit keer zonder het bakpapier.

cakerol nutella en framboos vulling

Strooi nu de poedersuiker door een zeef over de Cakerol. Doe het via de zeef want anders krijg je allemaal kleine klontjes op de Cakerol.

cakerol nutella en framboos bakken

 

cakerol nutella en framboos oprollen

Doe de chocolade in een klein spuitzakje gemaakt van bakpapier en knip daar een heel klein puntje af en spuit de chocolade in streepjes over de Cakerol zoals je op de foto kunt zien.

cakerol nutella en framboos finishing

Laat de chocolade goed afkoelen en leg de cakerol voorzichtig op een mooie schaal en klaar is deze feestelijke traktatie.

cakerol nutella en framboos close

ENJOY! baking…

Foto’s ©ENJOY! The Good Life.

 

 

 

 

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Lees meer
Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: