Gegrilde groenten met Burrata

jun 29, 2016 | Fabulous Food, Food, Healthy life, Recipes

GEGRILDE GROENTE MET BURRATA | ENJOY! The Good Life

GEGRILDE GROENTEN MET BURRATA

Voordat jullie nu meteen beginnen te gillen… ‘Wa’s dat!!’ Nee, da’s geen afgehakte damesborst en ook geen Burrata op de foto…. Dit lichte, zomerse gerecht had ik in gedachten met Burrata maar helaas was dat hier in mijn ‘durp’ en directe omgeving niet te krijgen dus heb ik als alternatief een heel verse buffelmozzarella gebruikt. Grote hilariteit aan tafel natuurlijk want de damespuber vond het heel onsmakelijk zo’n ‘tiet’ op tafel. Nou ja…. voor een verse tiet smaakte het best lekker. Hoewel die Burrata mij niet losliet. Dagen daarna ben ik nog op jacht geweest naar dit heerlijke kaasje. Ik ben van het soort…. niet loslaten voordat je het te pakken hebt. En… dat is uiteindelijk gelukt.

Waar te koop

Bij Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk (ook in Haarlem) vond ik uiteindelijk dit romige kaasje. Dus binnenkort maak ik dit heerlijke gezonde gerechtje weer en zal ik de foto vervangen door een echte Burrata 🙂 Er zijn maar weinig mensen die dit kaasje kennen. Maar op de hippe hotspots wint hij bekendheid. Nu nog bij ons in de keuken.

Als je het eenmaal gegeten hebt…. Oh man! Het lijkt een beetje op mozzarella maar het is net even anders. Burrata betekent letterlijk “boterachtig’ in het Italiaans. En dat is niet vreemd want deze kaas smelt als het ware op je tong. Het is een typische delicatesse uit de Zuid-Italiaanse provincie Puglia. Burrata wordt meestal gemaakt van rauwe buffelmelk. Het proces is hetzelfde als met Mozzarella alleen wordt er in de Burrata op het laatst nog verse room in de bol gespoten.

Zomers gerecht

Terug naar het heerlijke zomerse gerechtje met diverse soorten gegrilde groenten. Ik grilde deze in een grillpan op het vuur maar heb je een BBQ op de juiste temperatuur voor handen dan is dat ook een prima optie. Grill wat je lekker vindt of gebruik restjes groente die opgemaakt moeten worden. Ik gebruikte dit….

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 Burrata, Mozzarella of andere zachte kaas naar keuze
  • 3 eetlepels mooie olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ tl Franse mosterd
  • peper en zout
  • klein scheutje honing
  • olie om de groente mee in te smeren
  • evt. halve bol koflook

GEGRILDE GROENTE MET BURRATA | ENJOY! The Good Life

Hoe ga je te werk:

  1. Snijd de aubergine en de courgette na het wassen in de lengte doormidden. Snijd de helften in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm.
  2. Smeer deze in met de olie en leg ze op de hete grillplaat/pan/bbqrooster whatever. Zodra de groente mooie bruine streepjes krijgen en garen, draai je ze om. Ondertussen een beetje peper en zout erover strooien. Zodra je denkt dat ze er smakelijk uitzien leg je ze in de rondte op een mooie grote schaal. Om en om courgette en aubergine.
  3. Daarna ontdoe je de paprika van het steeltje, zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in grove stukken. Deze leg je met de buitenkant op het rooster en mogen best zwart blakeren. Hierdoor wordt de paprika heerlijk zoet van smaak. De verbrandde buitenkant eet je vanzelfsprekend niet op.
  4. Leg hierbij de tomaat in stukken of lekkere zoete snoeptomaatjes in z’n geheel.
  5. Afhankelijk van wat je lekker vindt grill je al dan niet de ui. Ik heb deze rauw op de gegrilde groente gedaan.
  6. Als laatste maak je de avocado schoon en ook die snijd je in grove stukken (niet op de grill).
  7. Alles verdeel je dakpansgewijs in een rondje op de schaal.
  8. Dan maak je een dressing van de olie, balsamico, honing, mosterd en peper en zout.
  9. In het midden van de schaal leg je de mooie bol Burrata of kaas naar keuze. En giet je de dressing over de groente en de kaas.

TIP: Extra lekker is het grilloppervlak in te smeren met een hele bol knoflook die je doormidden snijdt. Dat geeft zo’n heerlijke Mediterrane smaak aan de groente. Of laat de bol in aluminium folie meepoffen. Als je aan tafel gaat pak je de bol uit en druk je de knoflook purée uit de teentjes.

ENJOY! this fabulous grilled vegetable salad with or without Burrata 😉

Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Al eindeloos lang stond een bezoek aan Piet Jonker in Abcoude hoog op het lijstje met leuke uitstapjes. Het kwam er maar niet van. Als groot fan van het televisieprogramma 'Van onschatbare waarde' zie ik elke week Bas Jonker in zijn praalkamer voorbij komen en op...

Lees meer
Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Lees meer
Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: