Zalm met feta kruidenkorstje
Zoals jullie misschien gemerkt hebben ben ik sinds 1 januari begonnen met een koolhydraatarm dieet. Het moest er echt eens van komen. Het bourgondische leven gaat mij veel te goed af. Ik kan altijd wel blijven roepen dat je van afvallen alleen maar dikker wordt. Maar van niet afvallen word ik ook alleen maar dikker. Ik ga ervoor!
Lekker
Natuurlijk wil ik wel lekker blijven eten. Want hoewel je geen pasta, rijst, brood, aardappels en suiker mag, blijft er gelukkig nog heel veel over wat je wel mag. Ik ga de uitdaging aan en ben volop aan het experimenteren met nieuwe combinatie’s. Het valt mij reuze mee en ook hoor ik geen klachten van de pubers. Blijkbaar is het wel te pruimen. Deze zalm was in ieder geval een schot in de roos.
Ingrediënten voor 2-personen:
- 2 stukjes zalmfilet
- 3 takjes dille
- 3 takjes peterselie
- 50 gram feta
- zout en peper
- rasp van halve citroen
- sap van halve citroen
- half teentje knoflook
- olijfolie
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de stukjes zalm in een ovenschaal.
- Hak de peterselie en dille fijn en doe dit in een kommetje.
- Voeg daarbij de rasp en het sap van een halve citroen, half uitgeperst teentje knoflook, peper, zout, feta en een scheut olijfolie.
- Schep het mengsel bovenop de zalmstukken.
- Bak de zalm in 18 minuten gaar. Het lekkerste is hij als hij net gaar is anders wordt de vis te droog.
Bij de zalm serveerde ik een flinke portie broccoli en maangedroogde tomaatjes (zonder suiker). Als je niet aan een koolhydraatarm dieet doet, dan zou je er nog wat gebakken aardappeltjes bij kunnen serveren.
Op zoek naar meer recepten?
♥ Nigella’s Courgette fritters
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!