Yes! De spaar challenge is gelukt!

feb 2, 2021 | Lifestyle, Useful

Al heel wat jaren doe ik verwoede pogingen om de spaar challenge te volbrengen. Steeds mislukte dat, maar afgelopen jaar is het eindelijk gelukt. En dat voelt zo fijn! Zo fijn, dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om het uit te geven. Het spaardoel was een nieuwe televisie. Graag wilde ik The Frame van Samsung van het eindbedrag kopen. Nu het zo ver is, ben ik eigenlijk heel tevreden met de televisie die ik heb. 

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Beleggen

Het bedrag wil ik nu gaan gebruiken om mee te gaan beleggen. Dat heeft altijd al mijn interesse gehad en daar ben ik mij nu verder in aan het verdiepen. Momenteel ben ik het boek “Blondjes beleggen beter” aan het lezen”. Dat geeft weer nieuwe inzichten zodat ik goed geïnvesteerd de beurs kan bestieren.

 

Gelukt!

Waarom de spaarchallenge nu wel lukte en eerder niet? Dat komt omdat ik het afgelopen jaar voor het eerst gewoon op een spaarrekening heb gespaard. Voor mij werkte het niet, om het te sparen bedrag, contant in een pot te doen. Tegenwoordig heb ik zelden nog contact geld, dus elke week was het een heel gedoe om de storting te doen. En ik was eerder getriggerd om geld uit de pot te halen omdat het mij de hele dag aan zat te staren van achter het glas.

Spaar challenge

Elke zondag heb ik het weekbedrag op een spaarrekening gestort. Zoals elk jaar deed ik de spaar challenge andersom. Dus in week 1 – 52 euro, week 2 – 51 euro, week 3 – 50 euro enz. Aan het begin van het jaar kan ik grotere bedragen meer missen dan in de feestdagen maand aan het eind van het jaar. En als ik eens een maandje krap bij kas zat, dan verkocht ik wat kleding om toch het bedrag te kunnen storten. Ik had er echt lol in en vond het een heel leuke uitdaging.

sparen | ENJOY! The Good Life

Spaarpotjes

Voor dit jaar heb ik een nog overzichtelijker manier gevonden voor de spaar challenge. Dat is sparen in een aparte spaarpot op mijn spaarrekening. In mijn mobile bankieren app kan ik in mijn spaarrekening diverse spaarpotjes aanmaken. Zo zie je precies hoe ver je nog van het te sparen einddoel verwijdert bent. Ideaal! Ik ben gek op spaarpotjes en heb er dan ook meerdere aangemaakt. Sparen is, ondanks dat ik niet een heel ruim budget heb, een enorme ‘hobby’ geworden. Ik heb er echt lol in. En de Corona-tijd helpt daar natuurlijk bij. Ik maak geen geld meer op aan kleding, uitstapjes, etentjes en vakantie.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Ik schat daarom in, dat de spaar challenge, dit jaar weer gaat slagen. Ben jij nu benieuwd hoe de spaar challenge werkt? En wil je ook met het grootste gemak € 1378,- sparen dit jaar? Kijk dan even hier naar de artikelen die ik er eerder over schreef. Het is een heel simpele en overzichtelijke manier van sparen. Misschien heb je de challenge al eens gedaan? Ik ben benieuwd hoe het jou is vergaan!

ENJOY!

Beeld: ENJOY! The Good Life en Pixabay

Bewaar voor later op Pinterest

sparen | ENJOY! The Good Life

Hydroponie: Je planten op water houden!

Hydroponie: Je planten op water houden!

Voor mensen die van planten houden, maar nog geen cactus in leven kunnen houden, is Hydroponie een uitkomst. Ook plantenliefhebbers zonder groene vingers, kunnen op deze manier heel makkelijk planten in huis hebben of planten stekken. Het enige dat je daarvoor nodig...

Lees meer
SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd...

Lees meer
Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Koggenroute, Noord-Holland. Roadtrip in eigen land!

Heb je alle wandel- en fiets routes in de buurt wel gehad. De puzzels zijn gemaakt en ook de meeste series op Netflix zijn inmiddels wel gebingewatcht. Om mij heen hoor ik dat de verveling in de vrije weekenden soms toeslaat. Stap in je auto, of in je cabrio of op de...

Lees meer

Samenwerken