Yes! De spaar challenge is gelukt!

feb 2, 2021 | Lifestyle, Useful

Al heel wat jaren doe ik verwoede pogingen om de spaar challenge te volbrengen. Steeds mislukte dat, maar afgelopen jaar is het eindelijk gelukt. En dat voelt zo fijn! Zo fijn, dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om het uit te geven. Het spaardoel was een nieuwe televisie. Graag wilde ik The Frame van Samsung van het eindbedrag kopen. Nu het zo ver is, ben ik eigenlijk heel tevreden met de televisie die ik heb. 

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Beleggen

Het bedrag wil ik nu gaan gebruiken om mee te gaan beleggen. Dat heeft altijd al mijn interesse gehad en daar ben ik mij nu verder in aan het verdiepen. Momenteel ben ik het boek “Blondjes beleggen beter” aan het lezen”. Dat geeft weer nieuwe inzichten zodat ik goed geïnvesteerd de beurs kan bestieren.

 

Gelukt!

Waarom de spaarchallenge nu wel lukte en eerder niet? Dat komt omdat ik het afgelopen jaar voor het eerst gewoon op een spaarrekening heb gespaard. Voor mij werkte het niet, om het te sparen bedrag, contant in een pot te doen. Tegenwoordig heb ik zelden nog contact geld, dus elke week was het een heel gedoe om de storting te doen. En ik was eerder getriggerd om geld uit de pot te halen omdat het mij de hele dag aan zat te staren van achter het glas.

Spaar challenge

Elke zondag heb ik het weekbedrag op een spaarrekening gestort. Zoals elk jaar deed ik de spaar challenge andersom. Dus in week 1 – 52 euro, week 2 – 51 euro, week 3 – 50 euro enz. Aan het begin van het jaar kan ik grotere bedragen meer missen dan in de feestdagen maand aan het eind van het jaar. En als ik eens een maandje krap bij kas zat, dan verkocht ik wat kleding om toch het bedrag te kunnen storten. Ik had er echt lol in en vond het een heel leuke uitdaging.

sparen | ENJOY! The Good Life

Spaarpotjes

Voor dit jaar heb ik een nog overzichtelijker manier gevonden voor de spaar challenge. Dat is sparen in een aparte spaarpot op mijn spaarrekening. In mijn mobile bankieren app kan ik in mijn spaarrekening diverse spaarpotjes aanmaken. Zo zie je precies hoe ver je nog van het te sparen einddoel verwijdert bent. Ideaal! Ik ben gek op spaarpotjes en heb er dan ook meerdere aangemaakt. Sparen is, ondanks dat ik niet een heel ruim budget heb, een enorme ‘hobby’ geworden. Ik heb er echt lol in. En de Corona-tijd helpt daar natuurlijk bij. Ik maak geen geld meer op aan kleding, uitstapjes, etentjes en vakantie.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Ik schat daarom in, dat de spaar challenge, dit jaar weer gaat slagen. Ben jij nu benieuwd hoe de spaar challenge werkt? En wil je ook met het grootste gemak € 1378,- sparen dit jaar? Kijk dan even hier naar de artikelen die ik er eerder over schreef. Het is een heel simpele en overzichtelijke manier van sparen. Misschien heb je de challenge al eens gedaan? Ik ben benieuwd hoe het jou is vergaan!

ENJOY!

Beeld: ENJOY! The Good Life en Pixabay

Bewaar voor later op Pinterest

sparen | ENJOY! The Good Life

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: