Wijn voor 2: zo blijft het gezellig!

jun 6, 2020 | A good glass of...., Food

Wijn voor 2: zo blijft het gezellig!

Een lekker glaasje wijn gaat er hier bij ENJOY! wel in. En inmiddels ben ik niet meer de enige wijnslurper. De damespuber drinkt zo af en toe gezellig een glaasje mee. Beide hebben wij een voorkeur voor rode wijnen. Maar zo af en toe is een glaasje wit net even passender bij een bepaald gerecht. Ons favoriete warenhuis van Nederlandse bodem, de HEMA, heeft nu heel handige 50cl flessen in het wijnassortiment. Ideaal om samen een wijntje weg te tikken zonder dat de boel uit de hand loopt. Er kunnen namelijk precies vier glaasjes wijn uit geschonken worden.

Er zijn acht verschillende wijnen verkrijgbaar in dit handige formaat. Vier wit: chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio. En vier rood: cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo. Wij hebben de vier witte wijnen uitgetest. Wij er eens voor gaan zitten. Bij fles één en twee ging dat nog goed. Maar fles drie slurpte al zo lekker weg bij de barbecue, dat wij vergaten onze bevindingen vast te leggen. De laatste kwam mijn zus leegslurpen. Ik kon nog net even een slokje veilig stellen om te kunnen beoordelen wat ik van deze wijn vond.

Laat ik nog even benadrukken dat wij geen kenners zijn, maar genieters van lekkere wijnen. Wij geven onze mening en eigenlijk vraag ik mij ook af wanneer je nu een kenner bent. Of je een wijn lekker vindt of niet, is puur persoonlijk. Kort en krachtig geven wij onze mening over deze ‘Wijn voor 2’ wijnen.

Pinot grigio

Volgens meneer Hamersma is deze wijn niet alleen “Fris & Fruitig” zoals het etiket aangeeft, maar mag daar nog “Kruidig & Zonnig, Sappig & Serieus” aan toegevoegd worden. Ik heb er even de steekwoorden van ENJOY! bij gepakt: Fris, zuurtje en vettig. Ik weet niet of je daar iets mee kunt. Ik zie nog een kleine kanttekening: Even doordrinken, dan word hij minder zuur. Wij waren verdeeld over deze wijn. Ik vond hem matigjes, de damespuber vond hem top!

Volgens de HEMA: Pinot grigio is gemaakt van een Italiaanse witte druif van wijngaarden in Sicilië. De wijn is helder van kleur met aroma’s van peer, citrus, mineralen en verfrissende zuren. Aha, vandaar!

Verdejo

Volgens meneer Hamersma: – “Blanco zonder plichtplegingen maar met appeltjes, besjes en citrus.” Volgens ENJOY!: Ik zie op mijn notitieblokje vier steekwoorden: volle wijn, zuurtje, citrus en klak. Klak? Ja, klak. Dit is zo’n wijn dat je, als hij je keel ingegleden is, even met je tong tegen je gehemelte wilt klakken. Nog even die laatste smaken tot je nemen. Ik ben bevooroordeeld want de Verdejo is een favoriete wijn van mij. En deze biologische kan mijn goedkeuring zeker wegdragen. De damespuber was hier wat minder enthousiast over.

Volgens de HEMA: zijn er voor deze wijn louter druiven geselecteerd die op een hoogte van minimaal 350 meter zijn verbouwd. De temperatuur verschillen op deze hoogte geeft de frisheid aan de wijn. De druiven zijn biologisch gegroeid en geteeld.

Chardonnay

Volgens meneer Hamersma: – “Vlezig, stevig, kruidig en een handje snoepjesfruit.” Wat vindt ENJOY!: Dat handje snoep heb ik niet gevonden. Voor een chardonnay vond ik hem vrij straf. Qua kleur mooi, maar ik miste het vette van een goede chardonnay en ook het kleine zoetje. De damespuber vond deze prima.

Volgens de HEMA: een echte volle Chardonnay, kenmerkend nootachtig en bloemig. Volle smaak en frisse afdronk. Geuren van tropisch fruit en citrus.

Sauvignon Blanc

Volgens meneer Hamersma: – “14-karaats goudrenet, knapperige witlof en greep uit de bak met grapefruit. Verkwikkend en dorstlessend. Houd de inhoud van de fles in de gaten.” Wat vindt ENJOY!: Heel simpel. Lekker wijntje! Gek genoeg proefde ik hier heel ver weg het zoetje wat ik eigenlijk verwacht had bij de Chardonnay.

Volgens de HEMA: een allemansvriend, gekozen om zijn aromatische en frisse karakter. Afkomstig uit het zuidelijke deel van Frankrijk wat hem daarom zo vriendelijk maakt.

De wijnen koop je bij de HEMA of bestel je makkelijk en snel online. Momenteel is er een leuke aanbieding. Twee flessen voor € 7,50.

Op zoek naar meer fijne wijnen? 

Puklavec & Friends, wijnbeleving uit Slovenië | ENJOY! The Good Life

 

 

Puklevec & friends

 

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

 

 

Tempranillo & Petit Verdot

 

SNAPSHOTS week 36/2015 | ENJOY! The Good Life

 

 

Favorite: Sensas Syrah

 

Meer wijninspiratie ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! (e-mailadres invullen in het balkje ‘abonneer je op dit blog’ aan de rechterkant van de website)

ENJOY! a good glass wine in good companionship

Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

 

 

 

 

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: