Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

jan 10, 2021 | Column

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek geen nieuwsuitzendingen en volgde geen nieuws apps. Dan nog is het niet mogelijk om je af te sluiten van het nieuws, maar het scheelt wel. Het gaf heel veel rust.

Nieuwsberichten

Een leven zonder nieuwsberichten, of zo min mogelijk, beviel mij opperbest. Ik kon weer focussen, het maakte mij minder tobberig, negatief en angstig. Heerlijk overzichtelijk. Mijn eigen leven heb ik mijn handen al vol aan, het voelde dan ook als een enorme opluchting om mij alleen bezig te houden met dingen waar ik zelf grip op heb. Maar na verloop van tijd fungeerde mijn pubers als wandelende nieuwsroeptoeters.

Hun verbazing was groot dat ik meestal niet meer op de hoogte was van de nieuwsfeiten. Als pubers je de les gaan lezen dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van het nieuws, mag je aan de ene kant trots zijn dat je opvoeding geslaagd is, maar besef je tegelijkertijd dat er iets mis gaat. Schoorvoetend ben ik toch weer het nieuws gaan volgen.

Het meeste nieuws zuig ik op via Social Media. Hoewel ik een pesthekel heb aan de azijn zeikerij op Twitter, is het wel het medium dat het snelst met nieuwsfeiten komt. Vervolgens ben ik dan een uur verder omdat ik alle reacties wil lezen die kant noch wal raken. Ook wil ik geen nieuwsuitzending missen en gebied de pubers kun klep te houden als mama naar het Journaal kijkt. Wat had ik daar vroeger een hekel aan als mijn ouders dat deden. Inmiddels ben ik weer helemaal op de hoogte van het nieuws. Brengt het mij iets? Nee, totaal niet. Hoofdschuddend zap ik na elk Journaal over naar een luchtig televisie programma en vraag mij meermaals per dag af waar het met de wereld heen gaat.

Wereldproblemen

Ook de pubers zie ik verharden. Ze vormen een mening en die is soms bikkelhard. Eigenlijk ben ik daar helemaal niet blij mee. Waarom zouden zij zich bezig moeten houden met ellende waar ze helemaal niets aan kunnen doen of veranderen? Ik merk ook dat ze last hebben van al die wereldproblemen, terwijl het momenteel al een uitdaging is om hun eigen leven op de rit te houden en het een beetje aangenaam te maken.

Van de week las ik een post op Instagram waarin iemand terugkeek op de afgelopen week. De start van de vaccinatiecampagne, de mutatie van het virus, de situatie in de VK en de bizarre gebeurtenissen in de VS. En dan is het jaar nog maar een week oud. Waarom zouden wij ons ook nog druk maken om de chaos in de wereld? Dat hoeft ook helemaal niet! Je hebt zelf de regie over wat voor jou belangrijk is. Aan de hand van die post vroeg ik mij af of het leven niet veel fijner en overzichtelijker is als je geniet van je eigen kleine bubbeltje waarin wij momenteel genoodzaakt zijn om te leven. Gewoon dicht bij huis. Is dat al niet genoeg uitdaging?

Eigen bubbel

Genieten van de dag en er samen wat moois van maken. Gewoon accepteren dat de situatie is zoals hij is, ons houden aan de opgelegde regels en genieten van de kleine, mooie dingen die er nog wel zijn. De pubers, ik, de poes en Netflix. De dagelijkse wandeling, het zonnetjes dat schijnt, af en toe een aanwaaier, lekker eten, een mooi gesprek, dat glaasje wijn, een belletje naar deze of gene, geen gedoe wat je vandaag weer aan moet, aandacht voor elkaar en die extra Corona kilo’s. Saai? Welnee, ik koester het allemaal. Ook deze situatie gaat weer over. Als over een tijdje de ‘ratrace’ weer losbarst, kijk ik graag terug op een heel bijzondere tijd, die nooit meer terug komt. Dit was het nieuws, graag tot volgende week!

ENJOY! your Sunday

Beeld: @Meijnhout Fotografie 

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

LAMKAKKEN OP ZONDAG.

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

 

 

 

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly