WEEKENDTIPS 8, 9 en 10 februari 2019

Feb 8, 2019 | Weekendtips

WEEKENDTIPS 8, 9 en 10 februari 2019

Het is weer bijna weekend! Nog een paar uurtjes en dan kunnen de kurken weer van de fles, nootjes en kaasjes op tafel en bedenken wat we het weekend gaan doen. Zelf ga ik in ieder geval een biefstukje happen bij Loetje, bij de familie langs en ik hoop zondag even bij Girassol langs te gaan. Én in het weekend een mooie film of docu kijken. Dat vind ik echt even een heerlijk momentje “niets”. Wat zijn jouw plannen?

Op ENJOY! vind je een aantal fijne weekendtips die ik voor jullie op een rijtje gezet. Kijk je mee?

HIGH TEA & FILM, Cinebergen in Bergen (NH)

Op zaterdag 9 februari is de film “Un Amour Impossible” zowel zonder (vanaf 16:30) als met een High Tea (vanaf 15:00) te zien in Cinebergen. Garantie voor een heerlijk dagje Bergen. Ga eerder richting dit leuke dorp in Noord-Holland en maak er zo een leuk dagje uit van.

 • Wanneer: Zaterdag 9 februari vanaf 15 uur
 • Waar: Cinebergen, Bergen (NH)
 • Wat kost dat?: High Tea incl. film: € 22,50 (exclusief overige consumpties)
 • meer info

Ikaria Cooking Workshops In Amsterdam

Benieuwd naar de eetgewoonten van de inwoners van Ikaria? Eén van de Blue Zones waar mensen bovengemiddeld oud worden. Ik schreef er al regelmatig over en heb zelfs Ikaria bezocht. Dit weekend wordt er een kookworkshop gehouden in Amsterdam. Met de nadruk op vegan en vegetarische gerechten. Je leert de fijne kneepjes van de gezonde voeding van Ikaria. Maaltijden, dips, lekkers en tips voor een gezond ontbijt.

 • Wanneer: Zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur en om 16.30 wordt er aangeschoven om lekker te eten.
 • Waar: Derde Kostverlorenkade 1, Amsterdam
 • Wat kost dat?: € 100,- per persoon. Kom je met z’n tweetjes dan is het € 90,- p.p.
 • meer info

WE PARTY 90s, PLLEK, Amsterdam

90s covers LIVE op het podium in de grote zaal! Zaterdag 9 februari brengt We Party Collective geluksmomentjes naar Pllek. Een heerlijke nostalgische avond dansen op je lievelingsnummers met alleen maar gezellige mensen.

WORKSHOP Zelf een plukboeket schilderen, Dille en Kamille, Alkmaar

Maak zelf een prachtig plukboeket-schilderij, tijdens de workshop van Karen van Paper Den! Tijdens deze leuke en leerzame workshop schilder je een plukboeket in een vaas, waarbij je begint met een aantal oefeningen om de eigenschappen van aquarel te leren. Ervaring hiermee is dus niet nodig. Vervolgens leer je hoe je een aantal populaire bloemen en boeketplanten kunt schilderen – zoals de roos, dahlia, craspedia en zelfs de dille-plant! Je gaat naar huis met één of twee schilderijen die je gelijk op kunt hangen of (nog leuker) aan iemand cadeau kan geven.

 • Wanneer: Zondag 10 februari van 13-15.30 uur
 • Waar: Dille & Kamille, Alkmaar
 • Wat kost dat?: € 35,- p.p.
 • meer info

GIRASSOL Garage Sale, Amsterdam

Dit nieuws vind ik echt een beetje treurig. Restaurant Girassol gaat na 35 mooie jaren stoppen. Ik weet niet beter dan dat dit restaurant er altijd was. En een heel bijzonder Portugees restaurant. En het zag er ook zo prachtig uit! Omdat ze al die jaren heel wat verzameld hebben zoals servies, meubels, woon accessoires, keukenspullen etc. wordt er komende zondag een MEGA GARAGE SALE gehouden! Alle spullen uit het restaurant en ook de voorraad van Bemvindo Lifestyle en wat interieur spullen van Kae (Sutherland) zullen deze dag worden verkocht.

 • Wanneer: Zondag 10 februari van 10:00 tot 16:00
 • Waar: Restaurant Girassol Amsterdam, Weesperzijde 135
 • Gratis Toegang
 • meer info

FILMTIP: A STAR IS BORN

Van de week heb ik deze prachtige film gezien in de bios. Echt een aanrader!

In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) en Oscar- genomineerde® superster Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt – en wordt verliefd op – de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

>> Komende maandag, dinsdag en woensdag is hij bij Cineworld nog voor € 5,- p.p. te zien <<

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Foto’s: Warner Bros Pictures, Girassol, Dille & Kamille, Cinebergen, PLLEK en Ikarian Way of Life

 

SNAPSHOTS week 40 en 41/2020

De afgelopen weken stonden bij ons in het teken van een nieuw gezinslid. De kleine, charmante poes Pluis haalden wij op via Verhuisdieren.nl. Wij zijn helemaal verliefd op dit beestje. Het liefst knuffelen en spelen we de hele dag met haar. Veel poes Pluis spam dus...

read more

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop!

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop! indelijk! Søstrene Grene heeft vanaf maandag 12 oktober een webshop. Het Deense interieurmerk Søstrene Grene blijft ons niet alleen heerlijk inspireren via hun fijne winkels, maar zorgt vanaf morgen ook...

read more

Noedels met champignons

Noedels met champignons Noedels en champignons horen bij mij tot de basis voorraad. Met beide producten kun je eindeloos combineren. De noedels zijn ideaal om een snelle maaltijd op tafel te toveren. En champignons kunnen perfect in een chili con carne, soep, gevulde...

read more

Samenwerken