WEEKENDTIPS 17, 18 en 19 juni 2016

jun 16, 2016 | Weekendtips

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 17, 18 en 19 juni 2016

Anders dan jullie gewend zijn komen de weekendtips deze keer al op donderdag online. De laatste tijd kreeg ik regelmatig de vraag of de weekendtips eerder online kunnen komen omdat uitstapjes vaak van te voren gepland worden. Alleen maar leuk om te horen dat de tips in de smaak vallen dus ga ik proberen de weekendtips voortaan op donderdag te publiceren.

Komend weekend wordt aardig weer verwacht en dus perfect om er op uit te trekken. Natuurlijk is het zondag ook vaderdag. Maar je kunt je vader gezellig meenemen naar één van de weekend uitstapjes. De tips dit keer zijn weer heel uitéénlopend van culinair, wijn is fijn tot heel sportief. Voor ieder wat wils…..

Je dessert in een andere metropool? | ENJOY! The good Life

WIN JE DESSERT IN EEN ANDERE METROPOOL BIJ BOWERY RESTAURANT, SCHIPHOL.

Dit is zo’n gave actie…. Als het lukt om nog te reserveren voor deze unieke winactie laat je kans dan niet voorbij gaan. Ik ging je al voor. Mijn review lees je hier terug.

Bowery heeft een nieuw menu gelanceerd en nodigt je uit om het nieuwe menu te ervaren op vrijdagavond 17 juni. Op deze avond zal er een Chef’s Signature Menu worden geserveerd en één van de gasten wint samen met zijn of haar tafelgenoot het dessert in een andere metropool op dezelfde avond!

De winnaar wordt bekendgemaakt nadat het hoofdgerecht is geserveerd en vertrekt daarna direct naar het vliegveld voor het dessert in een andere metropool in Europa. Vluchten, transport en een overnachting inclusief ontbijt voor twee personen zijn allemaal inbegrepen. Vergeet dus niet om je paspoort & handbagage mee te nemen voor als jij de gelukkige winnaar bent!

 • Wanneer: Vrijdag 17 juni aanvang tussen 17.30 en 18.15 uur
 • Waar: Bowery Restaurant, Schiphol Boulevard 701, 1118 BN, Schiphol
 • Wat kost het: Chef’s Signature Menu € 37,50 p.p. excl drankjes.
 • Meer info check de website

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

BOURGONISCH BERGEN, Bergen Noord-Holland

De 5e editie BOURGONDISCH BERGEN OP 17, 18 en 19 juni 2016. In de line up staan THE VOICE WINNARES Maan, O’G3ne Carel Kraayenhof en meer…

Op zondag 19 juni uniek voor Bergen en speciaal voor vaderdag zijn er 2 concerten in de ruinekerk van Carel Kraayenhof met Juan Pablo Dobal tijdens Bourgondisch Bergen. Er zijn maar 350 kaarten beschikbaar voor 2 concerten om 15.00 en om 17.00 uur voor dit unieke concert in de Ruinekerk.

Ook zijn er kookworkshops met diverse koks tijdens Bourgondisch Bergen. En natuurlijk heel veel lekker eten en drinken van plaatselijke ondernemers.

 • Wanneer: vrijdag 17 juni van 16-24 uur, zaterdag 17 juni van 17-24 uur en zondag van 13-23 uur
 • Waar: rond de ruïnekerk in het centrum van Bergen.
 • Toegang: Passe Partout voor het hele weekend € 15,- Apart kaartjes te bestellen voor concerten en workshops.
 • Meer info en tickets.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

BACCHUS WIJNFESTIVAL, Amsterdamse Bos

Afgelopen weekend was het een groot succes. En dit weekend wordt het nog een dunnetjes overgedaan…. Het Bacchus Wijnfestival! En natuurlijk gaat dit samen met een super locatie in het Amsterdamse Bos, lekker eten en fijne beats. Lees meer over dit festival in het artikel dat ik er over schreef.

 • Wanneer:  Vrijdag 17 juni: 16:00 – 23:00, Zaterdag 18 juni: 14:00 – 23:00, Zondag 19 juni: 14:00 – 22:00
 • Waar: Amsterdamse Bos
 • Tickets: € 15,-
 •  Voor meer info check de website

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 4,50 en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 18 en zondag 19 juni kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

YOGAFEST, Westergasfabriek, Amsterdam

Op 18 en 19 juni vindt Yogafest Amsterdam voor het eerst plaats in de Westergasfabriek. Tijdens dit 2-daagse festival komen lichaam, geest & ziel samen in een bijzondere omgeving. Er worden workshops gegeven door internationale yogi’s.

Twee dagen onbeperkte traditionele en progressieve yoga door zowel nationale als internationale leraren in twee prachtige shala’s. Yogafest is beschikbaar voor zowel professionele als beginnende yogi’s.

Fantastische “Wisdom talks” en films die je zullen laten nadenken voor weken of langer. Naast yoga-workshops vind je er een meditatie ruimte, een massageruimte en een shopping/food lane. Ook is muziek onderdeel van het festival. Kortom: tijdens Yogafest Amsterdam ervaar je twee dagen de ultieme yoga lifestyle.

 • Wanneer: zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 van 10-17 uur
 • Waar: Westergasfabriek, Klonneplein 1, 1014DD Amsterdam
 • Tickets: v.a. € 19,50 p.p.
 • Voor meer info en tickets

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

EXPOSITIE HELMUT NEWTON, Fotomuseum FOAM, Amsterdam

Vanaf 17 juni 2016 staat Foam volledig in het teken van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s – variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken – en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht te zien. 

Newton is verantwoordelijk voor een rijk, eigenzinnig en complex oeuvre, dat gerekend moet worden tot het meest beeldbepalende van het laatste kwart van de twintigste eeuw. De werken in de tentoonstelling zijn merendeels vintage prints afkomstig van de Helmut Newton Foundation in Berlijn. Tevens is de film Helmut by June te zien, die in 1995 gemaakt werd door Newtons vrouw, June.

 • Wanneer: vanaf vrijdag 17 juni t/m 4 september 2016                                                                                                     Ma-Wo 10:00 – 18:00, Do-Vr 10:00 – 21:00, Za-Zo 10:00 – 18:00
 • Waar: Foam Fotografiemuseum, Keizersgracht 609, Amsterdam
 • Tickets: €10,- kinderen t/m 12 jaar gratis, studenten € 7,50 en CJP € 6,-
 • Meer info en tickets

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WORLD CUP HORSE BOARDING, Strand IJmuiden.

Op 18 juni 2016 wordt de tweede editie van World Cup Horse Boarding op IJmuiden strand georganiseerd. Deze cross-over tussen ruitersport en wakeboarden brengt dit jaar meer paarden, meer boarders, een groter parcours en een overload aan ongekend spektakel.

Een selectie van wereld-top wakeboarders, zoals Michael Timmers en Rocco van Straten zullen in de branding van de Noordzee hun nieuwste stunts laten zien. De snelste en sterkste paarden worden van stal gehaald om de wakeboarders op een buitengewoon hoge snelheid te krijgen. Grindbalken en kickers zorgen voor extra hoogtepunten.

Het initiatief voor World Cup Horse Boarding is in 2015 ontstaan toen het team van A-dam Underwear een commercial opnam, waarin een man in zijn boxers achter een paard aan het wakeboarden was. De ruiter, het paard en het A-dam team waren zó enthousiast over het shot, dat ze besloten het groots aan te pakken, en het eerste wereldkampioenschap Horse Boarding te organiseren.


WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good lIife

VERKOOP JE PRADA UIT JE LADA, BLIJBURG, Amsterdam

De immer gezellige kofferbakmarkt van Blijburg. Iedere laatste zondag van de maand (behalve juni). 
Een fijne mix tussen verkopen en cultuur. Grootmoeders servies of andere mooie curiosa dat een tweede leven verdiend

ENJOY! your weekend.

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: