Weekend soepje van Jamie.

sep 13, 2014 | Fabulous Food, Food, Recipes

weekendsoepje van Jamie

Weekend soepje van Jamie.

Dit soepje maak ik heel vaak in het weekend. Hij komt uit het 30 minuten kookboek van Jamie Oliver. Een kookboek vol met heerlijke gerechten. Hij maakt een compleet diner in 30 minuten. Dat is mij overigens nog nooit gelukt maar ik heb al veel uit dit boek gemaakt. Pasta voor Jools, supersnelle hachee met witte bonen, kip piri-piri, kabeljauw met kruidenkorst, filotaart met spinazie en feta, Portugese taartjes. Jammie!

tomatensoep Jamie 30 minuten

Tomatentijd

Nu is de tijd dat er weer volop heerlijke verse tomaten verkrijgbaar zijn en maak ik deze soep heel veel. Jamie gebruikt de kleine kerstomaatjes maar ik koop meestal een grote zak trostomaten op de zwarte markt of als ze bij de super in de aanbieding zijn.

tomaten op schaal

Ik verdubbel de hoeveelheden zodat ik nog porties kan invriezen. Makkelijk voor doordeweeks. Stokbroodje met lekkere smeersels erbij en klaar.

tomatensoep Jamie

De soep is vrij pittig dus als je daar niet van houdt zou ik de rode peper eruit laten. Vinden mijn kinderen ook een beter idee.

Ingrediënten:

1 kilo kerstomaten aan de tak (rode en gele)
4 grote tomaten
1 verse rode Spaanse peper
4 tenen knoflook
2 kleine rode uien
4 eetlepels balsamicoazijn
verse basilicum
crème fraîche (voor bij het serveren)

tomatensoep maken

Bereiden:

Oven voorverwarmen. Leg de kerstomaten, samen met de in kwartjes gesneden grote tomaten, op een braadslede. Sprenkel er een scheut olijfolie over en strooi er zout en peper op.

Snijd de Spaanse peper doormidden, haal de zaadjes eruit en leg de helften bij de tomaten. Pers er de knoflooktenen bij. Hussel alles door elkaar en zet 12 tot 15 minuten in een hete oven van 220°C.

tomatensoep terrine

Pel de uien, hak ze in grove stukken en doe ze met olijfolie en een snuifje zout in een hete pan. Laat zacht worden terwijl je regelmatig roert.

Roer de balsamicoazijn door de uien en laat het vocht verdampen.

Haal de tomaten uit de oven en kieper ze bij de uien in de pan.

Doe de groenten uit de pan (in 2 porties) in de blender, doe er wat basilicum bij en mix alles fijn. Voeg naar smaak nog zout of peper toe en serveer met crème fraîche en enkele blaadjes basilicum.

tomatensoep jamie met room

Jamie Oliver 30 minuten | ENJOY! The Good Life

Dit kookboek van Jamie Oliver kan ik je van harte aan bevelen. Het staat vol met  heerlijke gerechten die vrij snel te bereiden zijn en de gerechten die ik hieruit maakte zijn allemaal een succes. Jamie’s 30 minuten bestel je hier makkelijk online. 

Op zoek naar andere soep gerechten? Misschien is dit een idee?

Flespompoen-wortel weekendsoepje | ENJOY! The Good Life

 

 ♥  Flespompoen wortel soep

 

SNAPSHOTS WEEK 46/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Minestrone met salsiccia balletjes

 

Mag het gewoon ‘snert’ zijn… | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Mag het gewoon ‘snert’ zijn?

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your weekend….

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Struinen in De Oude Stad in Alkmaar

Hoewel ik een echte online shopper ben, vind ik het wel heel leuk om heerlijk te struinen in mooie, pittoreske winkelstraatjes. En zeker als het aanbod origineel is en niet dertien in een dozijn. Zo'n straatje is de Hekelstraat, samen met het Fnidsen, mijn favoriete...

Lees meer
Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem brood bakken is een van mijn grote passies. Ooit aangestoken door Made by Ellen. Haar hysterische enthousiasme over zuurdesembrood begreep ik eigenlijk niet zo goed totdat ik ook een poging waagde mijn eigen zuurdesembrood te bakken. Dan ben je verkocht! Na...

Lees meer
Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Al eindeloos lang stond een bezoek aan Piet Jonker in Abcoude hoog op het lijstje met leuke uitstapjes. Het kwam er maar niet van. Als groot fan van het televisieprogramma 'Van onschatbare waarde' zie ik elke week Bas Jonker in zijn praalkamer voorbij komen en op...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: