Vintage? Of toch niet….

Jun 21, 2020 | Column, Interior

Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

Vintage? Of toch niet….

De laatste tijd ben ik weer enorm geïnspireerd om dingen in huis te veranderen. Opruimen en natuurlijk ook weer nieuwe/oude dingen naar binnen slepen. Nu ik daar weer zo druk mee ben, snap ik niet hoe sommige interesses zo op de achtergrond kunnen raken. Interieur, design en styling vind ik geweldig!

Hebben, hebben….

Lastig daaraan is wel dat ik zoveel dingen wil hebben, dat ik de laatste tijd best wat miskopen heb gedaan via Marktplaats. Normaal sjees ik met mijn kleine autootje van hot naar her om mijn aankopen eerst te bewonderen, maar momenteel laat ik spullen versturen.

Musthave

Ik vind regelmatig ‘the musthave piece’ en die kan ik dan ook nog eens voor heel weinig scoren. Maar inmiddels weet ik dat het vaak ‘de net niet mustave piece is’, als de verkoper niet te beroerd is om een stoel naar je op te sturen of een meubelstuk zelf ‘voor noppes’ bij je thuis te brengen. Dan moet je oppassen want dan wil de verkoper er wel heel graag vanaf.

Stoeltjes

Zo ben ik al een tijdje op zoek naar de ultieme Thonet stoeltjes. Mijn Pinterest feed staat er vol mee. Ik struin al maanden Marktplaats af want ik wil natuurlijk weer voor een duppie op de eerste rang zitten. En mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik, na een avond scheel scrollen, de ultieme witte stoeltjes vond. En het waren er nog twee ook. Samen voor vijfendertig euro. Hebben!

De verkoper gaf aan dat ik haast moest maken met ze op te halen want ineens bleek iedereen die stoeltjes te willen hebben. Dus betaalde ik gelijk aan, maar gaf aan dat ik even niet wist hoe ik ze op moest halen. De verkoper was niet te beroerd om ze naar mij toe te sturen. Kostte wel wat meer verzendkosten dan normaal want het hele zwikkie moest hij zien in te pakken.

Ik was zo blij dat ik mijn stoeltjes had gevonden, dat ik geheel verblind het geld overmaakte en stuiterend naar de ‘pakjesmeneer’ uitkeek. Binnen no time werd het pak geleverd. Het was zo groot dat ik meteen bedacht de verpakking te bewaren voor als ik de pubers weer eens zat was. In deze verpakking kon ik ze perfect afsturen naar een onbewoond eiland. Maar dit ter zijde…..

Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

Lelijk

Zelden was ik zo blij met een aankoop. Ik maakte gelijk de doos open en zag daarin mijn beauties shinen. Dacht ik…. Terwijl ik nog net niet kwijlend over de rand van de doos hing, was mijn euforie in één klap verdwenen. In de doos zaten de twee lelijkste stoeltje die ik ooit heb gezien.

Zweedse woonwarenhuis

De stoeltjes die ik zo geweldig vind, zijn minimalistisch, gemaakt van mooi hout en door zijn eenvoud beeldig. Deze lompe witte, smaakloze vierpotige gevallen zouden niet misstaan in een wachtkamer bij de dokter of tandarts, die al in geen dertig jaar is gerestyled. Foeilelijk! En van puur kunststof. Het allerergste is nog dat ik de stoel omdraaide en heel groot IKEA op de plastic zitting gedrukt stond. Ik ben IKEA fan, maar welke ontwerper destijds deze stoel ontworpen heeft bij het Zweedse warenhuis, moet voor de rest van zijn carrière gehaktballetjes uitserveren.

Miskoop

Het is inmiddels alweer maanden geleden, de stoeltjes zijn weer verkocht aan iemand die ze wel heel erg mooi vind. Voor een flink hogere prijs heb ik ze van de hand gedaan, dat dan weer wel. Dat compenseert mijn teleurstelling weer een beetje. Maar toch zit het mij nog steeds niet lekker. Ik snap echt niet dat ik zo’n miskoop heb kunnen begaan.

Nieuw plekje

Gelukkig heb ik in de tussentijd weer heel wat mooie pareltjes voor een prikkie kunnen scoren en kijk ik, terwijl ik dit ‘stukkie’ zit te typen vanuit mijn bed, tegen een zeer geslaagde muur aan boven mijn nieuwe werkplekje. Hier kan ik zo ontzettend blij van worden. Het is nog veel mooier geworden dan ik gehoopt had. Een heel geslaagd wandje met prachtige dingen voor weinig.

Vlooitocht

Regelmatig ga ik op ‘vlooi tocht’ langs kringloopwinkels. Met recht vlooi tocht want ik krijg altijd enorme jeuk aanvallen en gelukkig heb ik altijd ontsmettingsmiddel in mijn tas en auto liggen zodat ik de viezigheid en bacteriën van alles wat ik vastgepakt heb weer kan elimineren. Heb jij dat ook als je bij de kringloop of rommelmarkt geweest bent?

Gewéldig

Tijdens één van de vlooi tochten vond ik twee gewéldige barstoeltjes. Ik zag ze in gedachten al aan het kookeiland bij mij thuis. Echt van die kringloopjuweeltjes. Kunnen eindelijk de barkrukken, die ik al lang niet mooi meer vond wieberen.  Deze ouderwetse klapstoeltjes gemaakt van licht hout, waar ik eerder nog mijn neus voor opgehaald zou hebben, maar die nu perfect passen bij de Nordic wind die momenteel door mijn interieur raast. De twee mocht ik voor 15 euro meenemen. Zo blij als een kind kwam ik er mee thuis. Toen ik ze neerzette was ‘de geluksbubbel’ gelijk uiteengespat. Het paste voor geen meter in mijn interieur. Hup…. met een zwieper de garage in en weer op Marktplaats.

Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

De volgende dag heb ik ze toch weer neergezet. En gek genoeg vond ik het toch wat hebben. Naarmate ze langer stonden werd ik weer heel blij met mijn kringloopschatten. Het bleken blijvertjes. Maar ze moesten wel eerst even een goede sop beurt hebben. Dus poetste ik dat het een lieve lust was en wat zag ik daar vanuit mijn ooghoek? KAK! Niet weer! Mijn nieuw verworven schatten bleken geen vintage topstukken maar weer een product van het Zweedse woonwarenhuis, luisterend naar de naam FRANKLIN.

Gelukkig ben ik even niet op zoek naar een nieuwe verkering, want ik vrees dat als ik met een leuk vintage exemplaar thuis kom, ik tijdens een innige verstrengeling ergens IKEA op zijn huid getatoeëerd zie staan. Luisterend naar de naam KNUDDE. Ik kan even geen IKEA meer zien 😉

Ben jij ook altijd op zoek naar leuke spulletjes voor je interieur? En heb jij net als ik vaak juweeltjes te pakken maar ook weleens een enorme misser?

ENJOY! your Sunday!

Pictures: Header Wiljo Meijnhout en ENJOY! The Good Life

 

 

SNAPSHOTS week 40 en 41/2020

De afgelopen weken stonden bij ons in het teken van een nieuw gezinslid. De kleine, charmante poes Pluis haalden wij op via Verhuisdieren.nl. Wij zijn helemaal verliefd op dit beestje. Het liefst knuffelen en spelen we de hele dag met haar. Veel poes Pluis spam dus...

read more

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop!

Søstrene Grene opent eindelijk een webshop! indelijk! Søstrene Grene heeft vanaf maandag 12 oktober een webshop. Het Deense interieurmerk Søstrene Grene blijft ons niet alleen heerlijk inspireren via hun fijne winkels, maar zorgt vanaf morgen ook...

read more

Noedels met champignons

Noedels met champignons Noedels en champignons horen bij mij tot de basis voorraad. Met beide producten kun je eindeloos combineren. De noedels zijn ideaal om een snelle maaltijd op tafel te toveren. En champignons kunnen perfect in een chili con carne, soep, gevulde...

read more

Samenwerken