VAN DIJK EN KO. – ANTIEK EN ZO

aug 19, 2015 | Interior, Uitstapjes, Weekendtips

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Van Dijk en Ko. stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer langs te gaan. Afgelopen zondag was ik bij de IJhallen en een combi met Van Dijk is dan snel gemaakt. Als je gratis parkeert op de grote parkeerplaats voor de IJhallen zoals die vermeld staat op mijn blog. Dan kom je langs Van Dijk en Ko., Neef Louis en Waargenoegen op de Papaverweg 46.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Je kunt er bijna niet omheen want langs het hek staan allemaal gekleurde stoelen die je aandacht trekken en je naar binnen weten te lokken. In mijn geval lukte dat zeker want de IJhallen hadden mij dit keer niet weten te bekoren omdat er veel te veel kledingstands stonden. Ik ben gek op spulletjes die mij inspireren en helpen visualiseren waar ik het zal zetten of wat ik ermee zal gaan doen. Niet dat ik alles lukraak koop anders zou het hier het huis van malle Pietje worden maar zo hier en daar een doorleeft item brengt voor mij de juiste sfeer in huis.

Nog voordat ik bij Van Dijk en Ko. naar binnen ga word ik al blij als ik zie dat er op het terrein tussen de drie zaken allemaal oude driewielers staan waar kinderen verlangend naar kijken omdat ze in eerste instantie niet zo goed weten wat ze ermee moeten. Het heeft wielen en een stuur dus je moet er wat mee kunnen. Als ze er dan op mogen crossen ze kirrend over de geasfalteerde binnenplaats. En er staat een lading oude gymbanken die mij meteen terugbrengen naar de lagere school. Daar hebben we wat mee rondgesleept…. Nu zou het leuk dienst doen als eyecatcher in huis.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Al gelijk bij binnenkomst zie ik dat Van Dijk en Ko. helemaal mijn ding is. De loods is helemaal volgepakt met brocante. De tafels, stoelen en kasten staan hutjemutje op en in mekaar met daartussen eindeloos veel ‘frutsels’.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Nostalgische accessoires als emaille potten, pannen, serviesgoed, koffers, flessen, oude meelzakken en linnen, klepbanken, bordenrekken, paspoppen, oude typemachines, weegschalen, blikken…. you name it. De gekste dingen zitten ertussen. Er zullen mensen zijn die dit een berg oude troep zullen vinden maar van deze Shabby Chic spullen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik hoop altijd net dat ene juweeltje te vinden…..

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Veel van de brocante van Van Dijk en Ko. komen uit het oostblok. Zoals Hongarije, Tsjechië en Roemenië. Het is net even robuster en grover dan het verfijnde Franse brocante, dat hier overigens ook tussen staat.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Ik heb een paar heel gave mega hoge kasten van, ik schat een 2,5 meter hoog, gezien. Gelukkig kan ik die in mijn huis niet kwijt maar…. als je toch een gaaf huis hebt met heel hoge plafonds…. man wat zijn ze geweldig. En dan ook nog gepimpt in mooie pasteltinten. Bijzonder ook is dat er een hele afdeling is waar oude bouwmaterialen te vinden zijn. Deuren, ramen, oude radiotoren, etc.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

De oude meelzakken vond ik geweldig. Perfect geschikt om mijn eetkamerstoelen mee te bekleden.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk ook heel eigenaardige curiosa. Je zult er maar naar op zoek zijn. Hier kun je het zeker vinden.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Breng zeker eens een bezoek aan van Dijk en Ko. als je van Shabby Chic items houdt. Gaat je voorkeur uit naar wat stoerder en industrieler dan ben je aan de overkant aan het juiste adres bij Neef Louis (niet altijd geopend op zondag). Deze bijzondere zaken zijn goed te combineren met een bezoek aan de IJhallen. En daarna even uitrusten en een lekkere appeltaart eten bij Waargenoegen.


Van Dijk en Ko, Papaverweg 46, 1032 KJ Amsterdam Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag 10:00 – 18:00 uur Zondag 12:00 – 18:00 uur Maandag gesloten


 ENJOY!

 

 

 

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly