VAN DIJK EN KO. – ANTIEK EN ZO

aug 19, 2015 | Interior, Uitstapjes, Weekendtips

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Van Dijk en Ko. stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer langs te gaan. Afgelopen zondag was ik bij de IJhallen en een combi met Van Dijk is dan snel gemaakt. Als je gratis parkeert op de grote parkeerplaats voor de IJhallen zoals die vermeld staat op mijn blog. Dan kom je langs Van Dijk en Ko., Neef Louis en Waargenoegen op de Papaverweg 46.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Je kunt er bijna niet omheen want langs het hek staan allemaal gekleurde stoelen die je aandacht trekken en je naar binnen weten te lokken. In mijn geval lukte dat zeker want de IJhallen hadden mij dit keer niet weten te bekoren omdat er veel te veel kledingstands stonden. Ik ben gek op spulletjes die mij inspireren en helpen visualiseren waar ik het zal zetten of wat ik ermee zal gaan doen. Niet dat ik alles lukraak koop anders zou het hier het huis van malle Pietje worden maar zo hier en daar een doorleeft item brengt voor mij de juiste sfeer in huis.

Nog voordat ik bij Van Dijk en Ko. naar binnen ga word ik al blij als ik zie dat er op het terrein tussen de drie zaken allemaal oude driewielers staan waar kinderen verlangend naar kijken omdat ze in eerste instantie niet zo goed weten wat ze ermee moeten. Het heeft wielen en een stuur dus je moet er wat mee kunnen. Als ze er dan op mogen crossen ze kirrend over de geasfalteerde binnenplaats. En er staat een lading oude gymbanken die mij meteen terugbrengen naar de lagere school. Daar hebben we wat mee rondgesleept…. Nu zou het leuk dienst doen als eyecatcher in huis.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Al gelijk bij binnenkomst zie ik dat Van Dijk en Ko. helemaal mijn ding is. De loods is helemaal volgepakt met brocante. De tafels, stoelen en kasten staan hutjemutje op en in mekaar met daartussen eindeloos veel ‘frutsels’.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Nostalgische accessoires als emaille potten, pannen, serviesgoed, koffers, flessen, oude meelzakken en linnen, klepbanken, bordenrekken, paspoppen, oude typemachines, weegschalen, blikken…. you name it. De gekste dingen zitten ertussen. Er zullen mensen zijn die dit een berg oude troep zullen vinden maar van deze Shabby Chic spullen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik hoop altijd net dat ene juweeltje te vinden…..

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Veel van de brocante van Van Dijk en Ko. komen uit het oostblok. Zoals Hongarije, Tsjechië en Roemenië. Het is net even robuster en grover dan het verfijnde Franse brocante, dat hier overigens ook tussen staat.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Ik heb een paar heel gave mega hoge kasten van, ik schat een 2,5 meter hoog, gezien. Gelukkig kan ik die in mijn huis niet kwijt maar…. als je toch een gaaf huis hebt met heel hoge plafonds…. man wat zijn ze geweldig. En dan ook nog gepimpt in mooie pasteltinten. Bijzonder ook is dat er een hele afdeling is waar oude bouwmaterialen te vinden zijn. Deuren, ramen, oude radiotoren, etc.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

De oude meelzakken vond ik geweldig. Perfect geschikt om mijn eetkamerstoelen mee te bekleden.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk ook heel eigenaardige curiosa. Je zult er maar naar op zoek zijn. Hier kun je het zeker vinden.

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

Breng zeker eens een bezoek aan van Dijk en Ko. als je van Shabby Chic items houdt. Gaat je voorkeur uit naar wat stoerder en industrieler dan ben je aan de overkant aan het juiste adres bij Neef Louis (niet altijd geopend op zondag). Deze bijzondere zaken zijn goed te combineren met een bezoek aan de IJhallen. En daarna even uitrusten en een lekkere appeltaart eten bij Waargenoegen.


Van Dijk en Ko, Papaverweg 46, 1032 KJ Amsterdam Openingstijden: Dinsdag – Zaterdag 10:00 – 18:00 uur Zondag 12:00 – 18:00 uur Maandag gesloten


 ENJOY!

 

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: