Valentijnsdag heeft een nieuwe dimensie gekregen

Het is Valentijnsdag vandaag en het is het eerste jaar, sinds ik mij bewust ben van deze dag, dat het compleet langs mij heen lijkt te gaan. Voor de vorm heb ik hier op ENJOY! nog een Valentijns tip gegeven en van een oud Valentijns recept het stof afgeblazen, verder geloof ik het wel. Eigenlijk is het gewoon een heel stompzinnige dag. Het is leuk als je verliefd bent of een heimelijke liefde hebt. Als je dat niet hebt, is er geen zak aan.  

Een kaart

Jarenlang heb ik verwachtingsvol, op de vroege ochtend van Valentijnsdag, liggen luisteren of ik het geklepper van de brievenbus hoorde. Tevergeefs want het geklepper bleef uit. Eenmaal beneden, geen postzakken vol die op de deurmat lagen. Toch hing er altijd één kaart in de brievenbus, die door de postbode ongemerkt in de klep geschoven was. Deze kaart was echter geen verrassing.

Al vijfentwintig jaar ontvang ik op Valentijnsdag een kaart van mijn ‘gay best friend’. Ontzettend lief en het bezorgd mij altijd een dikke glimlach. Dit jaar ontbreekt ook die kaart. Vorig jaar ben ik vergeten een kaart naar hem te sturen. En als je eenmaal een belangrijke datum vergeet, dan gaat er bij hem een dikke streep door je naam. Ook dit jaar ben ik het weer vergeten want ik was druk met Valentijnsdag negeren. Vanmiddag zal ik hem even bellen om de brand een beetje te blussen. Kom goed, maar ook die ene kaart die ik op deze dag ontving, kan ik voortaan op mijn buik schrijven.

Besef

De liefde ben ik verleerd. Diep van binnen heb ik het misschien wel al helemaal opgegeven. Ik vind het vooral veel gedoe, heel ingewikkeld en een onmogelijke opgave geworden. Het is zoals het is en ga daar ook niet meer teveel tijd aan besteden. Als het komt is het leuk, zo niet is het ook oké. Om tot dat besef te komen op de dag van de liefde is natuurlijk een dooddoener eerste klas. Toch geniet ik deze mooie dag wel van de liefde. Niet mijn eigen liefde, maar van de liefde van iemand die mij heel dierbaar is. Die van mijn dochter.

Liefdesgeluk

Sinds een paar maanden heeft ze een vriendje. Nou ja, vriendje is een understatement want de knaap tikt bijna de twee meter aan. Dit is hun eerste Valentijnsdag samen. Die twee zijn zo zoet met elkaar, dat ik daar oprecht van kan genieten. Je smelt gewoon als die twee samen zijn. Heerlijk om mijn dochter zo zorgeloos en gelukkig te zien. Ze geniet van elk moment dat ze samen zijn en ik geniet op afstand mee van dit grote geluk. Ze verdient het en ze verdienen elkaar. Ik besef mij dat dit suikerzoet is wat ik hier opschrijf, maar dat is het ook. Telt de liefde en geluk van een ander ook als Valentijns geluk? Ik vind van wel!

Vandaag zijn de lovebirds hier en ik kijk dan ook uit naar deze Valentijnsdag. Van de zijlijn geniet ik graag mee van hun geluk. Ik mag dan zelf het liefdesgeluk nog niet gevonden hebben. Ik gun het ieder ander deze dag des te meer en nu ik het zo bekijk, is het krijgen van die ene kaart ontzettend overrated ineens. Geniet van deze prachtig mooie dag.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Valentijnsdag | ENJOY! The Good Life

Wat je misschien ook leuk vindt…

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Dromen van een vrijstaand bad

Dromen van een vrijstaand bad

Badderen, wie houdt er niet van! Vooral in deze tijd, waarin we meer tijd thuis doorbrengen, is het hebben van een bad een enorme luxe. Je creëert zo je eigen Spa-momentje thuis. Na een dag hard werken of achter de laptop gezeten te hebben, je even terugtrekken in de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: