Uitstapjes in de voorjaarsvakantie

feb 18, 2017 | Uncategorized

ss Rotterdam

Uitstapjes in de voorjaarsvakantie

Veel mensen gaan dit weekend richting de sneeuw of zon. Maar wij in huize ENJOY! blijven gewoon lekker op het honk. Doen waar we zin in hebben en daar zijn wij heel erg goed in 🙂 Maar met pubers bestaat het gevaar dat er alleen maar gegamed wordt en amper bewogen, dus ben ik wat plannetjes aan het maken.

De damespuber moet af en toe in de benen omdat ze een baantje heeft en de kleine man en ik gaan er een dagje lekker op uit. Ik probeer altijd uitstapjes te bedenken waar we allemaal een beetje blij van worden. Want een pretpark is makkelijk. Maar buiten dat het een klap geld kost vind ik het ook de minst leuke plek, als volwassene, om te zijn. Dus ben ik mij aan het oriënteren wat we zouden kunnen gaan doen en deel mijn lijstje met jullie. Wie weet brengt het je op een idee voor een leuk uitstapje.

teylers2

TEYLERS MUSEUM, HAARLEM

Eén van mijn favoriete musea voor het hele gezin is het Teylers Museum in Haarlem. Een adembenemend mooi museum en het bijzondere is dat het eigenlijk helemaal niet voelt als een ‘normaal’ museum. Of  je in de tijden van weleer stapt. Het is klein en knus en doet bijna huiselijk aan. Als volwassene word je gegrepen door de architectuur en inrichting van het gebouw en de manier hoe de kunst tentoongesteld wordt. Het lijkt alsof er nooit iets veranderd is. En je komt heel dicht bij de kunst en sommige kun je zelfs aanraken.

Voor kinderen is het Teylers een waar walhalla. Alles spreekt tot de verbeelding. Een paradijs voor kinderen met spannende plekjes, indrukwekkende fossielen, imposante apparaten, kunst van oude meesters in een historisch pand. Er worden veel workshops en interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er een gratis speurtocht uitgezet door de vaste- en tijdelijke tentoonstellingen. In de voorjaarsvakantie is er een speciaal programma en is er elke dag iets bijzonders te beleven in het museum. Het museum is een waar rariteitenkabinet en een beleving die de kinderen niet snel zullen vergeten. En volwassenen trouwens ook niet 😉

Een bezoek aan het Teylers Museum is prima te combineren met de gezellige stad Haarlem, uitwaaien aan zee of door de bossen dwalen in het nabij gelegen Heemstede, Overveen of het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

 • Openingstijden: In de voorjaarsvakantie van maandag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 11-17 uur.
 • Toegangs voor volwassenen € 14,50 en voor kinderen van 6 t/m 17 jaar € 2,-. Kids tot 6 jaar zijn gratis
 • Teylers Museum, Spaarne 16 , 2011 CH HAARLEM. Check de website.

Zoetwater Piraatjes

SPANNENDE RONDVAART IN AMSTERDAM MET BLUE BOAT COMPANY

Een rondvaart maken in Amsterdam is natuurlijk altijd een goed idee en een leuk uitstapje voor het hele gezin. In de voorjaarsvakantie organiseert Blue Boat Company een speciale afvaart voor kleine Zoetwaterpiraten. Sjonnie, de stoere stadsmuis van Amsterdam, en zijn trouwe vriend Harold de kat zijn in de voorjaarsvakantie te vinden op de kade van de Blue Boat Company.

Eenmaal ingescheept kunnen de ouders een zelfgekozen audiotour lezen en gaan de Zoetwaterpiraten op een spannend en interactief avontuur. Tijdens de vaart gaan de kinderen met behulp van de piratenkijker, dieren spotten in de stad. Ze ontwerpen onderweg een zelfbedacht familiewapen, luisteren naar watergeluiden, tekenen een schip en krijgen van Sjonnie en Harold leuke interactieve opdrachten mee. En…. er valt ook nog een gave prijs te winnen.

Zoetwater Piraatjes

 • Een kinderkaartje incl. de Zoetwaterpiratenvaart kost slecht € 7,50. (Voor kinderen tussen de 5-12 jaar)
 • Voor kaartjes en meer info check de website.
 • Deze speciale afvaarten vinden plaats van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari tussen 10 en 11 uur
 • Afvaartsteiger: Stadhouderskade 30, tegenover het Hardrock Café

Museum en tuinen Voorlinden, Wassenaar

Dit lijkt mij nu een museum waar je, je kunt verwonderen. Op landgoed Voorlinden in Wassenaar realiseerde zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh zijn droom: een museum van internationale allure dat zijn kunstcollectie herbergt. Suzanne Swarts positioneert Voorlinden nadrukkelijk als een nieuw museum in het groen.

mueck_voorlinden_antoinevankaam_preview

 • Wanneer: dagelijks geopend van 11-17 uur.
 • Waar: Voorlinden museum & gardens, Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar
 • Wat kost dat? € 15,-, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 € 7,50.
 • Meer info

Amsterdamse Waterleidingduinen, Zandvoort /Noordwijk

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen in het uitgestrekte gebied tussen Zandvoort en Noordijk. Hier wordt meer dan 60% van het drinkwater voor Amsterdam gezuiverd. En dat gebeurt al sinds 1853. Elk jaar maar liefst 70 miljoen kubieke meter water. Het water wordt uit de Rijn gehaald, voorgezuiverd en in de duinen gepompt. Het duinzand zuivert het water verder op een natuurlijke manier. Een proces dat ongeveer drie maanden duurt. Daarna stroomt het water naar de zuiveringsinstallatie op Leiduin, waar het verder schoongemaakt wordt, zodat de Amsterdammers het kunnen drinken.

In het gebied is van alles en nog wat te beleven. Er zijn veel wandelroutes uitgezet waaronder een paar voor kinderen, met spannende opdrachten. Je kunt er zomaar tijdens je wandeling een groot damhert tegenkomen! En er is een bezoekerscentrum in een voormalig pompstation. Combineer je bezoek aan de waterleidingduinen met Buitenplaats Plantage. Een heerlijk plekje om bij te komen van een wandeling.

 • Het gebied is geopend van zonsopgang tot zonsondergang
 • Een dagkaart kost € 1,50 euro en kinderen zijn gratis. Een jaarkaart is € 10,-
 • Voor meer informatie en kaartjes check de website.

ALL ABOARD!! - SS ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

SS ROTTERDAM – Bezoek en rondleiding

Dit is een uitstapje dat tot de verbeelding spreekt van jong en oud. Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, het cruiseschip de ss “ROTTERDAM”. Deze ‘Grande Dame’ heeft vele wereldzeeën bevaren. Ontdek de verhalen en beleef de authentieke sfeer. De toegang is gratis en je kunt er (tegen betaling;) eten, drinken, deelnemen aan rondleidingen en er zelfs overnachten. Hier lees je wat wij van een bezoek aan dit cruiseschip vonden.

SNAPSHOTS week 18/2017 | ENJOY! The Good Life

Het schip ligt permanent aangemeerd aan de Maas in het centrum van Rotterdam en is makkelijk bereikbaar. Een bezoek is goed te combineren met Rotterdam, een vaartocht door het havengebied, smikkelen en verwonderen in de Markthal, een bezoek aan het Wereldmuseum of met de boot of auto naar Villa Augustus in Dordrecht.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

MARKTHAL, ROTTERDAM

De Markthal in Rotterdam is een leuk uitstapje dat je kunt combineren met andere bezienswaardigheden in Rotterdam. In dit architectonische hoogstandje kun je je vergapen en heerlijk te buiten gaan aan lekkere hapjes en drankjes. En je neemt natuurlijk lekkers mee voor thuis. Een aanrader om heen te gaan. Ik schreef er eerder al dit artikel over.

 • Dagelijks van ma t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur, vrij 10.00 tot 21.00 uur, zo 12.00 tot 18.00 uur
 • Markthal Rotterdam, Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam
 • Gratis toegang
 • website

VILLA AUGUSTUS, DORDRECHT | ENJOY! The Good Life

 VILLA AUGUSTUS, DORDRECHT

Nog een heel bijzonder uitstapje is Villa Augustus in Dordrecht. Eén van de meest bijzondere plekken die ik het afgelopen jaar heb bezocht. Ik had het gevoel dat ik in een sprookjeswereld beland was. Het is een adembenemend mooie plek en je komt hier ogen tekort. Er is zoveel te zien en te beleven. En dan te bedenken dat het eigenlijk ‘gewoon’ een hotel en restaurant is. Je kunt hier heerlijk door de (moes) tuinen dwalen, goddelijk eten of een lekker kopje thee met lekkers nuttigen. Het is een heel bijzondere beleving. Ik schreef er eerder dit artikel over. Een bezoek aan Villa Augustus is prima te combineren met een bezoek aan het Dordrechts Museum of een bezoek aan Rotterdam. Er is in de tuin van Villa Augustus een aanlegsteiger waar de watertaxi naar Rotterdam centrum aanmeert.
 • Openingstijden: ma t/m do: 07.00 – 24.00 uur, vr: 07.00 – 01.00 uur, za: 08.00 – 01.00 uur, zo: 08.00 – 24.00 uur
 • Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht website
 • Gratis Toegang
 • Meer info

Misschien heb jij nog ideetjes of plannen? Leuk als je het wilt delen en misschien zie je jouw tip terug in de weekend en/of vakantietips.

 ENJOY! The Good Life

Beeld: ©ENJOY! The Good Life, Amsterdamse Waterleidingduinen, Museum Voorlinden, Teylers museum, Blue Boat

 

Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: