TWO CHICKS EGG WHITES

apr 19, 2016 | Fabulous Food, Food

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

TWO CHICKS EGG WHITES 

Afgelopen week heb ik een verrekte handig product voor jullie uitgetest. De eiwitten van Two Chicks. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik eieren ga splitsen word het vaak een kliederboel. Of er valt weer een eischaal in of de dooier gaat stuk. En dan gebruik je alleen het eiwit en houd je de eidooiers over. Die doe ik dan keurig afgedekt in een bakje en neem mij voor daar iets lekkers van te maken om het vervolgens een paar dagen later weg te gooien omdat het er niet van gekomen is.

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Dit vind ik dan ook een ideaal product. Zeker omdat ik vaak alleen het eiwit gebruik. Voor meringue, pavlova, kokoskoekjes, omeletjes, pasta carbonara of gewoon door een shake.

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Gluten- en Lactosevrij.

Een fles van Two Chicks bevat 15 eiwitten. Afkomstig van vrije uitloop kippen. Het zijn gepasteuriseerde vloeibare eiwitten en het is gluten- en lactosevrij.

Eiwitten zitten vol met aminozuren en zijn daardoor belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Noodzakelijk voor de groei, onderhoud en herstel van niet alleen spieren maar ook organen, huid, haar en nagels. Het zorgt er ook voor een langdurig verzadigd gevoel waardoor je minder snel naar een ongezonde snack grijpt.

Wat te maken met de Two Chicks Egg Whites:

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Skinny omeletten

De Two Chicks Egg Whites is superhandig om in huis te hebben voor het maken van een lekker skinny omeletje met groente of andere leftovers.

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Ik maakte voor de lunch deze omelet met tomaat, bieslook, 6 eetlepels (is gelijk aan twee eieren), een handje spinazie. Met als topping wat fetakaas. Onder mijn omelet plakjes avocado en artisjok harten. Nomnomnom…..

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Kokoskoekjes.

Regelmatig maak ik kokos koekjes. De ingrediënten heb ik altijd in huis en in een handomdraai heb je zo vers gebakken delicious cookies. En nu nog sneller met de Two Chicks eiwitten. Het recept kun je hier terugvinden.

TWO CHICKS EGG WHITES | ENJOY! The Good Life

Pasta Carbonara.

Het weekend maakte ik deze razendsnelle Pasta Carbonara. Ik vind rauwe eieren altijd een beetje griezelig maar dat probleem heb je met de Two Chicks ook niet omdat het gepasteuriseerd is. Uitje fijn snipperen en zachtjes fruiten, knoflook, spek, parmezaan, twee eieren of 6 el. Two Chicks, beetje room, peper en zout en klaar is je pastasaus. Binnen een kwartiertje staat het op tafel en molto delizioso. Morgen zal ik het recept op de website delen.

Two Chicks Egg White is verkrijgbaar bij Albert Heijn in flessen van 500 gram voor € 3,99. Echt een aanrader!

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: