Sprookjesachtig Monschau in de decembermaand

dec 13, 2019 | Travel and trips, Uitstapjes

Sprookjesachtig Monschau in de decembermaand

Natuurlijk is het geweldig om tijdens de decembermaand uitstapjes naar grote wereldsteden te maken als Londen, Parijs en New York. Toch is het ook de moeite waard om eens wat dichter bij huis de kerstsfeer op te zoeken. Een plek waar je dat zeker gaat vinden is Monschau in de Duitse Eifel.

Een paar jaar geleden hadden wij met familie tijdens de kerstdagen een heerlijk huis gehuurd in de Ardennen en van daaruit maakte wat leuke uitstapjes. Zo kwamen wij per toeval terecht in Monschau. Wat een sprookje is dat! Je vindt hier nauwe straatjes met vakwerkhuisjes, leuke winkeltjes, knusse restaurantjes en vooral die heerlijke kerstsfeer.

Perfect voor een uitstapje rond de feestdagen of als uitvalsbasis tijdens een korte vakantie of weekendtrip. De omgeving leent zich prima voor wandelingen, fietsen en mountainbiken. Of je slentert op je gemakje door de vele straatjes. Het is maar een klein dorpje dat je prima al wandelend kunt ontdekken.

 

 

Kerstmarkt

Vanaf 22 november tot en met 22 december (2019) wordt in het weekend de Monschauer Weihnachtmarkt gehouden. In het pittoreske centrum staan, rondom de grote verlichte kerstboom, knusse typisch Duitse kerststalletjes. Met wafels, glühwein, bratwurst, live muziek en mooi versierde straatjes en pleinen. Het ultieme kerstgevoel ga je hier zeker vinden.

De livemuziek wordt verzorgd door de alpenhoornblazers en de bekende Monschauer torenblazers. Zij laten hun kerstliederen over de daken van Monschau klinken. Omlijst door muziekkapellen en andere muzikanten. Tevens is er vanaf begin december tot eind januari een levensgrote kerststal in de Monschauer-Höfen kerk. De herder speelt en zing live tussen 10-18 uur.

Houdt er rekening mee dat het tijdens de kerstmarkt weekenden enorm druk is. Dat is heel gezellig, maar hou je niet zo van drukte, dan zou ik Monschau in die weekenden laten voor wat het is en er op een doordeweekse dag een bezoekje brengen. Het is zeker de moeite waard.

Monschau is goed te bereiken van de Ardennen of de Eifel. Leuke tussenstop tijdens een roadtripje door de omgeving. Ook zijn steden als Aken en Keulen goed bereikbaar en een leuke afwisseling tijdens je verblijf in Monschau of omgeving.

Reis informatie

Met de auto rijd je in 3 uur van Amsterdam naar Monschau. Wij maakten onderweg nog even een pitstop bij Jan de Groot in Den Bosch. Wij grijpen alles aan om te genieten van die heerlijke Bossche Bollen. Eventueel zou je hier ook nog een nachtje kunnen blijven plakken bij ons favoriete plekje Hotel Julien.

 

 

Wij verbleven in een heerlijk, mooi en sfeervol huis in het Belgische Büllingen (via Belvilla Vakantiehuizen). Van daaruit kun je prima leuke dagtochtjes maken naar Aken, Monschau etc.

Wil je liever in Monschau verblijven? Dan is Haus Stehlings een heel fijn plekje om een paar dagen of een weekendje door te brengen. Midden in het centrum gelegen met prachtig uitzicht, goede bedden, een geweldige gastheer én Netflix op de kamer.

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

ENJOY! a short trip to Monschau

Beeld: ©ENJOY! The Good Life, Sietze GroenewoldBelvilla.nl, Booking.com

 

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken