Snapshots week 8 en 9/2021

mrt 13, 2021 | Snapshots

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Weekmenu:

Nog steeds druk met de zuurdesem. Ik maakte een aantal starters want er was er één behoorlijk gaan rieken.

Rijzen, rijzen en nog eens rijzen….

Zonder succes overigens. Het wilde maar niet lukken om een fatsoenlijk brood te bakken. Toch blijf ik het proberen!

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Van het brood dat ik bakte maakte ik dit heerlijke lunchgerechtje. Geroosterd brood met advocadospread (advocado, mayo en peper/zeezout citrus/knoflook van Fairtrade Original) met daarbovenop Balsamico champignons en als topping Parmezaanse kaas.

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Stamppot tijd! Heerlijke hutspot. Nooit vond ik hutspot te knagen, maar sinds ik het volgens dit recept maak van verse ingrediënten en stamp met het kookvocht, vind ik het heel erg lekker.

Dochterlief ging samen met een vriendin macarons maken. Als zij deze gaan maken, dan maak ik toch wel een klein vreugdedansje want deze zijn zo ontzettend lekker!

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Sinds kort hebben we de bagel ontdekt. Die beleggen we het liefst met kruidenkaas en gerookte zalm of met rauwmelkse brie, honing en walnoten.

Normaal gesproken eet ik voornamelijk gekookte eitjes. De laatste tijd zijn gebakken eieren hier in huis heel geliefd. Bij het ontbijt, de lunch of als snelle hap voordat de pubers ‘s avonds naar het werk gaan.

Dochterlief logeerde een aantal dagen met haar lief in Amsterdam. Zo leuk om te zien dat zij nu ook de bijzondere plekjes in Amsterdam opzoekt waar ik haar al haar hele leven mee naartoe heb genomen. En zij weet inmiddels ook waar je het lekkers haalt. Deze koeken van Van Stapele Koekmakerij nam ze mee naar huis. Wat een feestje want deze zijn zo lekker.

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Ontbijten doen we altijd gezamenlijk op zondag ochtend. Meestal wordt het meer een brunch want wij zijn geen van allen vroeg uit bed te branden.

snapshots week 01/2021 " ENJOY! The Good Life

Mijn citroenplant mocht even lekker buiten van het zonnetje genieten. Hier ziet hij er nog mooi uit. Inmiddels heeft het boompje een groot deel van haar bladeren verloren en ik vrees dat ik binnenkort een kale citroenboom heb.

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Op de eettafel staat inmiddels een hele verzameling noten en stekjes op water. Die doen het allemaal supergoed.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life
week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Via het Instagram account ‘Handjeklap‘ kocht ik deze enorme schelp. Het is echt een plaatje.

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Niet echt vintage, maar dit prachtige rode coltruitje van merinowol van Benetton ruim ik op. Voor 20 euro is hij voor jou als je een berichtje stuurt.

Zoals elke week op zondag weer een nieuwe persoonlijke column. Dat waren afgelopen weken één over uitgroei en één over zuurdesem perikelen. En sinds afgelopen week heeft ENJOY! er een nieuwe gastblogger bij. Ilse gaat elke maand een artikel schrijven over geldzaken. Ze trapte af met een artikel over het hypotheekgesprek. Heel interessant en voor mij persoonlijk momenteel heel actueel.

week 8 en 9/2021 | ENJOY! The Good Life

Aan de wandel in mijn eigen dorp. Ik heb mijn voornemen opgegeven om elke dag te gaan wandelen. Alleen ga ik gewoon niet. Maar deze wandeling maakte ik overigens wel alleen. Ik had een afspraak bij SALT om bloed te prikken. Dat is in mijn dorp en ik greep dat aan om er dit keer lopend heen te gaan. Het was heel vroeg in de ochtend en het dorp begon langzaam te ontwaken en op te starten. Leuk om te zien en in stilte genoot ik van de schoonheid die ik onderweg tegenkwam. Dit vind ik bijvoorbeeld een mooi plekje.

Ideaal dit! Ik bestelde online bij Ikea wat spullen die ik op een afgesproken tijd af kon halen. Dit mag wat mij betreft altijd. Kom ik ook niet in de verleiding om allemaal spullen te kopen die ik helemaal niet nodig heb.

Afgelopen week ben ik voor het eerst naar De Milieutuin gegaan in mijn dorp. Dit is een collectieve moestuin. Met een groep mensen bestier je samen de enorme moestuin. Het is voor mij een heel bewuste keus om mij hierbij aan te sluiten. Ik ben te weinig buiten en dit is voor mij een manier om een paar keer per week heerlijk buiten en in beweging te zijn. En om onder de mensen te zijn. Het is een hele ploeg, heel diverse en enthousiaste mensen. En natuurlijk kijk ik uit naar de heerlijke groente, fruit en mooie bloemen die van de tuin gaan komen van de zomer.

Dit pluizenbeest zijn wij hier allemaal helemaal verliefd op. Deze kleine schat breng zoveel vreugde en liefde. Wij vonden haar via Verhuisdieren.nl De vorige eigenaar is blij dat zij nu meer ruimte en aandacht krijgt, wij zijn heel gelukkig met haar en onze Pluis is helemaal in haar element.

Ik kreeg zowaar zoonlief in de benen en we gingen samen een wandeling maken in het Noord-Hollands Duingebied. Het is hier zo mooi en het is altijd leuk als je de Hooglanders tegenkomt.

Het waren weer twee heerlijke weken. Ondanks de lockdown vliegen de weken voorbij. Omdat ik momenteel even fulltime werk, kom ik niet echt toe aan de website. Af en toe probeer ik nog iets te posten. Binnenkort krijg ik gelukkig weer meer ruimte en heb ik weer meer tijd voor ENJOY!

ENJOY!

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: