Het is wat stil op ENJOY!. Dat is even tijdelijk omdat ik begonnen ben met een nieuwe baan waar ik de eerste tijd fulltime moet werken om goed te worden ingewerkt. Als die periode voorbij is, kan ik weer parttime werken en heb ik weer meer tijd voor ENJOY! Ik kijk er nu al naar uit. Daarnaast ben ik overgestapt op de Gutenberg editor op WordPress. Ik snap hier geen pepernoot van dus het duurt veel langer voordat ik een artikel opgemaakt heb. Allemaal nieuwigheden dus.
Toch is het gelukt om wat Snapshots te verzamelen. Kijk je samen met mij mee naar de afgelopen weken?

De weekendmaaltijden zijn er bij ingeschoten. We gingen voor een pizza en iets makkelijks. Het idee was goed:
- ma: vriezermaaltijd hachee en pasta
- di: sla, gebakken aardappels, kip
- wo: quiche Lorraine
- do: Goulash maaltijdpakket( JUMBO) met kip van Vegetarische Slager
- vr: Borrelplank
- za: Mosselen
- zo: Kip in de hoed
- ma: Kip in de hoed
- di: Portugese vis
- wo: vriezermaaltje
- do: Snesie Fourou
- vr: Borrelplank
- za: snert
- zo: pasta

Als ik mijn pubers vraag wat ze willen eten, dan is steevast het antwoord “Jouw pasta!!”. Het bleek dat het recept daarvan nog niet op de website stond. Het recept voor mijn Pasta Bolognese mag natuurlijk niet ontbreken.
Mijn eerste poging om een zuurdesem starter te maken is mislukt. Ik heb hem weggegooid want hij bleef maar heel dun. Ik had ook gewone bloem uit de supermarkt gebruikt. Dat werkt blijkbaar niet. Nieuwe poging met roggemeel van de molen.
Nieuwe poging en met succes! Het eerste brood is gebakken! Hij ziet er niet uit en lijkt wel een Haagsche Kakker, maar het smaakt heerlijk.
Afgelopen week aten we quiche Lorraine met een geitenkaas salade. Beide gemaakt door de pubers. En op vrijdag hadden we een borrelplank zonder borrelplank. Soort van Spaanse gerechtjes en we vonden nog een haring in de koelkast die op moest. Met wat wijn en Salsa muziek waanden wij ons in Spanje.
Kip in de hoed. Al jaren een favoriet. Niet alleen van ons, maar ook van vele andere lekkerbekken.

Aangezien het maar niet wil lukken met de zuurdesem starter, bakte ik maar weer eens ouderwets zelf brood in de machine. Daar kwam een heerlijk broodje uit rollen. Zo simpel en dan zulk lekker brood. Dat gaan we vaker doen.
Ik vond een pakje amandelspijs wat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt had. Dat moest op. In de vriezer vond ik nog bladerdeeg. Het werden dus kleine amandelbroodjes! Het recept deel ik binnenkort hier op ENJOY!
Als lunch een volkoren pita broodje tuna melt. Dochterlief ging een paar dagen naar Amsterdam en maakte thuis haar favoriete gerechten klaar om mee te nemen.


Makkelijke maaltijd: Hachee en pasta Bolognese uit de vriezer. Zijn jullie ook zo’n fan van maaltijden invriezen?
Meel halen bij Korenmolen “De Oude Knegt” Ik haalde er drie verschillende soorten meel. Spelt, meergranen en roggemeel.

Nieuwe vintage schatten die binnenkort op ENJOY! The Second Life komen. Mail gerust als je ergens interesse in hebt.
Deze drie items zijn nog beschikbaar. De prachtige deksel vaas, het botanische schildje en de houten hand.
De pakjes met vintage verkopen staan klaar om verzonden en afgehaald te worden. En als je iets koopt via ENJOY! The Second Life wordt het ook nog eens gezellig ingepakt. Kadootje voor jezelf of voor een ander.


De laatste tijd kijk ik meer televisie en Netflix dan mij lief is. Ik denk dat dat bij velen van jullie zo is. Er komen weleens leuke series voorbij zoals deze Zweedse serie op Netflix. Ik ben gek op films en series met mensen die een beetje maf zijn. Zo ook Sophie in deze serie. Ik heb mij echt bescheurd om haar.

Weer zo’n heerlijke serie met een excentrieke vrouw. De Deense juf Rita, maakt korte metten met het getrut van hedendaagse ouders.


Valentijnsdag. Hoe die dag mij verging lees je in de persoonlijke column.

De damespuber heeft een tasjes-tik. Dit tasje was zij al even naar op zoek op Vinted. Het budget liet even te wensen over. We besloten hem samen te kopen want ik vind het ook wel een kèk ding.

Een eigen moestuin was toch teveel werk en mijn eigen moestuin op het dakterras levert niet genoeg op naar mijn zin. Ik ging sfeer proeven bij een collectieve moestuin in mijn dorp. Binnenkort ga ik proef schoffelen.
Het werd hoog tijd de vriezer eens te ontdooien. De lades gingen alleen nog met veel geweld open en dicht. Ik noem geen namen, maar de vriezer deur wordt nog weleens vergeten goed dicht te doen. Als het buiten vriest is het, hét perfecte moment om de inhoud buiten te parkeren en in dit geval zelfs in de sneeuw. Paar pannen gekookt water in de vriezer en ontdooien maar. Heerlijk als alles weer schoon en opgeruimd is.
En daar was ineens sneeuw. ZO’n mooi gezicht! Hoewel ik er altijd weer snel genoeg van heb. Zorgde wel voor mooie plaatjes en schaatspret.
Onze Pluis. Net als ik, vond ze de sneeuw vooral mooi vanachter het raam.

Op Instagram vroeg Sosn_interieur_styling een foto van de spiegels in huis te sturen.
Het vroor dat het kraakte dus het leek mij een goed plan om de buitenkraan af te sluiten. Geen idee hoe dat moest. Er was ook geen kraan te vinden om de buitenkraan dicht te draaien. Daarom de kraan buiten maar ingepakt in noppenfolie, handdoeken en een emmer eromheen.
Van winterweer met sneeuw naar stranddagen met heerlijke temperaturen. Het weekend vroeg uit de veren om te wandelen op de pier.

Wijk aan Zee is niet mijn favoriete strand omdat er heel veel industrie grenst aan het strand. Richting zee is het uitzicht prachtig, maar als je terugloopt kijk je hier tegenaan. Toch ging ik er twee dagen achtereen wandelen op de pier. Parkeren is namelijk gratis dus dat was doorslaggevend en….

De heerlijke appeltaart van Aloha.

Blij met de mooie citroenplant die ik laatst kocht. Het is wel een enorme uitdaging om het ding in leven te houden.