SNAPSHOTS week 6 en 7/2021

feb 25, 2021 | Snapshots

Het is wat stil op ENJOY!. Dat is even tijdelijk omdat ik begonnen ben met een nieuwe baan waar ik de eerste tijd fulltime moet werken om goed te worden ingewerkt. Als die periode voorbij is, kan ik weer parttime werken en heb ik weer meer tijd voor ENJOY! Ik kijk er nu al naar uit. Daarnaast ben ik overgestapt op de Gutenberg editor op WordPress. Ik snap hier geen pepernoot van dus het duurt veel langer voordat ik een artikel opgemaakt heb. Allemaal nieuwigheden dus.

Toch is het gelukt om wat Snapshots te verzamelen. Kijk je samen met mij mee naar de afgelopen weken?

De weekendmaaltijden zijn er bij ingeschoten. We gingen voor een pizza en iets makkelijks. Het idee was goed:

Als ik mijn pubers vraag wat ze willen eten, dan is steevast het antwoord “Jouw pasta!!”. Het bleek dat het recept daarvan nog niet op de website stond. Het recept voor mijn Pasta Bolognese mag natuurlijk niet ontbreken.

Mijn eerste poging om een zuurdesem starter te maken is mislukt. Ik heb hem weggegooid want hij bleef maar heel dun. Ik had ook gewone bloem uit de supermarkt gebruikt. Dat werkt blijkbaar niet. Nieuwe poging met roggemeel van de molen.

Nieuwe poging en met succes! Het eerste brood is gebakken! Hij ziet er niet uit en lijkt wel een Haagsche Kakker, maar het smaakt heerlijk.

Afgelopen week aten we quiche Lorraine met een geitenkaas salade. Beide gemaakt door de pubers. En op vrijdag hadden we een borrelplank zonder borrelplank. Soort van Spaanse gerechtjes en we vonden nog een haring in de koelkast die op moest. Met wat wijn en Salsa muziek waanden wij ons in Spanje.

Kip in de hoed. Al jaren een favoriet. Niet alleen van ons, maar ook van vele andere lekkerbekken.

Aangezien het maar niet wil lukken met de zuurdesem starter, bakte ik maar weer eens ouderwets zelf brood in de machine. Daar kwam een heerlijk broodje uit rollen. Zo simpel en dan zulk lekker brood. Dat gaan we vaker doen.

Ik vond een pakje amandelspijs wat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt had. Dat moest op. In de vriezer vond ik nog bladerdeeg. Het werden dus kleine amandelbroodjes! Het recept deel ik binnenkort hier op ENJOY!

Als lunch een volkoren pita broodje tuna melt. Dochterlief ging een paar dagen naar Amsterdam en maakte thuis haar favoriete gerechten klaar om mee te nemen.

Ik ging een kopje thee drinken bij onze godin. Na de thee stapten we over op een advocaatje met slagroom. Als kind vond ik het heel oneerlijk dat ik geen vla met slagroom mocht als mijn oma met haar zusters aan de advocaat met slagroom gingen. Heerlijk en met fijne herinneringen nu mijn eigen advocaatje.
week 0621 | ENJOY! The Good Life

Makkelijke maaltijd: Hachee en pasta Bolognese uit de vriezer. Zijn jullie ook zo’n fan van maaltijden invriezen?

Meel halen bij Korenmolen “De Oude Knegt” Ik haalde er drie verschillende soorten meel. Spelt, meergranen en roggemeel.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Nieuwe vintage schatten die binnenkort op ENJOY! The Second Life komen. Mail gerust als je ergens interesse in hebt.

Deze drie items zijn nog beschikbaar. De prachtige deksel vaas, het botanische schildje en de houten hand.

De pakjes met vintage verkopen staan klaar om verzonden en afgehaald te worden. En als je iets koopt via ENJOY! The Second Life wordt het ook nog eens gezellig ingepakt. Kadootje voor jezelf of voor een ander.

week 0621 | ENJOY! The Good Life

De laatste tijd kijk ik meer televisie en Netflix dan mij lief is. Ik denk dat dat bij velen van jullie zo is. Er komen weleens leuke series voorbij zoals deze Zweedse serie op Netflix. Ik ben gek op films en series met mensen die een beetje maf zijn. Zo ook Sophie in deze serie. Ik heb mij echt bescheurd om haar.

Weer zo’n heerlijke serie met een excentrieke vrouw. De Deense juf Rita, maakt korte metten met het getrut van hedendaagse ouders.

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life
week 0621 | ENJOY! The Good Life

Valentijnsdag. Hoe die dag mij verging lees je in de persoonlijke column.

week 0621 | ENJOY! The Good Life

De damespuber heeft een tasjes-tik. Dit tasje was zij al even naar op zoek op Vinted. Het budget liet even te wensen over. We besloten hem samen te kopen want ik vind het ook wel een kèk ding.

Een eigen moestuin was toch teveel werk en mijn eigen moestuin op het dakterras levert niet genoeg op naar mijn zin. Ik ging sfeer proeven bij een collectieve moestuin in mijn dorp. Binnenkort ga ik proef schoffelen.

Het werd hoog tijd de vriezer eens te ontdooien. De lades gingen alleen nog met veel geweld open en dicht. Ik noem geen namen, maar de vriezer deur wordt nog weleens vergeten goed dicht te doen. Als het buiten vriest is het, hét perfecte moment om de inhoud buiten te parkeren en in dit geval zelfs in de sneeuw. Paar pannen gekookt water in de vriezer en ontdooien maar. Heerlijk als alles weer schoon en opgeruimd is.

En daar was ineens sneeuw. ZO’n mooi gezicht! Hoewel ik er altijd weer snel genoeg van heb. Zorgde wel voor mooie plaatjes en schaatspret.

Onze Pluis. Net als ik, vond ze de sneeuw vooral mooi vanachter het raam.

week 0621 | ENJOY! The Good Life

Op Instagram vroeg Sosn_interieur_styling een foto van de spiegels in huis te sturen.

Het vroor dat het kraakte dus het leek mij een goed plan om de buitenkraan af te sluiten. Geen idee hoe dat moest. Er was ook geen kraan te vinden om de buitenkraan dicht te draaien. Daarom de kraan buiten maar ingepakt in noppenfolie, handdoeken en een emmer eromheen.

Van winterweer met sneeuw naar stranddagen met heerlijke temperaturen. Het weekend vroeg uit de veren om te wandelen op de pier.

Wijk aan Zee is niet mijn favoriete strand omdat er heel veel industrie grenst aan het strand. Richting zee is het uitzicht prachtig, maar als je terugloopt kijk je hier tegenaan. Toch ging ik er twee dagen achtereen wandelen op de pier. Parkeren is namelijk gratis dus dat was doorslaggevend en….

De heerlijke appeltaart van Aloha.

snapshots week 6/2021 | ENJOY! The Good Life

Blij met de mooie citroenplant die ik laatst kocht. Het is wel een enorme uitdaging om het ding in leven te houden.

ENJOY!

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: