SNAPSHOTS WEEK 48/2016

dec 5, 2016 | Snapshots

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 48/2016

Vandaag is het dan echt het feest van Sinterklaas. Maar ik denk dat de meeste van jullie het feestje al afgelopen weekend gevierd hebben, net als wij. Vandaag voelt voor mij dan ook als een gewone maandag en dus kijk ik vandaag samen met jullie terug op afgelopen week. Een prima weekje waarin ik druk bezig was met acquisitie, een leuk event had en ik ook even afstand nam van ENJOY!

Ik merk dat, hoe leuk ik de blog ook vind, ik onnodig veel stress op mijn hals haal. De laatste weken loop ik als een kip zonder kop rond. Kom overal nóg later en ben er met mijn gedachten heel vaak niet bij. En dat is niet de bedoeling. Ik blog omdat ik het leuk vind dingen met jullie te delen maar zolang het mijn rekeningen niet betaald moet het ook wel leuk blijven. En dus nam ik het weekend even gas terug en kwamen er dus geen nieuwe artikelen online. Ik werk ook nooit vooruit dus had ook niets achter de hand. Maar ik geloof niet dat jullie dat een probleem vonden. Iedereen was toch druk met de Sint 🙂

Mijn batterijtje is weer opgeladen en dus trap ik de nieuwe week weer af met de SNAPSHOTS. Hier komen ze…..

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Na het online plaatsen van de Snapshots vertrok ik naar Alkmaar waar ik op maandagmiddag een werkplek heb in DeTelefoonCentrale. We kregen nog een rondleiding door de rest van het gebouw. Zoveel verrassende ruimtes!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Zelfs de toiletten zijn bijzonder 😉

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze week stond in het teken van Sinterklaas lekkernijen. Ik bakte speculaas, banketstaaf en gevuld speculaas met peer. Ik wilde nog een mooie foto maken van het amandelspijs maar dat werd een ietwat onsmakelijke flats.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Zelfgemaakte speculaasjes, speculaaspop en pepernoten. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik had mijn Creuset pan uitgeleend en kreeg die terug met een lief kaartje erin. Klein gebaar, groot plezier 🙂

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunch met omelet gevuld met spinazie en geitenkaas. Mijn lievelings!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb heel veel moeite gedaan om deze plankjes te bemachtigen maar nu zag ik dat je ze gewoon bij de Dille & Kamille kunt kopen of bestellen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik hou van bakken! Hier maakte ik speculaasdeeg. Het is allemaal eigenlijk zo simpel.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over deze dag- en nachtcrème van ETOS. Ik kocht hem ooit als back-up maar hij bevalt echt heel erg goed en is ook nog eens leuk geprijsd. Hier lees je het artikel terug.  Cadeautip voor de kerst?

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was aan de wandel en maakte een pitstop in de Action. Ik kwam er dit rendier gewei tegen. Heb het nog niet gekocht maar hij zit op mijn netvlies…..

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben nog steeds in de opruimmodus. Deze jas kocht ik in de leuke wijk Le Marais in Parijs. Hij is echt heel gaaf maar ik draag hem nooit. Hij staat nu op Marktplaats.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit krijtbord, van plafond tot grond, hangt in de keuken en zo af en toe kalk ik er weer iets bij. Ik ben gek op tekeningetjes maken. Daar word je echt heel blij van. Even een klein momentje voor jezelf. Probeer maar eens. Stuur je mij dan een kiekje?

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

En al dat lekkers moet ook weer opgevroten worden 🙂 Heel vervelend! Recept van de banketstaaf vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik had niet veel kookinspiratie afgelopen week dus at veel left overs uit de vriezer. De damespuber griezelt van het meeste wat uit de diepvries komt. Allemaal veel te gezond en dan moet ze het weer eten. Dus neemt ze af en toe wat lekkers voor zichzelf mee. Handig als je een bijbaantje hebt in de supermarkt. En de chocolade was op! Drama…..

Kijk Spook eens lekker liggen. Hij vindt het ook gezellig bij die meiden onder het dekentje. Een unicum. Lekker samen Netflixen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam deze quote tegen. Ai…. in mijn geval zou daar weleens de oorzaak kunnen zitten. Ik heb niets met kettingmail. Zo zie je maar 😉

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd om naar een event te komen over Athene als citytrip. Natuurlijk zag het er allemaal weer geweldig uit. Ik ben gek op Griekenland. Athene is niet de eerste stad waar je aan denkt voor een citytrip maar het is zeker de moeite waard. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuke verrassing…. Het event werd gehouden in het restaurant Vork en Mes in Hoofddorp van Jonathan Karpathois. En natuurlijk sprak deze bevlogen chef over zijn passie. Zijn moestuinen en zijn geweldige restaurant.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Voorgerecht: Watermeloen carpaccio met feta. Superlekker en heel bijzonder. Uit eigen kweekkas.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Een goddelijk stukje witvis met gegrilde groente en een dolma. Heel erg lekker!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb niet goed meegekregen wat dit nu precies was maar lekkers was het wel. Yoghurt, vanille en gekarameliseerde walnoten.

Aan het einde van de avond werden er onder de aanwezigen 5 exclusieve reizen naar Athene verloot. Maar helaas….. geen geluk. Maar wel een mooie avond en een bijzondere ontmoeting met Jonathan.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Het restaurant ziet er echt heel spectaculair uit en is ook prachtig gelegen. Hoewel ik er niet veel van gezien heb want het was pikke donker en best afgelegen. Nog maar eens terug bij daglicht.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Even een shotje van wat ik aan heb voor Instagram. Mijn Scandinavische look. Witte blouse van Studio Anneloes onder deze heerlijke dikke grijze trui, die ik bij Cubus kocht in Stockholm. Lekker oversized. Daaronder mijn zwarte lievelingsbroek van Studio Anneloes, model Sophia en een paar chelsea’s van de H&M. En natuurlijk mijn horloge van Cluse en mijn armbandjes waar ik even het merk van vergeten ben.

Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar iemand die het leuk vind om één keer per maand een artikel te schrijven, met bijpassende foto’s over mode. Lijkt het je leuk? Laat van je horen!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit setje van Treacle Moon kreeg ik een tijdje terug zomaar van de damespuber. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

In de winkels is het alweer volop kerst. Ik zie zoveel leuke spulletjes!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

‘s ochtends vroeg sloop ik naar beneden. En als ik de gordijnen opendoe krijg ik dit plaatje. Zo mooi.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik sluip naar buiten met mijn camera. Zo koud, zo mooi en zoo stil. Een geluksmomentje! Daarna weer snel met een kopje thee en beschuitje mijn warme bed in.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk samen ontbijten op zondag met warme broodjes en een eitje.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Wij gingen naar het familie feestje van de Sint. We stonden echter voor de verkeerde deur. Het feest bleek niet in Alkmaar maar in Egmond. Dat heb je met die lattende familieleden….. De pubers namen van deze gelegenheid gebruik om foto’s te maken. Ik moest er ook aan geloven.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Samen met mijn kleine man. Deze foto koester ik want dat gebeurt niet vaak, wij samen 🙂

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het juiste adres aangekomen. Met een uur vertraging…. De Sint had zelfs een cadeautje voor mij. En wat voor een cadeau….. Brownie van de Brownie Hemel!, een paar ‘gekke’ sokken, een letter en een chocolademelk lolly. Goed bedacht Sint! Kijk mijn kleine nichtje kijken 🙂 Huh…. cadeautje voor haar haha…..

Het was weer een heel leuke week met een fijne afsluiter en een gezellig samenzijn. Zo meteen ga ik weer richting mijn werkplek in Alkmaar. Eerst lekker lunchen in ‘the basement’ en dan aan de slag. Er staan een hoop dingen op stapel voor het nieuwe jaar. En deze week heb ik een event van de HEMA en krijg ik een sneak peek ontbijt op het Allerhande festival. Ik heb er weer zin in!

En wat zijn jouw plannen voor komende week? Of wie weet heb je nog wel een leuke tip voor ENJOY!, heb je een vraag, wil je dat ik ergens over schrijf….. laat van je horen! Dat vind ik leuk 🙂

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: