SNAPSHOTS WEEK 48/2016

dec 5, 2016 | Baking time, Snapshots

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 48/2016

Vandaag is het dan echt het feest van Sinterklaas. Maar ik denk dat de meeste van jullie het feestje al afgelopen weekend gevierd hebben, net als wij. Vandaag voelt voor mij dan ook als een gewone maandag en dus kijk ik vandaag samen met jullie terug op afgelopen week. Een prima weekje waarin ik druk bezig was met acquisitie, een leuk event had en ik ook even afstand nam van ENJOY!

Ik merk dat, hoe leuk ik de blog ook vind, ik onnodig veel stress op mijn hals haal. De laatste weken loop ik als een kip zonder kop rond. Kom overal nóg later en ben er met mijn gedachten heel vaak niet bij. En dat is niet de bedoeling. Ik blog omdat ik het leuk vind dingen met jullie te delen maar zolang het mijn rekeningen niet betaald moet het ook wel leuk blijven. En dus nam ik het weekend even gas terug en kwamen er dus geen nieuwe artikelen online. Ik werk ook nooit vooruit dus had ook niets achter de hand. Maar ik geloof niet dat jullie dat een probleem vonden. Iedereen was toch druk met de Sint 🙂

Mijn batterijtje is weer opgeladen en dus trap ik de nieuwe week weer af met de SNAPSHOTS. Hier komen ze…..

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Na het online plaatsen van de Snapshots vertrok ik naar Alkmaar waar ik op maandagmiddag een werkplek heb in DeTelefoonCentrale. We kregen nog een rondleiding door de rest van het gebouw. Zoveel verrassende ruimtes!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Zelfs de toiletten zijn bijzonder 😉

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze week stond in het teken van Sinterklaas lekkernijen. Ik bakte speculaas, banketstaaf en gevuld speculaas met peer. Ik wilde nog een mooie foto maken van het amandelspijs maar dat werd een ietwat onsmakelijke flats.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Zelfgemaakte speculaasjes, speculaaspop en pepernoten. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik had mijn Creuset pan uitgeleend en kreeg die terug met een lief kaartje erin. Klein gebaar, groot plezier 🙂

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunch met omelet gevuld met spinazie en geitenkaas. Mijn lievelings!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb heel veel moeite gedaan om deze plankjes te bemachtigen maar nu zag ik dat je ze gewoon bij de Dille & Kamille kunt kopen of bestellen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik hou van bakken! Hier maakte ik speculaasdeeg. Het is allemaal eigenlijk zo simpel.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over deze dag- en nachtcrème van ETOS. Ik kocht hem ooit als back-up maar hij bevalt echt heel erg goed en is ook nog eens leuk geprijsd. Hier lees je het artikel terug.  Cadeautip voor de kerst?

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was aan de wandel en maakte een pitstop in de Action. Ik kwam er dit rendier gewei tegen. Heb het nog niet gekocht maar hij zit op mijn netvlies…..

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben nog steeds in de opruimmodus. Deze jas kocht ik in de leuke wijk Le Marais in Parijs. Hij is echt heel gaaf maar ik draag hem nooit. Hij staat nu op Marktplaats.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit krijtbord, van plafond tot grond, hangt in de keuken en zo af en toe kalk ik er weer iets bij. Ik ben gek op tekeningetjes maken. Daar word je echt heel blij van. Even een klein momentje voor jezelf. Probeer maar eens. Stuur je mij dan een kiekje?

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

En al dat lekkers moet ook weer opgevroten worden 🙂 Heel vervelend! Recept van de banketstaaf vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik had niet veel kookinspiratie afgelopen week dus at veel left overs uit de vriezer. De damespuber griezelt van het meeste wat uit de diepvries komt. Allemaal veel te gezond en dan moet ze het weer eten. Dus neemt ze af en toe wat lekkers voor zichzelf mee. Handig als je een bijbaantje hebt in de supermarkt. En de chocolade was op! Drama…..

Kijk Spook eens lekker liggen. Hij vindt het ook gezellig bij die meiden onder het dekentje. Een unicum. Lekker samen Netflixen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam deze quote tegen. Ai…. in mijn geval zou daar weleens de oorzaak kunnen zitten. Ik heb niets met kettingmail. Zo zie je maar 😉

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd om naar een event te komen over Athene als citytrip. Natuurlijk zag het er allemaal weer geweldig uit. Ik ben gek op Griekenland. Athene is niet de eerste stad waar je aan denkt voor een citytrip maar het is zeker de moeite waard. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuke verrassing…. Het event werd gehouden in het restaurant Vork en Mes in Hoofddorp van Jonathan Karpathois. En natuurlijk sprak deze bevlogen chef over zijn passie. Zijn moestuinen en zijn geweldige restaurant.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Voorgerecht: Watermeloen carpaccio met feta. Superlekker en heel bijzonder. Uit eigen kweekkas.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Een goddelijk stukje witvis met gegrilde groente en een dolma. Heel erg lekker!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb niet goed meegekregen wat dit nu precies was maar lekkers was het wel. Yoghurt, vanille en gekarameliseerde walnoten.

Aan het einde van de avond werden er onder de aanwezigen 5 exclusieve reizen naar Athene verloot. Maar helaas….. geen geluk. Maar wel een mooie avond en een bijzondere ontmoeting met Jonathan.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Het restaurant ziet er echt heel spectaculair uit en is ook prachtig gelegen. Hoewel ik er niet veel van gezien heb want het was pikke donker en best afgelegen. Nog maar eens terug bij daglicht.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Even een shotje van wat ik aan heb voor Instagram. Mijn Scandinavische look. Witte blouse van Studio Anneloes onder deze heerlijke dikke grijze trui, die ik bij Cubus kocht in Stockholm. Lekker oversized. Daaronder mijn zwarte lievelingsbroek van Studio Anneloes, model Sophia en een paar chelsea’s van de H&M. En natuurlijk mijn horloge van Cluse en mijn armbandjes waar ik even het merk van vergeten ben.

Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar iemand die het leuk vind om één keer per maand een artikel te schrijven, met bijpassende foto’s over mode. Lijkt het je leuk? Laat van je horen!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit setje van Treacle Moon kreeg ik een tijdje terug zomaar van de damespuber. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

In de winkels is het alweer volop kerst. Ik zie zoveel leuke spulletjes!

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

‘s ochtends vroeg sloop ik naar beneden. En als ik de gordijnen opendoe krijg ik dit plaatje. Zo mooi.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik sluip naar buiten met mijn camera. Zo koud, zo mooi en zoo stil. Een geluksmomentje! Daarna weer snel met een kopje thee en beschuitje mijn warme bed in.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk samen ontbijten op zondag met warme broodjes en een eitje.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Wij gingen naar het familie feestje van de Sint. We stonden echter voor de verkeerde deur. Het feest bleek niet in Alkmaar maar in Egmond. Dat heb je met die lattende familieleden….. De pubers namen van deze gelegenheid gebruik om foto’s te maken. Ik moest er ook aan geloven.

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Samen met mijn kleine man. Deze foto koester ik want dat gebeurt niet vaak, wij samen 🙂

SNAPSHOTS WEEK 48/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het juiste adres aangekomen. Met een uur vertraging…. De Sint had zelfs een cadeautje voor mij. En wat voor een cadeau….. Brownie van de Brownie Hemel!, een paar ‘gekke’ sokken, een letter en een chocolademelk lolly. Goed bedacht Sint! Kijk mijn kleine nichtje kijken 🙂 Huh…. cadeautje voor haar haha…..

Het was weer een heel leuke week met een fijne afsluiter en een gezellig samenzijn. Zo meteen ga ik weer richting mijn werkplek in Alkmaar. Eerst lekker lunchen in ‘the basement’ en dan aan de slag. Er staan een hoop dingen op stapel voor het nieuwe jaar. En deze week heb ik een event van de HEMA en krijg ik een sneak peek ontbijt op het Allerhande festival. Ik heb er weer zin in!

En wat zijn jouw plannen voor komende week? Of wie weet heb je nog wel een leuke tip voor ENJOY!, heb je een vraag, wil je dat ik ergens over schrijf….. laat van je horen! Dat vind ik leuk 🙂

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken