Wij vieren het Sinterklaasfeest niet meer, maar houden wel van al die Sinterklaaslekkernijen. Hier vind je alle recepten.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze maangedroogde tomaatjes heb je als trouwe lezer van ENJOY! vast al vaker voorbij zien komen. Met een schaal van deze tomaatjes kun je zoveel lekkere gerechten maken. En ik heb weer een nieuwe variant erbij.

We hadden nog flink wat maangedroogde tomaatjes over. Hier maakte ik voor de lunch een tomaten soepje van. Dat ging alsvolgt:

In een koekenpan met dikke bodem wat olijfolie verwarmen. Een gesnipperde ui en knoflook fruiten. Afblussen met 2 eetlepel Balsamico en een halve theelepel sambal (manis).Tomaatjes mee warmen. Paar blaadjes basilicum toevoegen en peper en zout. Alles in de keukenmachine tot een fijne soep malen. Voeg nog een een kopje gekookt water naar wens toe. Heerlijk!

De pubers maakten weer heerlijke gerechten uit de verspakketten. Dit keer Roti. Wij bestellen de pakketten bij de Jumbo.

SNAPSHOTS Week 48/2020

Dochterlief wilde wat bakken. En omdat we een appeloverschot hebben, maar weer een appeltaart. Er staan tenslotte genoeg heerlijke appeltaart recepten in ‘Appeltaart bij Janneke thuis’ Dit keer maakte ze een vegan variant. De nieuwe generatie wil minder dierlijke producten eten. Ondanks dat hij vegan was, was deze taart zeker niet minder lekker.

Ik heb een nieuwe verslaving. Urenlang kan ik op Marktplaats rondstruinen op zoek naar heel mooie spullen. Helaas vaak boven mijn budget. Maar soms loop je tegen heel mooie parels aan.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

En ook op Instagram kom ik veel mooie spulletjes tegen. De deksel vazen zijn momenteel zwaar favoriet. Maar hoeveel kan een mens er hebben? Dus wie weet hebben jullie nog iets aan deze tips.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Op Marktplaats kwam ik het mooie bord tegen dat ik bij de kringloopwinkel ooit kocht voor een niet heel zuinige prijs. Denk dat hij op Marktplaats voor een prikkie te koop is.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Zelf kocht ik deze messing lampen. Voor op de nachtkastjes. De slaapkamer heb ik helemaal opnieuw gestyled en daar passen deze lampen heel goed bij. Ik ben er enorm blij mee want ze zijn echt heel erg mooi. Nu nog op zoek naar mooie lampenkappen. Deze twee samen kocht ik voor 27,50.

 

 

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Ook was ik nog op zoek naar kussens voor op het bed. Het wordt allemaal donker qua kleur, dus zocht ik naar een beetje kleur. Deze vind ik heel mooi, alleen ben ik een beetje bang dat ze niet zo goe matchen met het hoofdbord van het bed. We zullen zien.

 

 

 

 

 

 

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik had weer een hele berg spullen die naar de kringloop konden. Dochterlief ging de gangkast opruimen en daar kwam toch een meuk uit. Wegbrengen is ook even een rondje doen. Ik zag er dit mooie schilderij (60 euro) en deze sidetable met marmer blad (30 euro). Ik heb zo’n spijt dat ik het  niet mee genomen heb. En ook die kerstboom was misschien een idee geweest in het kader van de duurzaamheid.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Hoewel de kringloopwinkel een hele vrachtwagen vol meuk uit mijn garage ophaalde. Blijkt er nog altijd veel meuk achtergebleven. Daar kwam ik maar weer eens achter toen ik een aanrechtblad verkocht en de hele garage uitgegraven moest worden. Zo blij dat het prachtige composiet aanrechtblad nu weer een mooie bestemming heeft gekregen.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Kerst is in aantocht en we gaan weer volop freubelen. Zelf kerstpullen maken is helemaal ‘hip & happening’, zoals deze kerststerren die wij vorig jaar maakte. Hier lees je hoe je dat zelf kunt.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Lekker televisie loeren. Heerlijk! Momenteel volg ik de nieuwe afleveringen van Nigella Lawson “Cook, eat and repeat” (Maandagavond BBC Two) en Ik Vertrek is weer begonnen. Heerlijke programma’s

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

Leesvoer voor deze week is het boek ‘Blondjes beleggen beter’ van Janneke Willemse. Ik ben van plan weer een poging te wagen met beleggen. Mijn grote wens is, om samen met de kinderen, een roadtrip te maken door Amerika. Dat geld ga ik nooit bij elkaar krijgen, zeker niet als ik mijn spaargeld op de bank laat staan. De reis hoeft niet morgen gemaakt te worden, dat mag gerust nog vijf jaar duren. En dat is belangrijk want met beleggen moet je geen haast hebben.

snapshots week 48/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Van de punten die ik met mijn creditcard spaarde, kocht ik deze prachtige kommen van Tokyo Design. Je kunt niet genoeg van dit soort kommen hebben. Voor de soep, smoothiebowls, noodlebowls, yoghurt, foodprepping en ga zo maar door.

 

 

 

 

 

Onze Pluis. Ze is zo lief en ze weet ons steeds weer te verleiden om onze regels te doorbreken. Zoals niet naar boven en zeker niet op bed. Tsja, en als de pubers op ‘het grote bed’ springen op zondagochtend, dan hoort zij er natuurlijk ook bij. Alleen met de komende kerst houd ik mijn hart vast. Ze heeft het niet zo op kerst- en kersterige dingen.

ENJOY! your week