SNAPSHOTS week 40 en 41/2020

okt 13, 2020 | Snapshots


SNAPSHOTS week 41 en 41/2020

De afgelopen weken stonden bij ons in het teken van een nieuw gezinslid. De kleine, charmante poes Pluis haalden wij op via Verhuisdieren.nl. Wij zijn helemaal verliefd op dit beestje. Het liefst knuffelen en spelen we de hele dag met haar. Veel poes Pluis spam dus deze Snapshots.

Een gehaktballetje op zijn tijd gaat er bij ons wel in. Ik bakte een pan vol ballen die in porties in de vriezer gingen.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Wij zijn gek op chocolade. Ik eet het liefst pure chocolade. Niet omdat ik dat nou zo lekker vind, maar omdat je daar niet in één keer een hele reep van weg knaagt. Dochterlief kwam na een bezoek aan de Action met een aantal heerlijke chocoladerepen thuis. Waaronder deze melk, caramel, zeezout. Deze is net zo lekker als van onze vrienden van Tony én ook duurzaam als ik de verpakking mag geloven.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Er waren van de vorige dag nog wat gegrilde groenten over waar ik voor de lunch een heerlijke frittata van maakte.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

En het was Kanelbullardag. Deze broodjes zijn wij gek op. Hier vind je het recept van ENJOY!

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Ik ging een hapje eten bij van der Valk in Akersloot. Om eerlijk te zijn haal ik altijd mijn neus op om daar te gaan eten. Toch heb ik heel erg lekker gegeten en men houd zich hier heel strikt aan de Corona regels, wat een verademing is. Wat een gezellig (kort) avondje was dat! Vooraf had ik de Aziatische garnalen en als hoofdgerecht een Biefstuk Akersloot. Geen nagerecht want bij de thee krijg je altijd een flinke plak heerlijke cake.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life
Bloemkoolsoep?! Is dat wat.... | ENJOY! The Good Life

Ineens heb ik weer trek in soep nu het volop herfst is. Een flinke pan bloemkoolsoep was binnen no-time op. Zo makkelijk om als makkelijk avondmaaltje te eten of als lunch.

Altijd leuk als lezers foto’s sturen van recepten van ENJOY! Zoals deze sushi bowl met tonijn.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life
SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

De laatste tijd ben ik niet erg geïnspireerd om te koken. Ik koos vaak voor een makkelijke maaltijd zoals een tosti met kaas en een klodder van deze heerlijke Zaanse mayo/ketchup. En ik maakte een snelle haring/bieten salade.

SNAPSHOTS week 20 en 21/2020 | ENJOY! The Good Life
SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Dé manier om planten te houden voor mij, is om ze op water te zetten. Dat gaat perfect. Gewoon een stek in een potje water zetten en deze groeit, als je het water regelmatig verschoond, uit tot een plant. De stek van de Monstera was ooit één blad dat ik ergens van een plant afknipte en is nu al aardig groot geworden.

Met deze plant die ik een tijd terug bij de Praxis kocht ben ik zo blij! Hij doet het enorm goed en hij staat prachtig bij het nieuwe tv-meubel. En bij onze nieuwe poes.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Graag wil ik de slaapkamer een beetje veranderen. De ijzeren rekjes beginnen mij alweer te vervelen. Ze staan gevuld met leuke vintage items die mogen blijven. Ik heb nog geen idee wat het moet worden, maar het houten paneeltje met de vogel is mijn inspiratiebron. Het paneeltje kocht ik ooit bij de kringloopwinkel.

Ik ben de kasten weer aan het uitmesten en kom zoveel kleding tegen die ik niet draag of niet pas. Ik plaatste het een en ander voor het eerst op Vinted en ik verkocht mijn eerste paar schoenen daar. Het werkt echt superhandig en de transacties gaan een stuk sneller dan via Markplaats. Ook is het bereik groter want mijn schoenen gingen naar Frankrijk.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Zelf kocht ik via Marktplaats deze jurk van Lollys Laundry. Ik vind dit een heel erg leuk merk, maar de prijzen passen niet binnen mijn budget.

En deze jas wilde ik graag. Maar bij Vinted moet je niet twijfelen en meteen toeslaan anders is het weg. Deze ging dus aan mijn neus voorbij.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Dit kastje van Søstrene Grene heb ik al een tijdje op het oog. Ik wilde het bestellen op de nieuwe webshop van Søstrene Grene, maar daar was het binnen no-time uitverkocht.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Je weet dat je teveel spullen verzameld als het niet meer in de kast past en je op de kast verder gaat stapelen.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Afgelopen week keek ik samen met mijn dochter het derde seizoen van The Restaurant. Heerlijke serie, maar ik vrees dat dit het laatste seizoen was. Afzonderlijk van elkaar keken we Emily in Paris. Uit verveling begon ik hiermee, maar vond het een heel leuke serie. Ik wil nu wel heel graag naar Parijs! Beide series zijn te zien op Netflix.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Dit is onze nieuwe aanwinst. Poes Pluis. Wij zijn zo verliefd op haar!

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Ik sleepte samen met mijn dochter een groot deel van de garage leeg. Wat kan een mens een spullen verzamelen! De kringloopwinkel kwam alles ophalen. Een vrachtwagen vol! Ik hoop dat andere mensen een hoop plezier beleven aan mijn afdankertjes. Dat doe ik ook van die van hun.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Als de humeurige witte kater dit zou zien, draait hij zich om in zijn graf. Poes Puis was ontsnapt en ik vond haar even later pontificaal op mijn bed. Dat is echt uit den boze, maar zie zo’n schatje maar eens te weerstaan.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Dit was minder schattig. Poes Pluis werd krols. Ze zou geholpen worden, maar dat kan niet als ze krols is. Dus nu is ze even aan ‘de pil’. Een krolse kat is de hel. Zo lief en schattig als ze is. Ik wilde eigenlijk alleen nog maar van haar af. Ze schreeuwde dag en nacht de hele boel bij elkaar en zat te ‘sletten’ achter het raam en lokte alle katers naar onze tuin.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life
SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Leesvoer. De Linda Loves. En ik ben op zoek naar een leuke baan als content marketeer of mooie freelance klussen.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life
SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Hoe gezellig om zo thuis te werken!

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Een nieuw gezinslid vraagt ook om een nieuwe gezinsfoto.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Door al dat Corona gedoe ben ik eigenlijk helemaal Dress Red Day vergeten. Toch is het wel heel belangrijk om stil te staan bij het vrouwenhart. Beter laat dan nooit! Dit zijn trouwens oude foto’s van vieringen van voorgaande jaren.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Tijd voor een nieuwe Bullet Journal! Deze van Mus is het geworden.

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

Ik sprak een aantal keer af om te borrelen en te lunchen bij DeDAKKAS in Haarlem. Heerlijk plekje! Thuis luister ik graag naar de lijst van de Beste Zangers 2020. Zulke mooie liedjes!

SNAPSHOTS week 41 en 41/2020 | ENJOY! the Good Life

En Jan schreef weer een heerlijk artikel over één van zijn roadtrips naar Engeland.

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid

Diversiteit als vanzelfsprekendheid Met pubers kunnen er soms behoorlijke heftige discussie ontstaan over uiteenlopende onderwerpen. Keuzes die de overheid maakt, het virus, generatieverschillen, discriminatie, Unilever en de Vegetarische Slager, of de appeltaart wel...

Lees meer
Orzo met inktvis

Orzo met inktvis

Orzo met inktvis Dat wij hier bij ENJOY! van orzo houden is geen geheim. Diverse varianten vind je inmiddels op de website. Allemaal even lekker en over het algemeen snel klaar te maken. Deze orzo met inktvis zag ik in het kookprogramma van Nigella Lawson (Simply...

Lees meer
Snapshots week 46/2020

Snapshots week 46/2020

    Vlees eten wij zeker niet dagelijks. Eigenlijk steeds minder. Maar zo heel af en toe een biefstuk, daar kan ik echt van genieten. Normaal gesproken ga ik voor een goede biefstuk naar Loetje. Ik waag mij er zelf meestal niet aan want of het is een...

Lees meer

Samenwerken