Snapshots week 4 en 5/2021

feb 9, 2021 | Snapshots

 

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Bij Binnenstebuiten zag ik een lekker recept met Jackfruit voorbij komen. Nog niet eerder heb ik Jackfruit gebruikt. Dit was een stoofpotje met hete bliksem. Echt een aanrader om eens te maken! Het recept vind je hier.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

 

 

Even een snelle maaltijd in elkaar geflanst met ingrediënten die ik nog in voorraad had. Een blikje tonijn staat hier standaard in de kast, kappertjes en blikken tomatenblokjes hebben we ook altijd in huis en in de vriezer heb ik ansjovis per drie stuks ingevroren liggen zodat ik nooit misgrijp. Iets van pasta is er altijd wel. Dus een heerlijk maaltje: Orzo met Puttanesca.

 

 

 

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Weekmenu week 4

 

Weekmenu week 5

De weekmenu’s die ik aan het begin van de week maak, vind ik ideaal. We houden ons er niet heel strikt aan. Als we wat laten bezorgen of iets anders makkelijks maken is dat prima. Het is wel makkelijk dat iedereen een beetje weet wat de planning is. Werk jij met een weekmenu?

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Na mijn bezoek aan Ellen van Made by Ellen, waar ik zuurdesem brood kocht in haar micro bakkerij, wilde ik ook de uitdaging aangaan om zelf zuurdesem brood te bakken. Je begint dan met het maken van een starter. Die is bij mij nog weinig succesvol.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Als ik aan de pubers vraag wat ze willen eten, dan is het altijd ‘jouw pasta’!. Of ik het recept wel op de website heb staan, vroegen zij zich verschrikt af. Dat bleek niet zo te zijn. Dus woensdag komt dit recept online!

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Al een tijdje volg ik de bakperikelen om zuurdesembrood te bakken van Made By Ellen. Inmiddels is zij zelfs een microbakkerij gestart. Dat brood wilde ik weleens proeven. Ik ging bij haar langs en kocht brood en kaneelbroodjes. Tsja, en dan ben je verkocht. Want als je eenmaal vers gebakken zuurdesembrood hebt gegeten wil je niet anders meer. Helaas woont ze niet naast de deur, dus om elke week brood bij haar te halen wordt een dure grap. Daarom doe ik zelf een poging. Ga zeker eens bij Ellen langs om haar heerlijke brood te kopen en te proeven! Ze woont in Hillegom, tegen Vogelenzang aan.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Deze chocoladereep van de Kruidvat is top! Pure chocolade met zeezout. Heerlijk! Ik kreeg van De Browniehemel een stuk brownie toegestuurd omdat het even niet zo lekker ging en zij daarover getipt waren door mijn schoonzus op Facebook. Superlief! En wat word ik blij van deze goddelijke brownies.

Zoek je nog iets voor Valentijnsdag? Laat deze heerlijkheid dan versturen naar je geliefde of iemand waar je aan denkt. De Browniehemel regelt het voor je.

Goed voor een glimlach tijdens het aardappels schillen.

snapshots week 01/2021 " ENJOY! The Good Life

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Een bloembinder die ik al een tijdje volg op Insta is Jasmijn Bloembinders in Haarlem. Op de terugweg van het brood halen bij Ellen kwam ik door Haarlem. Goed moment om eens aan te waaien bij Jasmijn. Helaas kon je niet  naar binnen. Maar er stonden wel heel veel leuke dingen buiten en het was er een drukte van belang. Wat een mooie spullen en bloemen en planten verkoopt zij. Als je eens in de buurt bent, en je houdt van bloemen, potterie etc. Ga er dan zeker een keer heen.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Van een vriendin kreeg ik de tip eens naar Bloembinderij Suus in Limmen te gaan. Dat is heel dicht bij mij. Ik nam er een kijkje en was gelijk verkocht!

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht er nog een citroenvaasje van DesPots met blauwe druifjes erin. En een citroenboompje. Dat stond al heel lang op mijn verlanglijstje. En takken Mimosa. Ik had nog heel veel meer willen kopen. Inmiddels ben ik afgelopen weekend alweer langs geweest voor verse bloemen.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn hydroponie projectje met de eikels is geslaagd te noemen. Zelfs het sneue eikeltje groeit als een tierelier.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Deze mooie bos bloemen kreeg ik van mijn schoonzus en broer omdat ik weer een nieuwe baan heb. Zo lief!

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Deze twee vazen verkocht ik deze week via ENJOY! The Second Life. Beide waren niet geheel ongeschonden en daarom konden ze voor een schappelijke prijs weg. Inmiddels heb ik weer een vers paar vazen staan. Mocht je interesse hebben in deze vazen? Je mag mij altijd een DM sturen of hou het Instagram account in de gaten.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Spulletjes fotograferen die ik opruim. Binnenkort vind je ze terug op het Insta account.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Ik weet nog niet of ik hier afstand van kan doen. Hij is zo mooi!

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Het één ander werd verkocht op het Insta account. Zoals deze kruk en serviesgoed.

 

 

 

 

 

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Verpakken en versturen. Valt soms niet mee om de juiste verpakkingsmaterialen te vinden. En momenteel kan je ook niet even naar de winkel om tape en pakpapier te kopen.

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

De spaarchallenge is eindelijk eens gelukt! Dat is zo fijn. Hoewel ik een klein budget heb, ben ik gek op sparen en heb ik voor van alles en nog wat potjes. Ik kwam er laatst achter dat je spaarpotjes in de spaarrekening kunt maken. Natuurlijk gelijk gedaan. Maak jij hier ook al gebruik van?

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Wandelen en onderweg sneeuwklokjes tegenkomen. Was het een voorteken?

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Spelletjes doen samen!

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn lijstje wat er allemaal nog gefotografeerd moet worden. Dat je klaar bent en er achter komt dat je toch nog een hoop open vakjes hebt.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds gezellig de kaarsjes aan.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Dit boek van John Derian! Ik bladerde er ooit in bij Martine en was gelijk verkocht. Ik heb hem een tijdje terug voor mezelf gekocht en blader er nog regelmatig in. Dat blijft een feestje en mijn fantasie raakt daar van op hol. Volg ook het Instagram account van John Derian. Deze designer heeft en maakt zoveel mooie spullen.

Het andere boek van Lonneke Nooteboom doe ik weg. Heb je interesse stuur dan een bericht. Hij is 15 euro.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Ons zonnestraaltje!

 

 

Op Insta en Marktplaats zag ik dat er een run ontstaan was op sleetjes. Ineens bedacht ik mij dat ik er ook nog ergens een moest hebben. Maar die bleek ik onder een paar moestuin bakken gezet te hebben, zodat die wat verhoogd stonden. Hup, bakken eraf en toen kwam er een sleetje onder vandaan dat nogal verrot was. Beetje jammer. Die vlieger ging dus niet op.

snapshots week 05/2021 | ENJOY! The Good Life

Dit was ook heel jammer! De eerste keer dat zoonlief een pasta bordje van mijn geliefde servies brak, riep ik nog optimistisch “Scherven brengen geluk!”. Nu hij weer een pasta bordje brak, ben ik een potje gaan janken. De bordjes zijn niet zo makkelijk verkrijgbaar en op de website van Burleigh in Engeland zijn ze wel te koop, maar best prijzig en de verzendkosten zijn ook niet misselijk. Hopen dat ik ze ooit weer eens ergens tegenkom.

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: