SNAPSHOTS week 36/2020

sep 9, 2020 | Snapshots

 

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Ontbijtje! Griekse yoghurt, blauwe bessen, walnoten en honing.

Dit keer maakte ik maangedroogde tomaatjes van de trostomaatjes van de daktuin. En die tomaatjes gingen weer in de orzo met grote garnalen.

Van de snijbiet van de daktuin maakte ik een fritata. Daarbij maakte ik een salade Caprese.

Zoon maakte zijn favoriete pasta met peertjes en gorgonzola. En we haalden eten bij de Thai in ons dorp. Viskoekjes, loempiaatjes, Lhaap Lhaap en Padsi Iew Kai. Heerlijk weer!

Heerlijke biologische olijfolie mocht ik proberen van Neleman. Milde Extra Virgine Olijfolie.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Met mijn zoon ging ik lunchen bij mijn favoriete lunchzaakje Buffet van Odette op de Prinsengracht in Amsterdam. Hier eet je de meest goddelijke lunch gerechten. Wij hadden drie gerechtjes besteld om te delen. De befaamde omelette met truffelkaas, ravioli met artisjok en snijbiet en kokkels in harissa. Oh en goddelijk versgebakken rozemarijn brood met aangezuurde room (niet op de foto). En vooruit. Zoonlief trakteerde op een thee en taartje om te delen toe. Dit is echt een aanrader om een keer te ontbijten of lunchen. Je kunt er ook dineren, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

Jawel, er kon weer iets geoogst worden van de daktuin. De snijbiet was niet veel en er waren er meer die snijbiet lekker vonden. Toch kon ik er een frittata van maken.

De druiven kunnen geplukt worden. Maar dat doe ik niet omdat ze niet te pruimen zijn. Ik laat ze lekker hangen voor de vogels.

Mijn eigen ieniemini rariteiten kabinetje of Wunderkammertje. Je hebt hem al eens voorbij zien komen.

Zo af en toe heb ik echt een dip-dagje. Om mezelf een beetje op te peppen ging ik bij de bloemenstal langs en kocht een bos campanula, cosmea, distels en de naam van die linkerbloemen ben ik even kwijt. Ik knipte wat herfstanemonen uit de tuin en zette dat in mooie vazen. Ik voelde mij gelijk een stuk vrolijker.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

 

Ik keek deze film op Netflix. Echt een niemendalletje, maar ik vond hem best vermakelijk.

 

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Je hebt het vast op Insta al voorbij zien komen. Mijn dochter ging samen met een vriendin toeren in een ‘lelijke’ eend. Hier lees je er alles over terug. Ze waren heel erg enthousiast over dit uitstapje.

Mijn favoriete lipstick Red Rock van MAC was op en ik bestelde deze opnieuw. Verder kreeg ik van een lezer de tip om de mascara van Olcay Gulsen eens te proberen. Binnenkort een artikel over vier favoriete mascara’s die ik gebruik.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Mijn zus schreef een tijd terug over het ombouwen van een bus naar een camper. En met die camper zijn ze nu al vier maanden aan het toeren door Zweden. En dan krijg je dit soort mooie plaatjes opgestuurd.

En dit leuke pluizige beest kom ik steeds tegen op mijn dakterras. Als ik de was ophang of op de daktuin aan het scharrelen ben zit hij er gezellig bij. Geinig beest, maar helaas niet van mij.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Het artikel kwam online over Nijmegen. Met 7 tips voor een geslaagde citytrip.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Dagje Amsterdam. Met de auto parkeerden wij in de parkeergarage van ParkBee op de Keizersgracht. Hier kun je voordelig parkeren én je kunt er een plek reserveren. Ideaal! Na onze lunch bij Buffet van Odette wandelden wij over de Prinsen- en Keizersgracht. Het was helemaal niet druk en wat is Amsterdam mooi op een prachtig zonnige dag.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

In de Nieuwe Spiegelstraat liepen we even naar binnen bij Gallery Jaski. Hier verkopen ze bijzonder mooie kunst. Zoonlief was vooral gebiologeerd door de kunst met opgezette dieren van Les Deux Garçons. Loop zeker eens bij de diverse galleries in de Nieuwe Spiegelstraat naar binnen. Ook de antiekwinkeltjes zijn leuk om een kijkje te nemen. Het is hier wat mij betreft kunst en antiek kijken want hier kopen past niet in mijn budget.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Ook namen we nog een kijkje bij Mariska Meijers. Deze kunstenares en designer volg ik al geruime tijd op Insta en ik wilde graag eens een kijkje nemen in haar winkel aan de Leliegracht. Leuk om alle plaatjes nu eens in het echt te zien!

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

De humeurige witte kater is tot ons verdriet ter ziele. En nu kregen wij ineens een heel klein veldmuisje op bezoek. We waren in alle staten dus er mag geen eten en drinken meer mee naar boven. Alle kruimels moeten goed opgeruimd worden en er mag ook niet meer op de bank gegeten worden. Panisch volgen we de nieuw opgelegde regels op. Tot ik op Insta deelde dat ik met een bordje op schoot zat voor de televisie. Ik werd slachtoffer van mijn eigen opgelegde regels haha… Meteen commentaar van één van de twee druiven. En terecht.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Leuk dat je samen met mij even terugkeek. Benieuwd wat deze week weer brengt. In ieder geval aan het eind van de week heerlijk nazomerweer.

ENJOY! your week.

John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: