SNAPSHOTS week 36/2020

sep 9, 2020 | Snapshots

 

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Ontbijtje! Griekse yoghurt, blauwe bessen, walnoten en honing.

Dit keer maakte ik maangedroogde tomaatjes van de trostomaatjes van de daktuin. En die tomaatjes gingen weer in de orzo met grote garnalen.

Van de snijbiet van de daktuin maakte ik een fritata. Daarbij maakte ik een salade Caprese.

Zoon maakte zijn favoriete pasta met peertjes en gorgonzola. En we haalden eten bij de Thai in ons dorp. Viskoekjes, loempiaatjes, Lhaap Lhaap en Padsi Iew Kai. Heerlijk weer!

Heerlijke biologische olijfolie mocht ik proberen van Neleman. Milde Extra Virgine Olijfolie.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Met mijn zoon ging ik lunchen bij mijn favoriete lunchzaakje Buffet van Odette op de Prinsengracht in Amsterdam. Hier eet je de meest goddelijke lunch gerechten. Wij hadden drie gerechtjes besteld om te delen. De befaamde omelette met truffelkaas, ravioli met artisjok en snijbiet en kokkels in harissa. Oh en goddelijk versgebakken rozemarijn brood met aangezuurde room (niet op de foto). En vooruit. Zoonlief trakteerde op een thee en taartje om te delen toe. Dit is echt een aanrader om een keer te ontbijten of lunchen. Je kunt er ook dineren, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

Jawel, er kon weer iets geoogst worden van de daktuin. De snijbiet was niet veel en er waren er meer die snijbiet lekker vonden. Toch kon ik er een frittata van maken.

De druiven kunnen geplukt worden. Maar dat doe ik niet omdat ze niet te pruimen zijn. Ik laat ze lekker hangen voor de vogels.

Mijn eigen ieniemini rariteiten kabinetje of Wunderkammertje. Je hebt hem al eens voorbij zien komen.

Zo af en toe heb ik echt een dip-dagje. Om mezelf een beetje op te peppen ging ik bij de bloemenstal langs en kocht een bos campanula, cosmea, distels en de naam van die linkerbloemen ben ik even kwijt. Ik knipte wat herfstanemonen uit de tuin en zette dat in mooie vazen. Ik voelde mij gelijk een stuk vrolijker.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

 

Ik keek deze film op Netflix. Echt een niemendalletje, maar ik vond hem best vermakelijk.

 

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Je hebt het vast op Insta al voorbij zien komen. Mijn dochter ging samen met een vriendin toeren in een ‘lelijke’ eend. Hier lees je er alles over terug. Ze waren heel erg enthousiast over dit uitstapje.

Mijn favoriete lipstick Red Rock van MAC was op en ik bestelde deze opnieuw. Verder kreeg ik van een lezer de tip om de mascara van Olcay Gulsen eens te proberen. Binnenkort een artikel over vier favoriete mascara’s die ik gebruik.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Mijn zus schreef een tijd terug over het ombouwen van een bus naar een camper. En met die camper zijn ze nu al vier maanden aan het toeren door Zweden. En dan krijg je dit soort mooie plaatjes opgestuurd.

En dit leuke pluizige beest kom ik steeds tegen op mijn dakterras. Als ik de was ophang of op de daktuin aan het scharrelen ben zit hij er gezellig bij. Geinig beest, maar helaas niet van mij.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Het artikel kwam online over Nijmegen. Met 7 tips voor een geslaagde citytrip.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Dagje Amsterdam. Met de auto parkeerden wij in de parkeergarage van ParkBee op de Keizersgracht. Hier kun je voordelig parkeren én je kunt er een plek reserveren. Ideaal! Na onze lunch bij Buffet van Odette wandelden wij over de Prinsen- en Keizersgracht. Het was helemaal niet druk en wat is Amsterdam mooi op een prachtig zonnige dag.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

In de Nieuwe Spiegelstraat liepen we even naar binnen bij Gallery Jaski. Hier verkopen ze bijzonder mooie kunst. Zoonlief was vooral gebiologeerd door de kunst met opgezette dieren van Les Deux Garçons. Loop zeker eens bij de diverse galleries in de Nieuwe Spiegelstraat naar binnen. Ook de antiekwinkeltjes zijn leuk om een kijkje te nemen. Het is hier wat mij betreft kunst en antiek kijken want hier kopen past niet in mijn budget.

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

Ook namen we nog een kijkje bij Mariska Meijers. Deze kunstenares en designer volg ik al geruime tijd op Insta en ik wilde graag eens een kijkje nemen in haar winkel aan de Leliegracht. Leuk om alle plaatjes nu eens in het echt te zien!

SNAPSHOTS week 36/2020 | ENJOY! the Good Life

De humeurige witte kater is tot ons verdriet ter ziele. En nu kregen wij ineens een heel klein veldmuisje op bezoek. We waren in alle staten dus er mag geen eten en drinken meer mee naar boven. Alle kruimels moeten goed opgeruimd worden en er mag ook niet meer op de bank gegeten worden. Panisch volgen we de nieuw opgelegde regels op. Tot ik op Insta deelde dat ik met een bordje op schoot zat voor de televisie. Ik werd slachtoffer van mijn eigen opgelegde regels haha… Meteen commentaar van één van de twee druiven. En terecht.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Leuk dat je samen met mij even terugkeek. Benieuwd wat deze week weer brengt. In ieder geval aan het eind van de week heerlijk nazomerweer.

ENJOY! your week.

Het Noord-Hollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat

  Het Noord-Hollands Duinreservaat Afgelopen weken heb ik heel wat kilometers afgelopen in mijn dorp en in het Noord-Hollands Duinreservaat. Het mooie weer is uitnodigend genoeg om er, tussen de werkzaamheden door, even op uit te trekken. Elke dag 30 minuten...

Lees meer
Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek De tijd dat wij het Sinterklaasfeest vierde ligt al lang achter ons. Als er door de pubers niet gewerkt hoeft te worden op deze avond, maken we er een gezellige avond van met een hapje, drankje, spelletje, een film en vooral heel veel...

Lees meer
SNAPSHOTS Week 48/2020

SNAPSHOTS Week 48/2020

  Wij vieren het Sinterklaasfeest niet meer, maar houden wel van al die Sinterklaaslekkernijen. Hier vind je alle recepten. Deze maangedroogde tomaatjes heb je als trouwe lezer van ENJOY! vast al vaker voorbij zien komen. Met een schaal van deze tomaatjes kun je...

Lees meer

Samenwerken