SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019

aug 13, 2019 | Snapshots

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019

Het is nog steeds vakantietijd en dus een beetje rommelig met de planning op ENJOY! Daarom vandaag in plaats van een modeblog op dinsdag van Martine een Snapshot overzicht. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Weer een heerlijk nieuw kookboek gekregen, Grandi Gusti, vol met recepten van de zuidelijke regio’s van Italië. Een aanrader! Er staan zoveel lekkere recepten in. En nu wil ik daar ook heen!

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

 

Als ik thuis werk, dan is dit vaak ‘s ochtends mijn kantoor. Lekker typen vanuit bed. En maar hopen dat er niet iemand onverwachts langskomt.

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

De oogst vanaf de daktuin. Boontjes, tomaatjes, little gem en de komkommer groeit als een gek. Door de warmte is wel de sla en de andijvie doorgeschoten. De andijvie is afgeschreven, maar de little gem smaakt heerlijk. Blijft leuk om uit je eigen tuintje te eten.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Dit dus. De pubers vermaakten zich prima in de Caribbean.

Mijn ‘oude’ buurmeisje Merel draagt de egels een warm hart toe. Wie niet zou je zeggen. Allemaal aan de egel snelweg. Hier vind je het artikel en filmpje terug.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

 

 

Zorgelijk…. Zelfs met een bril kan ik niet lezen hoe lang de orzo moet koken. Ik maak er een foto van en vergroot het uit.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Deze banaantjes vind ik lekker om te snacken. Maar ze bevatten veel suiker en ik breek mijn tanden er zowat op. Binnenkort ga ik ze proberen zelf te maken. Als het wat is, vind je het recept wel weer terug op de website.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Geluksmomentje! Als je de oven opentrekt en vergeten was dat je tomaatjes gedroogd had. Deze zijn zo goddelijk lekker! Het recept voor deze maangedroogde tomaatjes vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Tsja, en zo ging het weer…. Je leest er alles over in de columns op zondag. 1, 2 en 3.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

 

 

Lunchtime: Roerei met verse bieslook en gerookte zalm.

 

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Mocht iemand in Frankrijk dit luchtje tegenkomt? Ik houd mij aanbevolen.Compagnie de Provence , Eau Fraîche Parfumée Extra Pur Méditerranée spray 100 ml. Online niet meer verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

 Tsja, en zo ging het weer.... Je leest er alles over in de columns op zondag. 1, 2 en 3. Lunchtime: Roerei met verse bieslook en gerookte zalm. Mocht iemand in Frankrijk dit luchtje tegenkomt? Ik houd mij aanbevolen.Compagnie de Provence , Eau Fraîche Parfumée Extra Pur Méditerranée spray 100 ml. Online niet meer verkrijgbaar. SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Een dagje Bergen in Noord-Holland is altijd een goed idee. Of beter nog een weekendje 🙂 Mijn favorieten in Bergen vind je hier in dit artikel.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte Pasta Cacio e Pepe. Kinderlijk eenvoudig en superlekker. Een klein beetje was genoeg want het is machtig. Het recept komt binnenkort online.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Weer mooie plaatjes uit Curaçao. Misschien willen ze er wel een blog over schrijven.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Top wijntje van Gall & Gall, deze Merlot van La Palma uit Chili. Nu afgeprijsd van € 10,59 voor € 5,29. Hier online verkrijgbaar.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Via Babbrocante kwam ik dit eiermandje tegen. Die wilde ik al heel lang hebben. Wat ooit begon met een minimalistisch en decoratief gewei, in de keuken, is een behoorlijke uitdragerij geworden. Ik hou er van!

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Een collega gaf mij deze tip. Erg lekker! Te koop bij de Appie en de Jumbo.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Geen zin om te koken voor mezelf. De laatste avond voordat de pubers terugkwamen bestelde ik heerlijke sushi.

Zo’n fijn dat ze weer terug waren en kon niet wachten om al hun avonturen te horen.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Ze kwamen al heel vroeg in de ochtend thuis. Dus konden we na een ochtend tuk van de pubers samen lunchen. Van wat ik nog in huis had maakte ik een paar salades en ik had nog courgette soep.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk aten we ‘s avonds iets lekker om te vieren dat ze thuis waren. Kip in de hoed. Binnenkort vind je het recept van deze gouden, oude favoriet.

 SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik plande een reisje naar de zuidwest kust van Zweden. Een te gekke, maar bijna onmogelijke roadtrip. Op Airbnb waren de meeste leuke plekjes maar voor één nacht beschikbaar. Samen met de jongenspuber zou ik een klein weekje door Zweden gaan toeren. Uiteindelijk was onze puzzel compleet. Voordat ik boekte toch even de weersvoorspelling checken. Het werd echt heel, heel slecht weer. Alle dagen van ons verblijf en maar 14 graden. Dat is geen feest aan de kust. Plan in de koelkast….

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Het liefst wilde we natuurlijk lekker naar de zon. Helaas zijn de prijzen voor de tickets in het hoogseizoen voor ons boven budget. Dus een reisje naar het Zuiden zat er niet in. Tot ik op de website van Secret Escapes terecht kwam. Er staan hier zoveel prachtige reizen en bestemmingen tot wel 70% korting. Ineens zag ik dit gave hotel in Maastricht. Perfect met een puber. Lekker overzichtelijk een paar dagen Staycation. Er is Wifi en Netflix. Blijer kan je een puber niet maken. We gaan drie dagen naar het Townhouse Designhotel in Maastricht (ja, we huren er een goudvis bij) en nog een nachtje naar dit gave hotel Julien in Den Bosch (Bossche bollen!)

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

De damespuber moest na thuiskomst weer volle bak werken. Weer flappen verzamelen voor haar volgende tripje naar Rhodos. Dus aten de jongenspuber en ik vaak samen. Deze zoete aardappelpizza is lekkerrrrr. Dit keer de champignon variant met geroosterde paprika.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Garage opruiming. Dit kastje kocht ik ooit om op te knappen, maar het staat eigenlijk behoorlijk in de weg. Toch maar op Marktplaats gezet.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Van de oogst van de daktuin maakte ik deze heerlijke salade Niçoise.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Toen ik ‘s ochtends beneden kwam, zag ik tot mijn grote schrik, dat die nacht de hele kast van de muur gekomen was. Ik heb echt vijf minuten apathisch voor mij uitgekeken. Gelukkig was de televisie en Sonos nog heel. De meeste boeken ook. Ik heb officieel teveel spullen, maar ik hou van al die mooie kookboeken! Nu maar even de kast op de grond gezet. Weet eerlijk gezegd even niet wat ik ermee aan moet. Eigenlijk vind ik de eenvoud van de kast, als hij hangt gewoon prima, maar dan wel mét boeken en dat kan niet. Op zoek naar iets anders. Maar een tv-meubel vind ik niet zo’n geweldig meubelstuk.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Elke vrijdag hebben wij op het werk een vrijmibo. Aangezien ik de enige ben die rode wijn drinkt, krijg ik elke week de fles mee naar huis. Prettige arbeidsvoorwaarden! Dit is echt een biologisch topwijntje. Een Spaanse Tempranillo. Nu met 20% korting voor € 3,74.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Deze tekst ontving ik van een trouwe volger van ENJOY!, naar aanleiding van de columns van de afgelopen weken. Lief!

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Elke dag tomaatjes plukken. #geluksmomentjes

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn zus komt een paar dagen in mijn huis als wij weg zijn. Zij is nogal van het propere soort. Ik hou wel van proper, maar het is niet mijn prioriteit. En aangezien de godin deze week niet kan, moet ik uit mijn comfort zone en zelf hier en daar even een ‘lapje’ overhalen. Even een paar keukenlades uitmesten.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber kreeg, toen hij wegging bij van der Valk, een coupon voor twee personen Live Cooking buffet. Natuurlijk gingen wij dat uitproberen. Keuzestress!!!

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Op zondag kijk ik meestal een programma terug. Dit keer een aflevering van Het Mooiste meisje van de klas. Over Karlijn Carter. Het raakte mij. Het deed mij denken aan mijzelf, de damespuber, opvoeden, pubers. Ondanks dat haar opvoeding misschien hier en daar wat onconventioneel was, is Karlijn een mooi mens. Van binnen en van buiten.

SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31 en 32/2019 | ENJOY! The Good Life

Nog even oogsten op de daktuin. Die komkommer werd topzwaar. Weet iemand waarom er van die scherpe stekels aan zitten? Heb ik te vroeg geoogst ofzo?

Dit waren de Snapshots van de afgelopen twee weken. Leuk dat je even samen met mij terugkeek. Komende week staat weer in het teken van vakantie. De damespuber gaat weer op reis en ik ga samen met de jongenspuber een paar dagen weg. Mijn zus komt in mijn huis op de humeurige witte kater passen.

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer
Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Wereldleed? Welnee, geniet van je eigen bubbel!

Waarom al het wereldleed op je schouders dragen als het al een hele klus is om alles binnen je eigen bubbel een beetje op de rit te houden? Dat is wat ik mij van de week afvroeg. Er zijn tijden geweest dat ik heel bewust het nieuws negeerde. Ik las geen kranten, keek...

Lees meer
Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes

Niets lekkerder dan voor het weekend een grote pan soep maken. Deze minestronesoep met tortellini en salsiccia balletjes is een favoriet. Makkelijk, superlekker, gezond en je kunt hem in allerlei variaties maken. Net wat je voor handen hebt of trek in hebt. De ene...

Lees meer

Samenwerken