SNAPSHOTS WEEK 17/2017

mei 1, 2017 | Snapshots

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 17/2017

De eerste vakantieweek van de pubers zit er op. Wat was het een heerlijk weekje en weer omgevlogen. We vierden de 50ste verjaardag van de koning, gingen een dagje naar Rotterdam, vierden de verjaardag van de kleine man en nog veel meer. Kijk maar mee naar de wekelijkse Snapshots van ENJOY!….

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Die avocadopitten hangen al maanden in een glaasje water maar er gebeurt helemaal niets. Ik besloot de pit af te pellen wat nog een rottig klusje was.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Nieuwe poging. Ik houd moed 😉

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber kookte. We aten een broodje shoarma met een pastasalade en zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker!

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging weer aan de wandel. Lukt nog steeds niet dagelijks maar toch wel een paar keer per week.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Als alles goed is ga ik zeer binnenkort met deze veerboot naar een heel bijzondere eiland. Het is één van de vijf Blue Zones ter wereld waar de mensen  bovengemiddeld oud worden. Ik ben uitgenodigd om op het prachtige Ikaria in Griekenland op onderzoek uit te gaan.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Gevalletje luie Moody White Cat.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Weer stront harken. Gelukkig is mijn tuinmaatje wel zo lief om het zware werk voor mij te doen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn tuingenoot heeft zijn zaakjes al op orde en is al druk aan het planten. Er staan diverse fruitstruiken op zijn stukje land.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn collega tuinders bekeken mijn werkzaamheden met enige verbazing. Die aardappels hadden toch al lang de grond in gemoeten? Ik gaf als verklaring dat ik het veel te koud vond om te ‘tuinen’ Wat ze zo mogelijk nog vreemder vonden. Nu maar hopen dat de pieperplanten nog op komen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

YES!!!! € 5,-…. Er was een tijd dat de damespuber altijd haar fiets buiten liet slingeren. Ik heb jaren geleden de afspraak gemaakt dat als hij ‘s avonds niet in de garage gezet is, zij mij € 5,- moet betalen. Beetje barbaarse afspraak maar het helpt enorm want sindsdien staat de fiets altijd keurig in de garage. Ha….. maar nu betrapte ik haar!

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Kippedijen in de marinade voor de Snesie Fourou.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Superlekker gerecht. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

M’n spiekbriefje voor die dag.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Op naar Rotterdam met de kleine man. Samen een dagje er op uit.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk over de Erasmusbrug richting Katendrecht.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

We parkeerde de auto vlakbij Fenix Food Factory. Leuke plek aan de Maas waar je allemaal lekkere hapjes bij elkaar kunt scharrelen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Wij hadden een superlekker broodje rosbief met tonijnmayonaise van Jordy’s Bakery.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Onderweg naar de boot kwam ik dit prachtige pandje tegen met de mooie blauwe regen om de ingang.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Met een prachtig uitzicht op de skyline en hotel New York.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Next stop de ss “Rotterdam’ Imposant gezicht dit prachtige oude cruiseschip van de Holland Amerika Lijn. Met dit schip gingen de passagiers hun geluk zoeken in Amerika. Later is hij als cruiseschip in de vaart gegaan.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

We maakten een audiotour over het schip.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk de nodige fotomomentjes.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Vanaf het schip heb je prachtige vergezichten op Rotterdam.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Het zonnetje piepte er voorzichtig even door dus pakte we ons momentje op het sportdek in de relaxte deckchairs.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Het was een heel leuk uitstapje en we zijn veel te weten gekomen. Dit was mijn favoriete plekje op het schip. Het zondek met het zwembad.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

En ook hier weer uitzicht op Rotterdam met achter mij de Euromast.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

We besloten vanaf de ss ‘Rotterdam’ met de watertaxi naar hotel New York te gaan. Dat ging snoeihard. Ik was bijna mijn pruik kwijt.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

We meerden af voor hotel New York en gingen daar een kijkje nemen. Over dit markante hotel schreef ik al eens dit artikel.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Met thee en een taartje.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Toch hebben die wolkenkrabbers ook wel weer wat. Dit is één van de meest recente, de Montevideo.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Vlakbij de auto kwam ik dit grappige restaurantje tegen. Tegenover de ingang van Fenix Food Factory. Het heet ‘De matroos en het meisje’. Die moet ik onthouden voor een volgende keer als ik in de havenstad ben.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Lang leve de Koning! Ik kreeg ‘s ochtends een appje van vrienden van mij of ik een oranje tompouce kwam eten. Daar zeg ik geen nee tegen….. Ik schreef er een artikeltje over.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna met twee vriendinnen naar het Luchthuis in Krommenie. Dit is altijd alleen open met Koningsdag, tijdens braderieën en rond kerst. Een uniek plekje dat helemaal volgestouwd is met prachtige brocante, antiek en curiosa. Hier lees je meer over het Luchthuis.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik zag zoveel leuke spulletjes maar mocht niets van mezelf kopen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit soort spulletjes vind ik superleuk. Helaas moest ik het daar allemaal laten.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Nog even de vrijmarkt over maar dat was een behoorlijk aanfluiting.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

De kleine man ging zijn favoriete gerecht koken. Pasta met peertjes en gorgonzola. En natuurlijk ondertussen een beetje gamen. Gelukkig hield ik de boel met een schuin oog in de gaten…..

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze pasta is echt TOP! Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ben dit drankje, “Be Dutch” dat ik kreeg, helemaal vergeten op Koningsdag. Maar even bewaren voor een volgend oranje moment.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had een wandelafspraak en voorafgaand zouden we even theetje drinken. En ik was nog een cadeautje verschuldigd. Ik kocht dit leuke vaasje bij Sostrene Grene en liet er bij de bloemist een paar mooie bloemetjes inzetten. Wandelen is er niet meer van gekomen. Teveel kletsen en uiteindelijk regende het 😉

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht nieuwe moestuinkistjes voor in de tuin en op het moesdak. De oude waren helemaal verrot. Deze scoorde ik via Marktplaats en kon ik in Wormer ophalen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

De magic bean groeit gestaag.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Whaaaaa…… Ik krijg echt zin om naar Ikaria te gaan.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Medicijnen ophalen uit de kluis. Weer een reden voor een wandelingetje.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had potgrond nodig voor in mijn kistjes. Waar een klein autootje groot in kan zijn…..

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even bij mijn broer en schoonzus op de koffie in Egmond en daarna een paar kringloop en vintage winkels langs. Ik heb niets nodig maar kon het niet laten even een kijkje te nemen. Die Keulse potten vind ik zo leuk. Maar ik kocht bij de kringloop Tol niets.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Volgende stop was even verderop. Hier zag ik genoeg leuke spulletjes en bij het afrekenen bleek dat de kleine prijsjes ook nog eens afgeprijsd waren voor de helft.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Het past niet in mijn interieur maar dit retro setje is wel heel erg leuk in een keuken of iets dergelijks.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik scoorde deze twee dingen. Een puddingvorm voor € 3,25 en een mand voor € 2,-

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

En zo staat dat dan. Ik weet eigenlijk niet wat ik in die mand moet doen. Misschien verhuisd hij wel weer naar buiten.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

De puddingvorm aan het gewei in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Ook nog even naar de overkant bij Dré Antiek rondgekeken maar daar heb ik niets gekocht. Al met al viel de schade mee.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Al deze kringloop en vintagewinkels/loodsen zitten in deze straat in Egmond aan den Hoef.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

We vierden de verjaardag van de kleine man. Niets groots. Hij mocht kiezen waar we gingen eten.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij de plaatselijke pizzeria waar we wat voorgerechtjes namen om te delen. Hij wilde graag een mosselgerecht dat overigens superlekker was.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

En carpaccio. Ik vergat weer foto’s te maken. Altijd hetzelfde hier. We hadden alles al bijna op toen mij te binnen schoot voor jullie een foto te maken. Het is een simpel tentje maar je kunt er echt lekker eten. Ristorante Mimosa in Uitgeest

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Als hoofdgerecht Tortellini met proscuitto en panna. Mijn favoriet, die ik altijd neem als ik hier eet.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Geen toetje maar thuis thee met de favoriete chocoladetaart van de kleine man, van de Jumbo. Een heerlijke afsluiting en kleine man af…. 14 jaar alweer!

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondags ontbijtje met deze heerlijke Hagelpasta van HEY die ik op een foodevent kreeg. Superlekker!

Buitenleven volgens Søstrene Grene | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een post met buitenleven inspiratie. Leuke spulletjes van Søstrene Grene voor in de tuin en op het balkon. Hier lees je het terug.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna had ik de rest van de dag het rijk alleen. Lekker in de tuin wroeten en alles weer een beetje gezellig maken zoals de kruiden pallet die ik nu opgeturnd heb in een aardbeien pallet. Ik kan niet wachten tot die rode schatjes eraan hangen. Ik heb er ook nog wat Oost Indische kers tussen gezet. Over een paar weken is het dan een weelderig geheel.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik was aan het freewheelen met verf, stokjes, touw, knijpers etc. om Plantbordjes te maken voor op de moestuin.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit soort fratsen….. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Eind van de middag had ik afgesproken met een vriendin in Restaurant Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam. Daar hebben wij nog even gezellig het weekend afgesloten met wat wijntjes. Dit restaurant is onlangs geopend en wij mochten komen proeven van het lekkere eten. Deze Burrata als voorgerecht samen met een Carpaccio van Limousin rund om te delen.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Als hoofdgerecht deze bavette met beurre Café de Paris en….

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Varkenskotelet met dezelfde boter en chimichurri saus. Beide ook weer om te delen en super, super lekker! Met daarbij een haricots verts salade en een knolselderijpuree.

SNAPSHOTS WEEK 17/2017 | ENJOY! The Good Life

Als toetje…. wentelteefje van suikerbrood met huisgemaakt anijsijs. Echt een aanrader om hier een keertje te gaan eten. Supergezellig en met een terras aan de Amstel. Parkeren voor de deur en op zondag nog gratis ook. Ons ga je hier vaker op zondag vinden voor een drankje en een hapje.

Jemig…. er leek geen eind te komen aan afgelopen week ;). Nu weer een nieuwe week en ik doe het even rustiger aan. De kleine man is weer terug naar zijn vader en de damespuber veel aan het werk dus kan ik even flink voorwerken voor mijn vakantie en probeer niet al teveel te ondernemen. Of dat gelukt is lees je volgende week weer in het Snapshot overzicht. Wat zijn jouw plannen voor komende week?

ENJOY! your week.

 

 

 

Weg met parttime prinsesjes en fulltime prinsjes!

Weg met parttime prinsesjes en fulltime prinsjes!

Weg met parttime prinsesjes en fulltime prinsen! Van de week keek ik met veel interesse naar het programma 'De Publieke Tribune' met als onderwerp 'Als de liefde voorbij is'. Hierin aandacht voor het feit dat de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op...

Lees meer
DIY: Botanische wandbordjes

DIY: Botanische wandbordjes

DIY: Botanische wandbordjes Het wandbord in de huiskamer heb ik omgetoverd tot een 'botanisch gebeuren'. En daar hoorde nog een paar leuke items bij. Het moment om zelf te gaan freubelen. De (kringloop) winkels zijn gesloten dus struinen naar originele schatten voor...

Lees meer
SNAPSHOTS week 01/2021

SNAPSHOTS week 01/2021

Ondanks dat ik nergens heen kan en geen fluit meemaak, toch nog een behoorlijk gevuld snapshot overzicht. Kijk je samen met mij nog even terug op afgelopen week? Het is winter en dus het moment om heerlijke hachee te maken. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat...

Lees meer

Samenwerken