SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

apr 27, 2021 | Snapshots

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd om de Snapshots weer eens online te zetten. Fijne dag iedereen!

Oogst van de collectieve moestuin. Raapsteeltjes, laurier en St. Jans uitjes. Van de raapstelen maakte ik een stamppotje met gekaremeliseerde ui en een slavinkje. Ik had het nog nooit gegeten. Was erg lekker!

Extra blij word ik altijd als ik een maaltijd in elkaar kan flansen van ingrediënten die ik al in huis heb. Zo maakte ik deze plaattaart van bladerdeeg met gegrilde courgette, rode ui, tomaten puree, mozzarella, kappertjes, p/z. Superlekker en zo klaar.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Het zuurdesem project kan ik inmiddels wel als geslaagd afvinken. Elk weekend bak ik drie broden. Zo hebben we de hele week vers brood. Ik doe het brood in de vriezer en piep het brood even op als we het voor de lunch gebruiken.

En af en toe bak ik ook zuurdesem kaneelbroodjes. Dit keer op basis van het recept van Made by Ellen.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Koolhydraatarme maaltijd. Bloemkoolpuree met pittige balletjes.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief maakte quesadillas van bietentortillas.

En hij verzorgde de lunch en maakte een tonijnsalade. Broodje toasten. Superlekker!

Dinner for one. De pubers waren weer eens gevlogen en ik had geen zin om te koken dus haalde ik wat kliekjes uit de vriezer. Bietjes, Zweedse gehaktballetjes en ik kookte er een paar aardappeltjes bij.

Pastasaus met een saus van langzaam gegaarde venkel met tomaten en kleine balletjes van gehakt en Hollandse garnalen. Overheerlijke pasta gerecht!

De afgelopen weken waren er een aantal series waar ik echt voor ging zitten. Samen met de pubers keken we de nieuwe afleveringen van Modern Family op Netflix. Het allerlaatste seizoen! Ook keken we samen naar Oogappels op de NPO. Zelf vind ik ‘Het mooiste meisje van de klas‘ altijd een heerlijk programma om naar te kijken’

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Klusjes doen op de tuin. Snijbiet zaaien en compost zeven. Ik vind het allemaal prima, als ik maar lekker buiten bezig kan zijn. In de kraamkamer staat genoeg klaar om binnenkort de volle grond in te gaan. En afgelopen zaterdag konden er nog raapstelen geoogst worden.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Niets lekkerder dan een heerlijk verschoond bed. En dan opgemaakt met beddengoed dat buiten gedroogd heeft. Gelijk alle bedden maar gedaan. Gelukkig hielpen wij elkaar met het dekbed, want dat is altijd zo’n kak-klusje in je eentje.

Ik kom niet zo vaak in de kamer van zoonlief. Die is meestal hermetisch afgesloten. Alles lekker potdicht. Leuk om te zien dat hij mijn vintage bootjes in flesjes toch wel kan waarderen want ze staan er nog steeds en het is inmiddels aangevuld met iets van hemzelf.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Als ik aan het koken ben in het weekend, dan vind ik het altijd heerlijk om van die lekkere ‘gouwe ouwe’ nummertjes op te zetten en lekker mee te zingen en swingen.

De benen strekken in ons dorp. Ergfoedpark De Hoop in Uitgeest wordt eindelijk geëxploiteerd. Dit unieke stukje in Uitgeest biedt binnenkort ruimte aan een restaurant, ijssalon én een heuse glamping.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Dit leuke boek vol met ‘Little Escapes in eigen land‘ kreeg ik opgestuurd. Als je ook altijd op zoek bent naar leuke plekjes om te overnachten is dit boek een must have.

Afgelopen week schreef ik over een deel van de Koggenroute die wij reden. Een leuke roadtrip in Noord-Holland. Je leest er hier alles over.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Inmiddels had ik een flinke stapel cadeaubonnen opgespaard. Bij de apotheek spaar je cadeaubonnen bij het gebruik van medicatie. Zoals Cruijff ooit zei: Elk nadeel heb zo zijn voordeel 🙂 Tijd om wat fijne beauty producten voor mezelf te kopen. Zo zweer ik bij de Vitamine E creme van Jacob Hooy. Kost een drol en is een heel prettige gezichtsverzorging.

De verzorgingsproducten van Janzen heb ik laatst ontdekt nadat ik deze voor mijn verjaardag cadeau kreeg van een goede vriendin. Zelf heb ik nu de shower foam van Janzen gekocht. Echt een aanrader de producten van Janzen!

De artliner van Lancôme is al tientallen jaren een favoriete eyeliner. Blijft perfect op z’n plek en is heel makkelijk aan te brengen.

Back to the seventies. Touperen mag weer! Ik heb dus maar weer eens een toupeer kam gekocht om mijn haar hier en daar een beetje volume te geven.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn servieskast puilt zo gigantisch uit dat ik met gevaar voor eigen leven iets uit de kast moet pakken. Niet zelden dondert er van alles uit de kast als ik die open. Het wordt tijd om wat spullen te verkopen. Binnenkort op ENJOY! The 2nd life. Moet mij er nog even geestelijk toe zetten.

Een lieve vriendin nam mij mee naar het pop-up event Reliving. Alle vintage schatten verzameld op een pop-up locatie. Superleuk en een geslaagd verjaardagscadeau.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Meel halen bij molen De Oude Knegt in Akersloot.

Heerlijk weer even struinen bij Suus in Limmen. Ik ging er heen voor een cadeautje, maar kan het nooit laten om ook iets voor mezelf te kopen. Dit keer een kamerlinde in een mooie pot van keramiek.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Tegenwoordig koop ik groente en fruit bij mijn kaasboer in het dorp. Hij verkoopt ook een klein assortiment biologische groenten en fruit. Het kost misschien soms iets meer, maar het smaakt zoveel lekkerder.

Dit waren de snapshots weer van de afgelopen weken. Ik hoop dat je het leuk vond om even met mij mee te scrollen en terug te kijken. Wie weet brengt het je nog op leuke ideetjes. Mocht dat zo zijn, is het altijd leuk als je het wilt delen op de Socials of hieronder in de comments. Geniet van deze mooie dag!

Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: