SNAPSHOTS week 15 en 16/2021

apr 27, 2021 | Snapshots

Vandaag is het feest. Net als vorig jaar geen koningsdag, maar woningdag. Zelf vind ik het geen straf om thuis te moeten zijn op deze zonnige, vrije dag. Lekker een beetje relaxen in de tuin en deze klaar maken voor een heerlijk tuinseizoen. En ik heb wat extra tijd om de Snapshots weer eens online te zetten. Fijne dag iedereen!

Oogst van de collectieve moestuin. Raapsteeltjes, laurier en St. Jans uitjes. Van de raapstelen maakte ik een stamppotje met gekaremeliseerde ui en een slavinkje. Ik had het nog nooit gegeten. Was erg lekker!

Extra blij word ik altijd als ik een maaltijd in elkaar kan flansen van ingrediënten die ik al in huis heb. Zo maakte ik deze plaattaart van bladerdeeg met gegrilde courgette, rode ui, tomaten puree, mozzarella, kappertjes, p/z. Superlekker en zo klaar.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Het zuurdesem project kan ik inmiddels wel als geslaagd afvinken. Elk weekend bak ik drie broden. Zo hebben we de hele week vers brood. Ik doe het brood in de vriezer en piep het brood even op als we het voor de lunch gebruiken.

En af en toe bak ik ook zuurdesem kaneelbroodjes. Dit keer op basis van het recept van Made by Ellen.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Koolhydraatarme maaltijd. Bloemkoolpuree met pittige balletjes.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief maakte quesadillas van bietentortillas.

En hij verzorgde de lunch en maakte een tonijnsalade. Broodje toasten. Superlekker!

Dinner for one. De pubers waren weer eens gevlogen en ik had geen zin om te koken dus haalde ik wat kliekjes uit de vriezer. Bietjes, Zweedse gehaktballetjes en ik kookte er een paar aardappeltjes bij.

Pastasaus met een saus van langzaam gegaarde venkel met tomaten en kleine balletjes van gehakt en Hollandse garnalen. Overheerlijke pasta gerecht!

De afgelopen weken waren er een aantal series waar ik echt voor ging zitten. Samen met de pubers keken we de nieuwe afleveringen van Modern Family op Netflix. Het allerlaatste seizoen! Ook keken we samen naar Oogappels op de NPO. Zelf vind ik ‘Het mooiste meisje van de klas‘ altijd een heerlijk programma om naar te kijken’

SNAPSHOTS week 53/2020 | ENJOY! The Good Life

Klusjes doen op de tuin. Snijbiet zaaien en compost zeven. Ik vind het allemaal prima, als ik maar lekker buiten bezig kan zijn. In de kraamkamer staat genoeg klaar om binnenkort de volle grond in te gaan. En afgelopen zaterdag konden er nog raapstelen geoogst worden.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Niets lekkerder dan een heerlijk verschoond bed. En dan opgemaakt met beddengoed dat buiten gedroogd heeft. Gelijk alle bedden maar gedaan. Gelukkig hielpen wij elkaar met het dekbed, want dat is altijd zo’n kak-klusje in je eentje.

Ik kom niet zo vaak in de kamer van zoonlief. Die is meestal hermetisch afgesloten. Alles lekker potdicht. Leuk om te zien dat hij mijn vintage bootjes in flesjes toch wel kan waarderen want ze staan er nog steeds en het is inmiddels aangevuld met iets van hemzelf.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Als ik aan het koken ben in het weekend, dan vind ik het altijd heerlijk om van die lekkere ‘gouwe ouwe’ nummertjes op te zetten en lekker mee te zingen en swingen.

De benen strekken in ons dorp. Ergfoedpark De Hoop in Uitgeest wordt eindelijk geëxploiteerd. Dit unieke stukje in Uitgeest biedt binnenkort ruimte aan een restaurant, ijssalon én een heuse glamping.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Dit leuke boek vol met ‘Little Escapes in eigen land‘ kreeg ik opgestuurd. Als je ook altijd op zoek bent naar leuke plekjes om te overnachten is dit boek een must have.

Afgelopen week schreef ik over een deel van de Koggenroute die wij reden. Een leuke roadtrip in Noord-Holland. Je leest er hier alles over.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Inmiddels had ik een flinke stapel cadeaubonnen opgespaard. Bij de apotheek spaar je cadeaubonnen bij het gebruik van medicatie. Zoals Cruijff ooit zei: Elk nadeel heb zo zijn voordeel 🙂 Tijd om wat fijne beauty producten voor mezelf te kopen. Zo zweer ik bij de Vitamine E creme van Jacob Hooy. Kost een drol en is een heel prettige gezichtsverzorging.

De verzorgingsproducten van Janzen heb ik laatst ontdekt nadat ik deze voor mijn verjaardag cadeau kreeg van een goede vriendin. Zelf heb ik nu de shower foam van Janzen gekocht. Echt een aanrader de producten van Janzen!

De artliner van Lancôme is al tientallen jaren een favoriete eyeliner. Blijft perfect op z’n plek en is heel makkelijk aan te brengen.

Back to the seventies. Touperen mag weer! Ik heb dus maar weer eens een toupeer kam gekocht om mijn haar hier en daar een beetje volume te geven.

snapshots week 15/2021 | ENJOY! The Good Life

Mijn servieskast puilt zo gigantisch uit dat ik met gevaar voor eigen leven iets uit de kast moet pakken. Niet zelden dondert er van alles uit de kast als ik die open. Het wordt tijd om wat spullen te verkopen. Binnenkort op ENJOY! The 2nd life. Moet mij er nog even geestelijk toe zetten.

Een lieve vriendin nam mij mee naar het pop-up event Reliving. Alle vintage schatten verzameld op een pop-up locatie. Superleuk en een geslaagd verjaardagscadeau.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Meel halen bij molen De Oude Knegt in Akersloot.

Heerlijk weer even struinen bij Suus in Limmen. Ik ging er heen voor een cadeautje, maar kan het nooit laten om ook iets voor mezelf te kopen. Dit keer een kamerlinde in een mooie pot van keramiek.

snapshots week 15 en 16/2021 | ENJOY! The Good Life

Tegenwoordig koop ik groente en fruit bij mijn kaasboer in het dorp. Hij verkoopt ook een klein assortiment biologische groenten en fruit. Het kost misschien soms iets meer, maar het smaakt zoveel lekkerder.

Dit waren de snapshots weer van de afgelopen weken. Ik hoop dat je het leuk vond om even met mij mee te scrollen en terug te kijken. Wie weet brengt het je nog op leuke ideetjes. Mocht dat zo zijn, is het altijd leuk als je het wilt delen op de Socials of hieronder in de comments. Geniet van deze mooie dag!

Paringsdrang

Paringsdrang

De zon schijnt ineens tierig, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen rond. Het is lente! Mijn favoriete seizoen en het is volop genieten. Toch brengt de lente een bepaalde onrust met zich mee. Ook dit jaar ben ik weer veel te laat op rantsoen gegaan. Dat...

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

ENJOY’s FAVORITES: MAC lipstick Red Rock

Wie ENJOY! volgt of mij kent, weet dat ik meestal met rood gestifte lippen door het leven ga. De één gruwelt er van, ik hou er van. Rood is mijn favoriete kleur en past bij mij. Als ik 's ochtends opsta en er belabberd uitzie, geloof mij dat gebeurt steeds vaker met...

Lees meer
Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Mijn Panda en ik. Wat hadden we het fijn!

Met pijn in het hart ruilde ik zeven jaar geleden mijn helderblauwe, kleine, Duitse mobiel met zilveren ster in. Ik hecht veel waarde aan zaken die mij niet in de steek laten. Heel wat jaren was dat deze automobiel, maar helaas liet hij mij steeds vaker in de steek....

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: