SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020

apr 13, 2020 | Snapshots

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020

Vandaag is het weer tijd voor de Snapshots. De telefoon is leeggehaald met de kiekjes van de afgelopen twee weken. Kijk je samen met mij terug?

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik was jarig in Corona-tijd. Ik dacht dat het de saaiste verjaardag ever zou worden. Maar dat was niet het geval. Misschien was het wel de leukste verjaardag ooit. Zoveel felicitaties, leuke berichtjes, skype gesprekken, bloemen, cadeautjes. Iedereen bedankt. Het was een TOP! verjaardag. Van de pubers kreeg ik ontbijt op bed met een hoop creatieve verjaardagversieringen en dit prachtige cadeau. Dit SuitSuit koffertje. Ik reis al jaren met een gaar koffertje. De pubers vonden dat, dat niet meer kon. Geweldig cadeau!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Normaal gesproken heb ik op mijn verjaardag taart van De Roset uit Castricum. Maar nu in Corona tijd een andere favoriet. Het chocoladetaartje van de Jumbo.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! Ik liep nog in mijn stinktenue rond toen een vriendin uitbundige felicitaties kwam brengen vanachter het raam.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Het huis was versierd en ik kreeg deze heerlijke traktaties van Red Band en Venco. De nieuwste ijsjes. Drop fruit en Schoolkrijt. En natuurlijk ook de snoepjes. Dank je wel!

Ik hou van bloemen en had heel lang plezier van de mooie verjaardagsbloemen. Ook daarvoor nog bedankt!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Het is weer hoog tijd om met de moestuin aan de gang te gaan. De tomaatjes, paprika, venkel, aubergine, kruiden, sla en nog veel meer zaaide ik voor in plastic bekertjes. Die bekertje bewaar ik elk jaar en gebruik ik steeds weer. Iets met recyclen. Overigens gebruik ik de paprika- en snoeptomaat zaadjes direct uit de groente zelf. Werkt prima.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik had nog heel veel groente over. Hak, hak, hak, alles in stukken. De Fair Trade kruidenmix is een absolute topper. Die gebruik ik tegenwoordig overal over. Dus ook over de groente. Beetje goede olijfolie erover. De Monini Classico Extra Vierge is mijn favoriet. In een voorverwarmde oven op 250 graden voor 17 minuten. Even omhusselen en dan nog eens 15 minuten. Klaar zijn je gegrilde groenten. Zo heerlijk! Wij gebruikte de groenten door een pasta.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber doet dit jaar examen. Dat gaat helaas niet door en worden de toetsen doorslaggevend of hij gaat slagen. Het wordt nog heel erg spannend of dat gaat lukken.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Een heerlijk broodje bakkeljauw. En het leukste klusje, het fotograferen. Het recept kom je binnenkort weer tegen op ENJOY!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Hij is helemaal in zijn nopjes. De deur weer open en lekker in en uit lopen.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Zo lief! Paula van De Browniehemel kwam een pakje bezorgen. Een enorme doos met bloem en een stukje brownie. Ze reageerde op mijn oproepje om bloem of meel omdat ik dat nergens in ons dorp en online kon vinden. Heb je deze brownie al eens geproefd? Lekkerder dan deze bestaat niet! Als je ze bij jou in de buurt kunt kopen, probeer het zeker dan eens. De verkooppunten staan op de website.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Bloemetjes, bijtjes en aardbeitjes. Dan is het echt lente!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Wij hebben de spelletjes weer uit het stof gehaald. Vrijdagavond is vanaf nu spelletjes avond!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Het recept van de marmercake kwam online. Simpel en heul erg lekker!SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Dit is hilarisch. Ik was het gezeik van die twee pubers zo zat over wie wat, wanneer gedaan had dat ik ze die taak voor een maand gaf en dan ruilen. Dat vonden ze een heel slecht idee! En dus maakte de jongenspuber een schema. Ik vind het allemaal prima als het maar gedaan wordt zonder gezeur. Waar hebben we het over: twee klussen. De vaatwasser uitruimen en de kattenbak. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt.

 

O, er kwam nog een toevoeging op het schema. Blijkbaar vond hij het nog niet duidelijk genoeg. Dit hangt aan de binnenkant van mijn keukenkastje. Elke keer als ik de kast opentrek lig ik in een deuk. Raar stel die twee van mij.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De damespuber gebruikt altijd lekkere beauty producten. We maakten er even een momentje van door alles uit te proberen. Je leest het hier.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Sinds een jaar werk ik naast mijn werk voor ENJOY! ook drie dagen voor een baas. Twee weken geleden ben ik bij de baas voor een deel op de afdeling marketing als content marketeer aan de slag gegaan. Ontzettend leuk want hier kan ik mijn creativiteit en ondernemerszin beter kwijt. Heerlijk brainstormen. Het uitgangspunt is ‘JOY’. Dat is aan mij wel besteed.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Als je net als ik gek bent op rode wijn? Probeer dan deze eens van de Jumbo. Ik vind hem top. Ben benieuwd wat jij ervan vindt?

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Kijkje in de keuken van ENJOY!. Binnenkort zal ik een binnenkijker delen van onze prachtige, gerestylde roze keuken.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime. Gebakken eitjes met tomaat en kaas. Doe jij dat ook? De dooier tot het laatst bewaren en dat hij dan zo in je mond uit elkaar knalt?

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De Medinilla, mijn favoriete kamerplant, had ik eigenlijk al afgeschreven. Maar hij gaat ineens als een gek weer uitlopen én… er komen nieuwe bloemen aan.

Dit is wel een record. Ik ontving 5 enveloppen van de Belastingdienst. Het is Corona-tijd, maar denk maar niet dat de overheid een beetje compassie heeft. 5x ellende. De volgende dag ontving ik er nog twee. Ik ga maar weer eens bellen.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber ging koken. Hij bakte voor het eerst pannenkoeken. Heel goed gelukt. We hadden weer meel dus er kon weer gebakken worden. Ik eet mijn pannenkoek het liefst met donkerbruine basterdsuiker. En jij!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik ben weer begonnen met pilates. Mijn favoriete pilates-juf Carmen geeft alleen nog in Alkmaar les. Dat is iets te ver voor mij, maar nu in Corona-tijd zijn haar lessen ook online te volgen. Ze volgt je tijdens de les en kan precies zien of je het wel goed doet. Als je haar een mail stuurt kun je deelnemen aan haar les. Ik vond het top, maar bakte er geen fluit van na drie jaar nietsdoen.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

We aten nasi en ik had nog een heerlijk portie rendang erbij uit de vriezer.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Nieuwe tuindoelen voor deze week. Lijstjes werken bij mij het beste.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Bij de Deen bestelde ik mijn favoriete wijn. Online krijg je als je een doos besteld, een fles gratis.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Een extra grote pan Snesie Fourou maakte ik. Ideaal om in te vriezen voor een makkelijke maaltijd.

 

Mijn geliefde tegel van Storytiles was gebroken. Deze repareerde ik op de Japanse Kintsugi wijze.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Het hele jaar door neem ik mij voor om mij op tijd voor te bereiden op komende feestdagen en daar op ENJOY! aandacht aan te besteden. Ook nu met Pasen weer niet gelukt. Dus op de valreep kwam ik nog met een Paasrecept. Maar dan wel meteen een toppertje. Deze eierkoeken paastaart die je in 10 minuten in elkaar flanst.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good L

 

 

 

Mijn zus is vandaag jarig. Ik stuurde haar via Bijzonder Plekje dit boek waar ze heel blij mee was.SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze leuke film met Elise Schaap keken wij op Netflix.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De damespuber post voor mij nu elke dag op Instagram. Het is belangrijk om dat bij te houden naast ENJOY!, maar mijn hart ligt er niet en dus poste ik te weinig waardoor de traffic terug liep. Geen punt, maar wel vreemd omdat er best een hoop volgers zijn. Als je tips hebt of daar iets over kwijt wilt. Graag! De Insta Stories doe ik wel zelf want dat vind ik leuk en kost niet veel moeite.

Deze foto is een oudje, maar wel dierbaar voor mij. Hij is gemaakt in Betondorp in Amsterdam, waar ik geboren ben. En de bloesems op de Brink zijn een mooie herinnering uit mijn jeugd. Af en toe ga ik terug naar Betondorp voor een tripje ‘down memory lane’. De Brink is laatst helemaal opnieuw aangelegd en helaas zijn de Magnolia bomen er niet meer. Daarom is deze foto nu extra bijzonder voor mij.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Van de uitgever kreeg ik dit boek opgestuurd. “Het gestreste hart“. Ik ben hartpatiënt en probeer mijn hart zoveel mogelijk te ontzien en blij te houden. Ik ben dus heel benieuwd naar dit boek.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Mijn nachtcrème was op en ik probeer nu deze Skin Food crème uit van Weleda. Die bevalt tot nu toe heel goed.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Deze is uitgeput….

 

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! De damespuber is samen met twee andere enthousiaste meiden een eigen PR-bureau begonnen Boost It PR. Ze hebben al wat leuke klanten, zoals De Browniehemel, waar ze deze foto voor maakten. Leuk als je eens een kijkje neemt op hun nieuwe website (middelste is de damespuber) of Instagram account.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

De avond voor pasen bakte ik nog even een Paasstol. Dat had ik nog niet eerder gedaan. Op zich niet moeilijk met het recept uit De Banketbakker van Cees Hpltkamp, maar ik denk dat ik teveel gekneed heb want hij was behoorlijk compact geworden. Wel lekker overigens want ik was vergeten de rum te verhitten waardoor het brood lekker naar drank smaakte.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Spelletjes avond.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Het Paasontbijt. Altijd gezellig!

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

1e Paasdag aten we kaasfondue. Zo lekker! Gewoon simpel kant en klaar uit een pakje.

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

Met Pasen hing er een verrassing aan onze deur. Van mijn ex-buurtjes kregen wij wat lekker voor Pasen. Zo lief!

Genieten jullie ook zo heerlijk in de tuin?

SNAPSHOTS WEEK 14 en 15/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

Heel graag wil ik er even op uit, maar ik wil niet in contact komen met andere mensen. Ik heb het plan opgevat om roadtripjes te gaan maken. De pubers vinden het een belachelijk idee. Even andere dingen zien dan mijn eigen huis. Thermoskan thee mee en zien waar de weg mij brengt. Ik ben inspiratie aan het opdoen voor tripjes in de buurt.

Dit waren de Snapshots van de afgelopen weken. Weer een hoop scrollwerk. Ik ben benieuwd of je het tot het eind hebt gehaald. Ik wens je nog een heel gezellige Paasdag en sterkte in deze Corona-tijd.

ENJOY! your week and 2nd Easter Day.

Het Noord-Hollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat

  Het Noord-Hollands Duinreservaat Afgelopen weken heb ik heel wat kilometers afgelopen in mijn dorp en in het Noord-Hollands Duinreservaat. Het mooie weer is uitnodigend genoeg om er, tussen de werkzaamheden door, even op uit te trekken. Elke dag 30 minuten...

Lees meer
Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek

Speculaas roomboterkoek De tijd dat wij het Sinterklaasfeest vierde ligt al lang achter ons. Als er door de pubers niet gewerkt hoeft te worden op deze avond, maken we er een gezellige avond van met een hapje, drankje, spelletje, een film en vooral heel veel...

Lees meer
SNAPSHOTS Week 48/2020

SNAPSHOTS Week 48/2020

  Wij vieren het Sinterklaasfeest niet meer, maar houden wel van al die Sinterklaaslekkernijen. Hier vind je alle recepten. Deze maangedroogde tomaatjes heb je als trouwe lezer van ENJOY! vast al vaker voorbij zien komen. Met een schaal van deze tomaatjes kun je...

Lees meer

Samenwerken