SASHIMI BOWL ZALM EN AVOCADO
In dit gerecht komen al mijn favoriete ingrediënten samen. Sashimi van verse zalm, gepocheerd ei en avocado. En laat het nu ook nog eens allemaal heel erg gezond zijn. Dus voor iedereen die het nieuwe jaar begon met het voornemen iets gezonder te gaan eten? Eat your heart out!
Voor het nieuwe jaar heb ik geen goede voornemens. Ik weet inmiddels dat het toch niet lukt ze na te komen. Wel probeer ik weer iets liever te zijn voor mijn armlastige hart. En die klopt tierig op een flinke dosis OMEGA3. Dus probeer ik vlees wat meer te vervangen door vis en dan met name vette vis zoals haring, makreel, zalm, sprotjes etc… En gelukkig is dat voor mij geen opgave want ik ben gek op alles wat uit de zee komt.
Het was wel even een uitdaging om een gepocheerd ei te maken. Maar als je op internet wat filmpjes bekijkt dan is het een ‘eitje’. Ik vulde een steelpannetje met water, deed er een scheutje witte wijn azijn bij. Als het water kookt het vuur laag zetten. Daarna roerde ik met een lepel een draaikolk in het water en liet het ei, dat ik eerst stukgeslagen had in een kopje, in het centrum van de draaikolk glijden. Dat laat je 60 tot 90 seconden op een laag vuurtje staan. Dan haal je de pan van het vuur en laat je het eiwit stollen (minuut of 3). En klaar is je gepocheerde ei.
Voor twee kommen van deze heerlijke Sashimi Bowl heb je het volgende nodig:
- 200 gram rijst naar keuze
- 200 gram verse (sashimi) zalm in plakjes gesneden
- 1 avocado in plakjes
- 2 eieren op kamertemperatuur
- witte wijnazijn
- 2 theelepels Wasabi Furikake
- 2 theelepels soyasaus
- ½ theelepel wasabi
Bereiden:
- Kook de rijst zoals je gewend bent.
- Pocheer in de tussentijd de eieren in water met de witte wijnazijn en vermeng de wasabi met de sojasaus tot een glad sausje.
- Als de rijst klaar is vul je twee kommen met de rijst. Daar bovenop verdeel je de sashimi, de avocado en het gepocheerde ei. Schenk het wasabi/soyasausje erover en strooi over het geheel de Furikake.
- ENJOY!