Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn!

feb 11, 2021 | Baking time, Fabulous Food, Food, Recipes

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn!

Valentijnsdag is in aantocht. En hoewel ik het eigenlijk maar een beetje commerciële gekkigheid vind, wil ik het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit keer geen cadeautips, maar een recept voor heerlijke taartjes. Want tenslotte gaat echte liefde door de maag. En met deze taartjes voor je lief, komt dat helemaal goed. Ze zijn overigens ook uitermate geschikt als je dit jaar wéér geen romantische Valentijnskaart of uitnodiging hebt ontvangen. Kruip met je vriendinnen bij elkaar en geniet van deze heerlijke schatjes.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Nu hoor ik je denken…. red velvet? Ik zie bruine harten. Eh, dat klopt! Er gaat weleens iets mis in de keuken van ENJOY!. Ik heb waarschijnlijk teveel cacao gebruikt. Dat op gevoel koken en bakken van mij, gaat niet altijd even goed. We doen dus maar net of ze rood zijn, want ik had het artikel al helemaal klaar. De rode kleurstof van dr. Oetker, drie kleurtjes in een verpakking van de supermarkt, is niet echt een aanrader. Ga voor de kleurstof naar een speciaalzaak of toko.

“All you need is love.

But a little chocolate

now and then doesn’t hurt!”

Red Velvet taart is een echte Amerikaanse klassieker. Tegenwoordig kom je hem ook steeds vaker tegen in Nederland. De allerlekkerste red velvet taart eet je, als je het ons vraagt, bij De Drie Graefjes. Een American Bakery waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en taart eten. En niet te vergeten HighTea’en.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Vroeger ontstond de rode kleur van de red velvet cake vanzelf tijdens het bakken. Door de wisselwerking tussen azijn, karnemelk en de toen nog minder bewerkte cacao. Dat gaat tegenwoordig niet meer lukken. Nu moeten we het met rode kleurstof doen.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig:

Voor de cake

  • 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1-2 tl rode kleurstof
  • 15 gr cacaopoeder
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl witte wijnazijn

Voor de roomkaascrème

  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr poedersuiker
  • 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur

De hartvormige springvormpjes zijn verkrijgbaar bij Xenos.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175°C. (hetelucht). Vet de vormpjes met een kwastje in met boter.

Meng de karnemelk, rode kleurstof en cacao door elkaar. Doe de boter, suiker, vanille-extract en zout in een kom en klop alles tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en de witte azijn door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de cakes in 25 minuten gaar. Doe de satéprikker test of het deeg gaar is. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Doe de boter en de poedersuiker in een kom en klop deze romig. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop alles tot een gladde crème. Doe de roomkaascrème in de spuitzak.

Snijd de bolle bovenkant van de cakes, zodat deze mooi plat is. En snijd de cakes horizontaal door het midden. Leg de twee helften naast elkaar. Spuit op één helft langs de randen de botercrème en leg de andere helft er bovenop. Spuit op de bovenkant langs de randen toefjes botercrème. Zet de taartjes in de koelkast weg.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer recepten? 

KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

 

 

♥  KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

 

De taart van mijn tante.... prinsesstårta

 

 

♥  De taart van mijn tante…. prinsesstårta

 

Gevulde Croissantbloem | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Croissantbloem

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY! Valentines Day

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Het hypotheekgesprek.

Het hypotheekgesprek.

Waarom moet een hypotheekadviseur zoveel van je weten? Al eens een afspraak gehad met een hypotheekadviseur? Ja? Dan weet je dat het hemd van je lijf gevraagd wordt. Maar waarom? Is jouw antwoord, nee? Dan helpt het je misschien om je goed voor te bereiden op zo’n...

Lees meer
Het leed dat uitgroei heet.

Het leed dat uitgroei heet.

Bij de aanblik van mijn kapsel is het eerste wat mij te binnen schiet "Het leed dat uitgroei heet". De spiegel vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Als het dan moet omdat ik niet het idee wil wekken dat er stiekem een vogel aan het nestelen is in mijn haardos, dan...

Lees meer
Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Amandelbroodjes? Lekker en makkelijk te maken!

Weinig moeite, groot plezier! Dat ervaar je als je deze amandelbroodjes maakt. Binnen no time was hier de schaal met deze heerlijke broodjes leeg gegraaid door de pubers. En ik kan ze geen ongelijk geven want deze amandelbroodjes, of spijsbroodjes, zijn heerlijk bij...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly