Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn!

feb 11, 2021 | Baking time, Fabulous Food, Food, Recipes

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn!

Valentijnsdag is in aantocht. En hoewel ik het eigenlijk maar een beetje commerciële gekkigheid vind, wil ik het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit keer geen cadeautips, maar een recept voor heerlijke taartjes. Want tenslotte gaat echte liefde door de maag. En met deze taartjes voor je lief, komt dat helemaal goed. Ze zijn overigens ook uitermate geschikt als je dit jaar wéér geen romantische Valentijnskaart of uitnodiging hebt ontvangen. Kruip met je vriendinnen bij elkaar en geniet van deze heerlijke schatjes.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Nu hoor ik je denken…. red velvet? Ik zie bruine harten. Eh, dat klopt! Er gaat weleens iets mis in de keuken van ENJOY!. Ik heb waarschijnlijk teveel cacao gebruikt. Dat op gevoel koken en bakken van mij, gaat niet altijd even goed. We doen dus maar net of ze rood zijn, want ik had het artikel al helemaal klaar. De rode kleurstof van dr. Oetker, drie kleurtjes in een verpakking van de supermarkt, is niet echt een aanrader. Ga voor de kleurstof naar een speciaalzaak of toko.

“All you need is love.

But a little chocolate

now and then doesn’t hurt!”

Red Velvet taart is een echte Amerikaanse klassieker. Tegenwoordig kom je hem ook steeds vaker tegen in Nederland. De allerlekkerste red velvet taart eet je, als je het ons vraagt, bij De Drie Graefjes. Een American Bakery waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en taart eten. En niet te vergeten HighTea’en.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Vroeger ontstond de rode kleur van de red velvet cake vanzelf tijdens het bakken. Door de wisselwerking tussen azijn, karnemelk en de toen nog minder bewerkte cacao. Dat gaat tegenwoordig niet meer lukken. Nu moeten we het met rode kleurstof doen.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig:

Voor de cake

  • 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1-2 tl rode kleurstof
  • 15 gr cacaopoeder
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 300 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl witte wijnazijn

Voor de roomkaascrème

  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr poedersuiker
  • 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur

De hartvormige springvormpjes zijn verkrijgbaar bij Xenos.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175°C. (hetelucht). Vet de vormpjes met een kwastje in met boter.

Meng de karnemelk, rode kleurstof en cacao door elkaar. Doe de boter, suiker, vanille-extract en zout in een kom en klop alles tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en de witte azijn door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de cakes in 25 minuten gaar. Doe de satéprikker test of het deeg gaar is. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Doe de boter en de poedersuiker in een kom en klop deze romig. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop alles tot een gladde crème. Doe de roomkaascrème in de spuitzak.

Snijd de bolle bovenkant van de cakes, zodat deze mooi plat is. En snijd de cakes horizontaal door het midden. Leg de twee helften naast elkaar. Spuit op één helft langs de randen de botercrème en leg de andere helft er bovenop. Spuit op de bovenkant langs de randen toefjes botercrème. Zet de taartjes in de koelkast weg.

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer recepten? 

KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

 

 

♥  KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij

 

De taart van mijn tante.... prinsesstårta

 

 

♥  De taart van mijn tante…. prinsesstårta

 

Gevulde Croissantbloem | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Croissantbloem

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY! Valentines Day

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn! | ENJOY! The Good Life

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: