Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle

mei 13, 2020 | Things I love, Uitstapjes, Weekendtips

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle

Het is hier bij ENJOY! geen geheim dat ik gek ben op struinen in kringloopwinkels. Dat is ook één van de uitstapjes die ik het meeste mis momenteel. Mijn zus stuurde laatst doodleuk een filmpje dat ze lekker aan het shoppen was bij de kringloop in Zwolle. Private shoppen welteverstaan. Wat een geweldig idee!

Stichting Kringloop Zwolle

De twee vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle moesten helaas de deuren sluiten omdat het té druk werd in de winkels. De veiligheid van de medewerkers en klanten kon niet meer worden gegarandeerd. En omdat zij als geen ander weten hoe de klanten dit soort uitstapjes missen. Bedachten ze een geweldig plan. Private shoppen op afspraak. Via de website reserveer je een tijd en vervolgens mag je een uur schatgraven.

Goede reden om een keer naar Zwolle af te reizen. Mijn zus en ik hebben een paar dagen van huis geruild. Zij en haar man in mijn huis in Uitgeest en ik met mijn kroost in haar gezellige huisje in Zwolle. Het eerste wat ik deed, was een shop datum prikken bij de kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee en de Nieuwe Deventerweg. Een afspraak plan je heel makkelijk in via de website.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

Helemaal in mijn nopjes en zelfs een beetje zenuwachtig, toog ik naar de kringloopwinkel, samen met de damespuber. Ik kan niet anders zeggen dan dat alles perfect geregeld is. Er wordt goed gecontroleerd of je daadwerkelijk een afspraak hebt. Je kunt je handen desinfecteren, de mandjes worden na gebruik schoongemaakt en je kunt zelfs plastic handschoentjes krijgen als je dat wilt. Dat zou ik overigens altijd wel willen. Heb een beetje smetvrees als het op de kringloop aankomt.

Als een kind in een mega grote snoepwinkel, kuierde ik met mijn mandje door de bijna verlaten winkel. Heerlijk in alle rust rondneuzen. Er is volop keuze!

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

Mijn aankopen?

Aanvankelijk dacht ik met niet al te veel spullen thuis te komen. Bij de ene kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee scoorde ik wat blauw/wit serviesgoed en een paar landkaarten. Dat was te overzien.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 17 en 18/2020 | ENJOY! The Good Life

Bij de kringloopwinkel aan de Nieuwe Deventerweg, ging ik helemaal los. Zoveel leuke spullen! Als je nog een huis hebt in te richten, scoor je daar de leukste dingen voor een prikkie. Heel blij met de houten schaal, de grespot, de tafel en de Afrikaanse trommels die ik kocht. Bij de auto aangekomen was ik even vergeten dat daar nog twee pubers in moeten en een enorme berg logeerspullen. Dat ging niet passen. Ik liet een deel achter. Mijn zus was zo lief dat later op te halen.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

Hoe het erbij staat?

Dit vaasje is helaas een beetje gesneuveld uit de strijd gekomen. Bovenaan is er een chip afgegaan. Ik heb hem nu even in gebruik genomen als flesje om basilicum in te stekken. Het vaasje kocht ik voor 50 cent.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

De grote grespot heeft een plekje gekregen in de tuin. Van mijn zus bietste ik een stek van een mooie plant die perfect in de pot paste. Voor de pot betaalde ik 2 euro.

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

 

Onze humeurige, witte kater is helemaal in zijn nopjes met deze geinige kattenmand. € 3,50 en groot geluk.

 

Private shopping bij de kringloopwinkel in Zwolle | ENJOY! The Good Life

De grote houten schaal (€ 6,50) is uiteindelijk buiten terechtgekomen. Ik ga hem als vogel badder plaats gebruiken of gewoon decoratief. Voor in huis is hij toch wat groot. Voor de grote grespot (€ 7,50) heb ik nog niet echt een bestemming. Misschien een mooi olijfboompje erin.

Met de tafel (€ 12,50) ben ik heel erg blij. Ik denk dat ik hem toch even een lakje ga geven om hem een beetje op te frissen. Daarna mag hij dienst doen als kruidentafel in de tuin. De pallet-tafel, die ik nu heb, is zo gammel geworden dat die elke moment in elkaar kan donderen. Deze tafel is een perfecte vervanger voor mijn verzameling kruidenplanten.

Al met al een prima buit als aandenken aan een heel leuke middag! Wil je ook een private shopping afspraak inplannen? Kijk dan op de website van Stichting Kringloop Zwolle. Overigens hebben ze ook een webshop en je kunt zien wat ze op Marktplaats aanbieden. De Stichting Kringloop heeft meerdere vestigingen in en rondom Zwolle. Een aanrader!

ENJOY! vintage shopping.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Snapshots week 10 t/m 14/2021

Sinds kort ben ik fan van de website De Smaakmunitie. Er staan hier zoveel heerlijke recepten online dat het water mij in de mond loopt als ik daar aan het rondscrollen ben. Zo maakte ik deze Zuid-Afrikaanse Bobotie. Deze ovenschotel is goddelijk! De koelkast lag nog...

Lees meer
Wil je van je overwaarde genieten?

Wil je van je overwaarde genieten?

Misschien ken je de term 'opeet-hypotheek' nog wel. Voor 2007 boden diverse banken deze vorm nog aan. Je kon, als je overwaarde had in je huis, maandelijks een deel opnemen voor een aanvulling op je inkomen of een bedrag in eens opnemen om leuke dingen te doen. Toen...

Lees meer
Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Pasen? Zonder paasstol geen feest!

Eén van de bezigheden tijdens deze crisis is het sorteren van foto's. Ook ik ging wat oude bestanden door en kwam tot mijn verbazing heel veel fotomateriaal tegen waar ik nog niets mee gedaan had. Onder andere de foto's van deze heerlijke zelfgemaakte paasstol. Een...

Lees meer

Samenwerken

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly